centrum_panorama_hostshopping
Daniel Guvén
Martina Hurtig på Sigtuna Stearinfabrik
Lilly, Daisy och Axel på Wenngarns Bageri och Café
Daniel Guvén tittar ut över golfbanorna

Nystart på Wenngarn med äventyrsgolf, mat och nöjen

Bröderna Daniel och Filip Guven som äger ZFD Fastigheter tar över Wenngarn och ska utveckla det till en destinationsplats med mängder av aktiviteter: - Det ska vara en plats för familjer men även nöje, restaurang och aktiviteter för alla, säger Daniel Guven.

centrum_artikel_host

Daniel och Filip Guven är födda och uppväxta i kommunen. De driver ett stort antal restauranger i Stockholms innerstad inom Brasseriegruppen, bland annat Trattorian och Prinsen. Sedan några år tillbaka har de fastigheter på Wenngarn som de hyr ut. Nyligen förvärvade deras företag ZFD Fastigheter några av fastigheterna som finns på Wenngarn, bland annat Dammstugan och Kulturstallet där det finn bageri och restaurang.
– Vi blev kära i området för att det är så lugnt och harmoniskt, det är som en by med fantastisk natur som lockar och vi vill få kommuninvånare, stockholmare och alla andra i hela landet att komma hit och uppleva både den genuint historiska miljön men även ha en fantastisk rolig dag, säger Daniel Guven.

Öppnar upp på onsdag
På onsdag 1:a juli öppnar Äventyrsgolf upp, en minigolfanläggning, som ska vara en central punkt för nöjet på Wenngarn.
– Det blir en häftig bana precis vid Dammstugan som öppnar samtidigt. Man ska kunna spela och äta god mat, berättar Daniel Guven.

Aktiviteter och handel
Planerna för framtiden är storslagna. Tillsammans med Sisyfosgruppen pågår samtal för utveckling med padelbanor, aktivitetspark, handel, hantverk, bageri, butik och en fotbollsplan. Man har också ett så kallat återbruk där äldre produkter kan byta ägare. En boulebana ska även stå klar inom de närmaste månaderna i anslutning till Dammstugan.

Fler ska flytta in
Även på bostadssidan är tanken att det ska bli fler bostäder och fler invånare till området.
– Intresset är stort för att bo på Wenngarn, vi vill att fler ska flytta hit och bussen kommer även köra längre fram och inte bara till korsningen vid 263:an, fortsätter Daniel Guven.

centrum_host_helsida

Minskad brottslighet prio för sigtunaföretagare

Näringsliv Minskad brottslighet och ökad trygghet står högst på önskelistan för att förbättra företagsklimatet i Sigtuna, enligt Svenskt Näringslivs årliga enkät Lokalt företagsklimat. Enkäten, som omfattar över 3 800 företag i Stockholms län, inklusive 154 från Sigtuna, visar att sex av tio Sigtunaföretag efterlyser satsningar på säkerhet och trygghet.

bygdensdag_helsida
eldsjal2024_helsida

Arlanda driver på resenärstillväxten hos Swedavia

Näringsliv Under april månad valde över 2,6 miljoner resenärer att använda Swedavias tio flygplatser, enligt ny statistik från Swedavia. Detta representerar en ökning med knappt 1,5 procent jämfört med samma period föregående år. Den fortsatta tillväxten är främst drivet av en stigande efterfrågan på utrikesresor, särskilt från Stockholm Arlanda Airport.

pantamera_avc_helsida
seniormassa_pan
connys_helsida

Klart med övertagande av fastigheter från Rikshem

Näringsliv Kommunfullmäktige i Sigtuna har fattat beslutet att godkänna kommunens förvärv av 14 samhällsfastigheter från Rikshem. Dessa fastigheter, som inkluderar LSS-boenden, förskolor, skolor och ett äldreboende, kommer att övergå till kommunens ägo.

mp_helsida_eu

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

eldsjal2024_out
pantamera_out
seniormassa_outsider
ridskola_2020_outsider
centrum_outsider_host
bygdensdag_outsider
connys
nrh_sigtuna
eu_valet_outsider
mp_eu_outsider