centrum_panorama_hostshopping
Foto: Insändarbild

Nysatsning för Märsta Wado Karate i nya lokaler

Märsta Wado Ryu Karateklubb – en möjlighet för både ungdomar och vuxna att lära sig självkontroll och disciplin

centrum_artikel_host

Märsta Wado Ryu Karateklubb grundades 1997 och tränar under ledning av Sensei Marcos Checa, som har 5:e dan svart bälte. Klubben har sedan starten välkomnat både barn, ungdomar och vuxna som vill prova på något annorlunda – i det här fallet karate.

Den första träningslokalen låg i Sätuna gymnastiksal, men idag tränar klubben i nya Centralskolans gymnastiksal. Det är en möjlighet för alla som vill träna karate att göra det, oavsett ålder.

Karate är en kampsport som ingår i de s.k. budo-arterna. Teknikerna som används i en kamp utförs med maximal styrka och snabbhet där fullständig självkontroll eftersträvas. Inom budo-filosofin är respekt, ödmjukhet och disciplin nyckelord. Karate är en fostrande sport där man kan lära och träna hela livet. Enligt legenden har karate sina rötter i 300-talets Indien och spreds sedan till Kina. På 1300-talet hade kampsporten nått den japanska ön Okinawa där den sedan utvecklades. Vissa ser karate som en konst, medan andra enbart som motion och självförsvar.

Denna text genererades med en textrobot

olympiska spelen i Paris

Yolanda Ngarambe stämmer SOK

Friidrott På fredag börjar OS märstabon Yolanda Ngarambe som klarat den internationella kvalgränsen nekas av Sveriges Olympiska Kommitté. Nu stämmer hon SOK tillsammans med andra idrottare.

connys_helsida
gothia cup

Bygdens lag ute ur Gothia Cup

Fotboll Det är färdigspelat för bygdens tre lag som var på Gothia Cup; Märsta IK i P18 och Sigtuna Märsta United som har två lag i spel.

Lyckat SM för Märsta BMX

Cykel Den 6 juli deltog nio cyklister från Märsta BMX i Svenska Mästerskapen i Ängelholm, en tävling präglad av sol, regn och imponerande prestationer.

fritidsbanken_helsida
brobygget_2024
centrum_host_helsida

SMACK-cyklist till Paralympics

Cykel Louise Jannering är återigen med på Paralympics. Denna gång går spelen i Paris efter att OS avslutats. Jannering tävlar 6 september.

pantamera_avc_helsida
division 6

Sigtuna IF dominerade mot Håbo FF2

Fotboll Sigtuna IF visade sin styrka i Division 6 Södra genom att besegra Håbo FF2 med imponerande 6-3. Matchen, som spelades på Sigtunas hemmaplan, såg hemmalaget ta ledningen tidigt och dominera större delen av spelet.

Skånela med på TRIM-SM

Handboll Skånela IF, bestående av ett gäng gamla handbollsprofiler från Märsta och Stockholm, kommer att delta i Trim-SM 2024.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

connys
fritidsbanken_outsider
brobygget_outsider
pantamera_out
ridskola_2020_outsider
centrum_outsider_host
klara_outsider