sap_feb_pan
Valsta simhall, &KonstFoto: Sigtuna kommun
Olov Holst (M)Foto: Sigtuna kommun
Lasse Björling (SfS)Foto: Sigtuna kommun

Nytt aktivitets- och kulturcenter byggs i Valsta

Kommunledningen lanserar planer för ett kultur- och aktivitetscenter där nuvarande Valsta Sim & Sporthall finns.

centrum_artikel_host

Nu står det klar att gamla simhallen i Valsta rivs under 2021, den nya byggnaden ska bli ett Kultur- och aktivitetscenter. Redan 2010 lanserades idéen om ett aktivitetscenter i Valsta av dåvarande kommunalrådet Anders Johansson (S). Nu är planerna konkreta enligt den borgerliga kommunledningen:
– Tanken är att på platsen för den nedlagda simhallen etablera en mångfacetterad verksamhet som bygger vidare på det framgångsrika ”&Art”. Utöver konst- och kulturverksamhet ska kommunens kontaktcenter och andra rådgivande organ kunna etableras, till exempel ett Trygghetscenter 2.0. Det ska också finnas plats för aktiviteter för barn och unga samt förenings- och föreläsningslokaler. Möjligheterna är många, skriver kommunledningen i ett pressmeddelande.

Centret kommer kallas Valsta2030 & Art. Sedan tidigare har Sigtuna Museums konstprojekt &Art hållit till i simhallen.
– ”Valsta 2030 &Art” är, förutom satsningen på skolor och förskolor, en av de största satsningarna vi gör de kommande åren. Vårt mål är att öka tryggheten i Valsta såväl som i hela kommunen och skapa miljöer där vanliga invånare vill och vågar vistas, säger Olov Holst (M), kommunstyrelsens ordförande.

Kultur- och fritidsnämndens ordförande Lars Björling (SfS) poängterar att kultur- och fritidsaktiviteter är viktiga för att skapa glädje och trivsel i samhället.
– ”Valsta 2030 &Art” är ett spännande projekt som kommer kunna tillföra mycket för området och för hela kommunen, kommenterar Björling

Nu ger förre polischefen ut bok om kriminaliteten i Märsta

Kulturnyheter Christoffer Bohman, en tidigare polischef, avslöjar i sin kommande bok "Hundra in i döden" den växande oorganiserade gängkriminaliteten i Sverige. Med ett unikt inifrånperspektiv beskriver han dramatiska händelser från knarkbeslag till dödligt våld, och belyser samtidens komplexa kriminella landskap.

skridskodisco_helsida

Babblarna kommer till Kulturum

Kulturnyheter Babblarna kommer till Märsta den 28 december med en sprakande föreställning i Kulturum. Efter att ha genomfört imponerande 950 färgglada föreställningar tar de med sig något nytt och spännande för de små: ”Babblarna & Tjingeling-affären”.

centrum_host_helsida
sportlov
fritidsbanken_sportlov

Märstaborna bland de största semmelfrossarna

Nöjesnyheter Semlans magi sprider sig över landet när semmelperioden äntligen är här. Enligt Coops senaste rapport om semmelkonsumtionen är det ingen tvekan om att märstaborna gillar att frossa i det klassiska bakverket. Över två miljoner semlor försvann från Coops butiker under 2023, och även i år förväntas efterfrågan vara hög.

Nu ändras bidragen inom kultur- och fritid

Kulturnyheter Sigtuna kommun planerar för betydande förändringar i kultur- och fritidsbidragen för att främja ökat fokus på kultur och göra stödet mer ändamålsenligt. Beslutet togs under kultur- och fritidsnämndens senaste sammanträde, och förändringarna kommer särskilt att påverka bidragen inom kulturområdet.

spedition_helsida

Märstabo vann 1,7 miljoner på Lotto

Nöjesnyheter Två lyckliga invånare, en från Haninge och en från Märsta, kan nu skatta sig som miljonvinnare efter Lottos lördagsdragning. Båda spelarna matchade alla sju nummer och belönades med imponerande vinster på exakt 3 411 047 kronor var.

Ökat intresse för odling hos Herresta lada

Kulturnyheter I en tid av allmän oro och osäkerhet har intresset för odling och självförsörjning ökat markant. Hemarbete och en strävan efter en mer hållbar livsstil bidrar troligen till denna ökning. Herresta Lada, som redan har en populär odlingskurs, upplever nu ökat tryck på grund av den ökade efterfrågan på lokal matproduktion.

pantamera_avc_helsida
steningekompani_helsida

Många besökte Sigtuna museum 2024

Kulturnyheter Sigtuna Museum har under 2023 attraherat rekordmånga besökare med spännande vikingasilver och kunniga guider. Över hundratusen nyfikna invånare och andra besökare har utforskat museets utställningar, där Vikingasilvret, inkluderande Professorsskatten och Sundvedaskatten med över 600 silvermynt, var en särskilt populär attraktion.

jullov

Detta kan du göra under jullovet

Nöjesnyheter Med jullovet i antågande är det dags att planera för roliga aktiviteter för hela familjen. Oavsett intresse eller ålder finns det ett brett utbud av aktiviteter att välja mellan runt om i kommunen.

foraldranatverk_helsida
julen 2023

Julklappsinsamlingen i väcker stort engagemang

Märstafolket Under pandemin spelade julklappsinsamlingen en roll för att skapa glädje och sammanhållning i Sigtuna kommun. För tredje året i rad har projektet blivit en central aktivitet för att stötta och glädja deltagare, särskilt med tanke på de utmaningar som isolering och oro för Covid har skapat.

connys_helsida
funkisfest_helsida

Julmarknad i Herresta Lada

Nöjesnyheter Julmarknaden på Herresta Lada i Odensala är redo att välkomna besökare för ännu ett år av julglädje och lokal hantverksskönl. Sedan över två decennier har denna marknad varit ett populärt resmål för lokalinvånare och besökare under adventssöndagarna innan julafton.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

pantamera_out
funkisfest_outsider
spedition_outsider
ridskola_2020_outsider
stentekompani_outsider
foraldranatverk_outsider
skridskodisco_outsider
connys
centrum_outsider_host
nrh_sigtuna