eu_valet_panorama
Midgårdbadet i MärstaFoto: Sigtuna kommun

Nyrenoverade Midgårdsbadet öppnar på fredag

På fredag öppnar Midgårdsbadet som renoverats inför den kommande sommaren med en ny vattenreningsteknik: - Jag är oerhört glad och nöjd över att vi fått till den nya biologiska badvattenreningen på utebadet. Det innebär att vi nu kan fortsätta att leverera ett bra badvatten de kommande 20-30 åren, för så länge håller det här nya reningssystemet, och vara det uppskattade vattenhål som så många besöker varje sommar, säger bad och simhallschefen Tapani Röyttä.

centrum_artikel_host

Midgårdsbadet börjar nu få ett antal år på nacken och under vintern och våren har arbetet med att renovera reningsanläggningen pågått. Den står nu klar och på fredag, samma dag som sommarlovet startar så är det dags att plaska för den som vill. Nu filtreras badvattnet vid tre stationer. Först genom ett grovfilter, därefter genom ett hydrobotaniskt filter och sist ett Neptunfilter.
– Det biologiska reningsfiltret i Midgårdsbadets utedel hade varit i drift i tretton år och nått sin livslängd. Nu har vi renoverat, bytt ut filter och uppgraderat tekniken och får det absolut bästa som finns på marknaden. Det vill vi uppmärksamma med ett attraktivt erbjudande, ett sommarkort för barn och ungdomar, vuxna och familjer med bra rabatter under perioden 1 juni till 31 augusti, berättar Lars Björling (SfS), ordförande kultur- och fritidsnämnden.

Varken klor eller andra kemikalier används för reningen. Vattnet är därför betydligt renare än i de klaraste sjöarna. Anläggningen är unik på så sätt att det är den största av sitt slag norr om Tyskland. Till och med några salamandrar har valt att bosätta sig runt bassängen eftersom vattenkvaliteten är så god.
– Salamandrarna stortrivs på Midgårdsbadet och att de trivs är en värdemätare på att vi har rent vatten. Jag skulle absolut kunna dricka vattnet från våra bassänger, vilket jag absolut inte skulle göra från ett klorbad eller en badsjö, säger Tapani Röyttä, bad- och simhallschef i Sigtuna kommun.

Snart sommaruppehåll för renoveringen av Stora Gatan

Nyheter Renoveringsarbetet på Stora gatan fortskrider enligt plan och den sista etappen för denna omgång påbörjas den 17 maj och avslutas den 11 juni. Därefter görs ett uppehåll fram till augusti, och arbetet återupptas den 19 augusti.

pantamera_avc_helsida
bygdensdag_helsida
centrum_host_helsida
seniormassa_pan

Uppmaning att spara vatten: Hög vattenförbrukning

Nyheter I norra Storstockholm går det åt ovanligt mycket dricksvatten just nu. Norrvatten, som förser 14 kommuner i området med dricksvatten, uppmanar nu både privatpersoner och verksamheter att spara på kranvattnet. Detta är nödvändigt för att vattenverket ska kunna producera tillräckligt med vatten för alla.

mp_helsida_eu
connys_helsida
eldsjal2024_helsida

Sigtunas rådhus fyllde 280 år

Nyheter I lördags firade Sigtuna en viktig milstolpe – det var 280 år sedan Sigtuna Rådhus invigdes av Eric Kihlman den 18 maj 1744. Detta historiska ögonblick markerades av invånarna med glädje och stolthet över stadens rika kulturarv.

Extra

Sigtunas befolkning minskade

Nyheter Sigtuna kommun upplevde en befolkningsminskning med 31 personer under första kvartalet 2024, vilket är den största minskningen under ett kvartal på hela 2000-talet. Trots att fler barn föddes än personer dog, var det fler som flyttade från kommunen än till den, vilket resulterade i en minskning av invånarantalet.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

ridskola_2020_outsider
pantamera_out
connys
nationaldag_outsider
nrh_sigtuna
bygdensdag_outsider
eu_valet_outsider
eldsjal2024_out
seniormassa_outsider
centrum_outsider_host