defacto_pan2020
Foto: Insändarbild

Nysatsning för Märsta Wado Karate i nya lokaler

Märsta Wado Ryu Karateklubb – en möjlighet för både ungdomar och vuxna att lära sig självkontroll och disciplin

centrum_artikel_host

Märsta Wado Ryu Karateklubb grundades 1997 och tränar under ledning av Sensei Marcos Checa, som har 5:e dan svart bälte. Klubben har sedan starten välkomnat både barn, ungdomar och vuxna som vill prova på något annorlunda – i det här fallet karate.

Den första träningslokalen låg i Sätuna gymnastiksal, men idag tränar klubben i nya Centralskolans gymnastiksal. Det är en möjlighet för alla som vill träna karate att göra det, oavsett ålder.

Karate är en kampsport som ingår i de s.k. budo-arterna. Teknikerna som används i en kamp utförs med maximal styrka och snabbhet där fullständig självkontroll eftersträvas. Inom budo-filosofin är respekt, ödmjukhet och disciplin nyckelord. Karate är en fostrande sport där man kan lära och träna hela livet. Enligt legenden har karate sina rötter i 300-talets Indien och spreds sedan till Kina. På 1300-talet hade kampsporten nått den japanska ön Okinawa där den sedan utvecklades. Vissa ser karate som en konst, medan andra enbart som motion och självförsvar.

Denna text genererades med en textrobot

mp_ute_helsida

Ghazal Jansson vinner Arvika Judo Cup

Sport I en imponerande uppvisning av skicklighet och uthållighet tog Olivia Ghazal Jansson hem segern i årets Arvika Judo Cup. Den unga judo-utövaren imponerade publiken när hon besegrade sina motståndare med självsäkerhet och beslutsamhet.

Kim Taekwondo på Kadett-VM

Sport Kadett-VM i taekwondo hölls i Sarajevo mellan den 28:e och 31:a augusti. Landslaget bestod av 10 atleter i åldern 12-14 år, som hade kvalificerat sig till detta stora evenemang med över 600 deltagare från hela världen. Kim Taekwondo hade två deltagare med i landslaget.

adhd_kommun

Philip och Nazaah till VM

Sport Kim Taekwondo har ännu en gång visat sitt imponerande talang- och prestationsfokus genom att säkra två platser för sina utmärkta deltagare till Kadett-VM i taekwondo. Den prestigefyllda tävlingen äger rum mellan den 27:e och 31:e augusti i den vackra staden Sarajevo, Bosnien. Denna bedrift sätter klubben på kartan och stärker dess ställning som en ledande kraft inom taekwondo-sporten.

Brons för Nazaah i Luxembourg Open

Sport I helgen ägde Luxembourg Open G1 rum, vilket var den sista tävlingen för Kim Taekwondo innan sommaruppehållet och en chans att samla rankingpoäng. Klubbens elitlag deltog med fyra av fem medlemmar närvarande. Dessa inkluderade Nazaah Waliullah i -41 kg, Alva Vennberg i -49 kg, Isac Källstrand i -74 kg och Philip Rosenberg i -61 kg.

centrum_host_helsida

Många graderades inom TSG

Sport I söndags hölls en traditionsenlig gradering för medlemmarna i både barn- och ungdom/vuxengruppen inom TSG. Det var en dag fylld av kämparglöd, imponerande tekniker och en stark gemenskap.

defacto_helsida
connys_helsida
joes-helsida
nrh_sigtuna
pantamera_avc_helsida
ica_helsida

Sju medaljer på NM

Sport Nordiska mästerskapen i Borlänge avgjordes under lördagen och Kim Taekwondos sju deltagare kom hem med varsin medalj.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

kommun_skoterska_outsider
joes_outsider
kommun_adhd_outsider
swedol_outsider
nrh
pantamera_out
ridskola_2020_outsider
ica_outsider
mp_ute_outsider
centrum_outsider_host
connys