eldsjal2024_pan
Izabelle Hedmark tränar med Erik WiklandFoto: Insändarbild
Hela träningsgänget i Märsta AllianceFoto: Insändarbild

Nysatsning i Märsta Alliance

Eldsjälen i Märsta Alliance Niclas Ottosson har lämnat sitt uppdrag och en ny ledning för klubben satsar vidare för att utveckla verksamheten: - Planen är att bibehålla traditionen av att fostra duktiga fighters som tävlar för både klubben och Märsta.

centrum_artikel_host

Niclas Ottosson har lämnat över ansvaret för Märsta Alliance till både gamla elever och nya tränare. För att få fler att upptäcka kampsport har man fram till 6:e september ”prova-på-pass”. Radie Issa är en av personerna i ledningen, han berättar att planen är att behålla traditionen av att fostra duktiga fighters som tävlar för både klubben och Märsta.

Redan nu finns det fem personer som anmält intresse för att tävla i höst. Den yngsta är Visar Izabelle Hedmark, 12 år.
– Izabelle har tränat på klubben i ett och ett halvt år nu och planerar att gå sin första diplommatch i Thaiboxning den 24 September i Aneby i Småland. Det mest fantastiska med Märsta Alliance är att klubben har fler kvinnliga tävlande än manliga i Thaiboxning, dock är det fortfarande fler män som tävlar i MMA, berättar Rafie Issa.

Radie Issa säger att MMA är en mångsidig och extremt tuff träning, inte bara för kroppen utan även mentalt. Man kan trana både Thaiboxning och MMA. På tisdagarna är det först Thaiboxning kl. 18.30 och därefter MMA kl. 21.00.

pantamera_avc_helsida
helgens matcher

Så spelar bygdens lag

Fotboll Redan på fredagskvällen var två av bygdens lag igång. Märsta IK spelade 1-1 mot Roslagsbro och Sigtuna IF vann borta i Uppsala mot Gränby.

division 3

Oavgjort för Märsta IK i Upplandsderbyt

Fotboll En spännande match utspelades på Midgårdsvallen i Märsta när Märsta IK mötte Roslagsbro i Division 3 Norra Svealand. Matchen slutade oavgjort, 1-1, efter en intensiv kamp på planen.

eldsjal2024_helsida

Fler ska lockas till aktivitet och idrott

Sport Region Stockholm har skapat en plan för att få fler människor att vara aktiva och idrotta. Målet är att göra befolkningen friskare, stärka gemenskapen och göra Stockholm ännu mer attraktivt.

RA19 Herrjuniorer klara för SM-slutspel

Innebandy RA19:s herrjuniorer kommer helgen 19-21 april att göra upp om SM-titeln i IFU Arena, Uppsala: - Vi har som lag haft en väldigt bra säsong där vi endast förlorat en match, säger lagkapten William Christoffersen.

centrum_host_helsida

Rosenberg vann Serbia Open

kampsport I helgen deltog Kim Taekwondo i den prestigefyllda Världsrankingtävlingen Serbia Open i Belgrad med tre tävlande i spetsen. Två av dem tävlar fortfarande för att säkra en plats i landslaget inför det kommande EM i Albanien.

connys_helsida
helgens matcher

Nu är serierna igång

Fotboll Bygdens lag har inlett seriespelet. De regionala serierna förra veckan och de lokala nu i helgen. Redan på fredagskvällen vann Sigtuna IF på Prästängarna mot Frösunda med 6-2!

mp_helsida_eu
division 3

MIK inledde Division 3 med seger

Fotboll Märsta IK inledde Division 3-säsongen med en imponerande seger på hemmaplan mot Gamla Upsala. Trots en utvisning lyckades laget säkra en 2-0-vinst, med mål av Mass Khan och Benjamin Suskic.

kvalextra!

Skånela skrällde i Kungsbacka och skaffade sig matchboll

Handboll Skånela fortsätter sin imponerande framfart i kvalet till Handbollsligan genom att vinna den andra kvalmatchen mot Aranäs och därmed ta ledningen med 2-0 i matcher. Matchen, som hölls i Kungsbacka sporthall, bjöd på spänning från början till slut inför 571 åskådare.

kvalextra

Skånela möter Aranäs i kvalet

Handboll På torsdagen blev det klart att Skånela IF:s herrar står inför en spännande utmaning då de möter HK Aranäs i kvalet till handbollsligan.

damallsvenskan

Klart nederlag i derbyt: Vi går inte 100 procent

Handboll Skånela föll i derbyt mot Tyresö på söndagen med 32-27 i Vikingahallen: - Tyresö är duktiga och kliniska i sina val jämfört med sina tidigare matcher, de vinner rättvist, sa assisterande tränaren Sara Hornö till märsta.nu.

herrallsvenskan

Derbyseger för Skånela

Handboll Skånela säkrade en imponerande seger i det hett omdiskuterade Stockholmsderbyt mot Tyresö på måndagskvällen, med en övertygande vinst på 32-27.

damallsvenskan

Skånela vann trots tappad storledning

Handboll Skånela tar sin tredje seger i Damallsvenskan efter 27-26 mot Kroppskultur: - Spelar vi som vi gör i första så har vi i Damallsvenskan att göra, sa tränare Jimmy Karlsson.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

mp_eu_outsider
connys
pantamera_out
nrh_sigtuna
ridskola_2020_outsider
centrum_outsider_host
eldsjal2024_out