sap_pan23
Valsta simhall, &KonstFoto: Sigtuna kommun
Olov Holst (M)Foto: Sigtuna kommun
Lasse Björling (SfS)Foto: Sigtuna kommun

Nytt aktivitets- och kulturcenter byggs i Valsta

Kommunledningen lanserar planer för ett kultur- och aktivitetscenter där nuvarande Valsta Sim & Sporthall finns.

centrum_artikel_host

Nu står det klar att gamla simhallen i Valsta rivs under 2021, den nya byggnaden ska bli ett Kultur- och aktivitetscenter. Redan 2010 lanserades idéen om ett aktivitetscenter i Valsta av dåvarande kommunalrådet Anders Johansson (S). Nu är planerna konkreta enligt den borgerliga kommunledningen:
– Tanken är att på platsen för den nedlagda simhallen etablera en mångfacetterad verksamhet som bygger vidare på det framgångsrika ”&Art”. Utöver konst- och kulturverksamhet ska kommunens kontaktcenter och andra rådgivande organ kunna etableras, till exempel ett Trygghetscenter 2.0. Det ska också finnas plats för aktiviteter för barn och unga samt förenings- och föreläsningslokaler. Möjligheterna är många, skriver kommunledningen i ett pressmeddelande.

Centret kommer kallas Valsta2030 & Art. Sedan tidigare har Sigtuna Museums konstprojekt &Art hållit till i simhallen.
– ”Valsta 2030 &Art” är, förutom satsningen på skolor och förskolor, en av de största satsningarna vi gör de kommande åren. Vårt mål är att öka tryggheten i Valsta såväl som i hela kommunen och skapa miljöer där vanliga invånare vill och vågar vistas, säger Olov Holst (M), kommunstyrelsens ordförande.

Kultur- och fritidsnämndens ordförande Lars Björling (SfS) poängterar att kultur- och fritidsaktiviteter är viktiga för att skapa glädje och trivsel i samhället.
– ”Valsta 2030 &Art” är ett spännande projekt som kommer kunna tillföra mycket för området och för hela kommunen, kommenterar Björling

Många nyheter för årets Kulturskola

Kulturnyheter Vid höstens terminsstart har över tusen barn och ungdomar i Sigtuna kommun anmält sig för kurser på Sigtuna kulturskola. Med ett omfattande utbud av både nya kurser och klassiker har skolan noterat ökad efterfrågan på aktiviteter som filmproduktion och gruppövningar. Piano fortsätter att vara en favorit bland instrumenten.

connys_helsida

Skepptunabon 12:a på SM

Märstafolket Jimmy Jansson från Skepptuna kom på 12:a plats i Burgar-SM: - Oavsett pallplats eller inte så öppnar detta resultat upp dörrar till andra saker som väger upp mycket mer, säger Jimmy i ett uttalande.

defacto_helsida

Jimmy laddad inför Burgar-SM i Gråbo

Nöjesnyheter Om en vecka äger Burger-SM rum i Gråbo, där Jimmy Jansson från Shiptune Burgers har förberett sig noggrant inför tävlingen. Över 70 lag kommer att delta i årets tävling, som har tre grenar: Freestyle, Vegetariskt och Hemlig låda.

nrh_sigtuna
bildextra

Folkfest under Märsta Kalaset

Nöjesnyheter Märsta centrum blev på lördagen platsen för en spektakulär folkfest när Märsta kalaset ägde rum. Evenemanget lockade flera tusen besökare som samlades för en dag fylld med musik, dans och underhållning.

Säsongsavslutning för Steninge Motorträff

Nöjesnyheter En minnesvärd säsongsavslutning av Steninge Motorträff ägde rum under onsdagskvällen och slog alla förväntningar. Evenemanget, som har blivit en väntad höjdpunkt för motorentusiaster, samlade en imponerande samling fordon från när och fjärran för att fira kärleken till motorvärlden.

pantamera_avc_helsida
joes-helsida

Inga Landgré har avlidit

Kulturnyheter Skådespelerskan Inga Landgré som under en tid bodde i Sigtuna avled under måndagen. Landgré var en av sin tids största svenska skådespelerskor och belönades med en Hedersguldbagge 2023.

ica_helsida
sigtuna art walk

Arrangören: Fantastiskt tillfälle att uppleva konst på nära håll

Kulturnyheter Förra årets Art Walk blev en succé som nu återupprepas. En av initiativtagarna är sigtunabon Anna Forster som själv bjuder in till sin ateljé: - Sigtuna Art Walk är ett fantastiskt tillfälle för besökare att både uppleva konsten på nära håll och också få en chans att interagera med konstnärerna bakom verken, hälsar Anna Forster.

hockeyskola_helsida

Hyllad konstnär ställer ut på Valstakonst

Kulturnyheter Värmländska konstnären Leif Engström har nått stora framgångar med sin senaste utställning "Fönsterband" på ValstaKonst. Den här utställningen är den största han haft hittills, både när det gäller yta och antalet verk som visas. Engström har på kort tid blivit ett av de stora namnen inom den svenska konstscenen.

sap_sep23_helsida

Satsning på lokala artister under Summer Squeeze

Nöjesnyheter I år är det större satsning på lokala artister under Sigtuna Summer Squeeze: - Vi tycker att det är så kul att kunna samla en del av alla duktiga, lokala artister som finns i Sigtuna vid ett tillfälle, säger Göran Lundh, ordförande i Sigtuna Event.

centrum_host_helsida
moderat_fokus_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

socialdem_sep23_outsider
pantamera_out
connys
nrh
swedol_outsider
hockeyskola_outsider
joes_outsider
ica_outsider
centrum_outsider_host
ridskola_2020_outsider
moderat_bli_medlem