defacto_pan2020
Midgårdbadet i MärstaFoto: Sigtuna kommun

Nyrenoverade Midgårdsbadet öppnar på fredag

På fredag öppnar Midgårdsbadet som renoverats inför den kommande sommaren med en ny vattenreningsteknik: - Jag är oerhört glad och nöjd över att vi fått till den nya biologiska badvattenreningen på utebadet. Det innebär att vi nu kan fortsätta att leverera ett bra badvatten de kommande 20-30 åren, för så länge håller det här nya reningssystemet, och vara det uppskattade vattenhål som så många besöker varje sommar, säger bad och simhallschefen Tapani Röyttä.

centrum_artikel_host

Midgårdsbadet börjar nu få ett antal år på nacken och under vintern och våren har arbetet med att renovera reningsanläggningen pågått. Den står nu klar och på fredag, samma dag som sommarlovet startar så är det dags att plaska för den som vill. Nu filtreras badvattnet vid tre stationer. Först genom ett grovfilter, därefter genom ett hydrobotaniskt filter och sist ett Neptunfilter.
– Det biologiska reningsfiltret i Midgårdsbadets utedel hade varit i drift i tretton år och nått sin livslängd. Nu har vi renoverat, bytt ut filter och uppgraderat tekniken och får det absolut bästa som finns på marknaden. Det vill vi uppmärksamma med ett attraktivt erbjudande, ett sommarkort för barn och ungdomar, vuxna och familjer med bra rabatter under perioden 1 juni till 31 augusti, berättar Lars Björling (SfS), ordförande kultur- och fritidsnämnden.

Varken klor eller andra kemikalier används för reningen. Vattnet är därför betydligt renare än i de klaraste sjöarna. Anläggningen är unik på så sätt att det är den största av sitt slag norr om Tyskland. Till och med några salamandrar har valt att bosätta sig runt bassängen eftersom vattenkvaliteten är så god.
– Salamandrarna stortrivs på Midgårdsbadet och att de trivs är en värdemätare på att vi har rent vatten. Jag skulle absolut kunna dricka vattnet från våra bassänger, vilket jag absolut inte skulle göra från ett klorbad eller en badsjö, säger Tapani Röyttä, bad- och simhallschef i Sigtuna kommun.

centrum_host_helsida
joes-helsida
connys_helsida

Kommunen växer mest i Skånela och Märsta

Nyheter Sigtuna kommun har under de senaste åren varit på stark tillväxtspår, och enligt färsk statistik från Statistiska centralbyrån (SCB) har befolkningen ökat betydligt. Vid årsskiftet 2023 hade kommunen nått en befolkning på 51 876 invånare, en ökning med imponerande 20 procent under den senaste tioårsperioden.

mp_ute_helsida

Man greps med vapen och kniv

Blåljus En dramatisk händelse utspelade sig idag på Terminal 5 på när en man greps vid säkerhetskontrollen med ett vapen och en kniv i sitt handbagage.

SJ utökar trafiken till Arlanda

Nyheter Från och med den 10 december 2023 kommer SJ att implementera en spännande ny tidtabell som kommer att påverka resenärer över hela landet. En av de mest efterlängtade förändringarna är återinförandet av direkttåg mellan Stockholm och Uppsala, som lovar att minska restiden mellan de två städerna avsevärt.

ica_helsida
pantamera_avc_helsida

Mälardslasrådet träffas om Arlandas framtid

Politik 70 politiker från Mälardalsrådets infrastruktursamarbete kommer att samlas på Clarion Hotel Arlanda Airport för att diskutera och fatta beslut om framtiden för transportnätverket i Stockholm-Mälarregionen. Målet är att förbättra regionens internationella tillgänglighet och öka konkurrenskraften.

defacto_helsida
nrh_sigtuna

Idoler och fältare gör gemensam sak mot psykisk ohälsa

Nyheter I en inspirerande sammanslagning av engagemang och kreativitet samlades Sigtuna kommuns fältassistenter Pelle, Camilla, Roger och Carina tillsammans med välkända artister och en passionerad föreläsare i Råbergshallen förra lördagen. Syftet med evenemanget var att sprida medvetenhet om psykisk hälsa och samla in medel till förmån för Suicide Zero.

adhd_kommun

Pristak på Arlanda införs

Nyheter Arlanda har länge varit föremål för resenärers ilska över de hutlösa matpriserna som erbjuds vid terminalerna. Nu, som ett svar på dessa klagomål, tar Swedavia ett steg mot att sätta stopp för de tokdyra måltiderna.

EXTRA

Grov misshandel på buss

Blåljus Under natten till söndag inträffade en allvarlig misshandel på en buss mellan Märsta och Sigtuna där fem okända gärningspersoner är nu misstänkta för brottet. Polisen utreder händelsen som grov misshandel.

Morgonkollen

Notiser Morgonkollen 24 september: märsta.nu ger dig den senaste informationen

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

joes_outsider
nrh
centrum_outsider_host
connys
swedol_outsider
ica_outsider
kommun_adhd_outsider
ridskola_2020_outsider
pantamera_out
mp_ute_outsider
kommun_skoterska_outsider