eu_valet_panorama

Nyans fick över en procent i 14 distrikt

märsta.nu rapporterade i söndags om distriktet Norra Valsta där Nyans fick cirka 6 procent av rösterna men i Södra Valsta var det över 8 procent som lade rösten på Nyans i valet till riksdagen.

centrum_artikel_host

Partiet Nyans drog tillbaka kandidaturen till kommunfullmäktige men man ställde upp i valet till riksdagen. Där var det flera distrikt som Nyans fick en betydande andel av rösterna. I Norra Valsta var andelen 6 procent och i Södra Valsta hela 8,45 procent. Man är femte största parti i Södra Valsta, större än KD, Liberalerna och Miljöpartiet. I 14 av 21 valdistrikt fick Nyans över en procent av rösterna. På Tingvalla fick man 5,26 till exempel samt Östra Norrbacka Rolsta 5,06 procent.

Här kan du läsa mer: Nyans fick 6 procent

Snart sommaruppehåll för renoveringen av Stora Gatan

Notiser Renoveringsarbetet på Stora gatan fortskrider enligt plan och den sista etappen för denna omgång påbörjas den 17 maj och avslutas den 11 juni. Därefter görs ett uppehåll fram till augusti, och arbetet återupptas den 19 augusti.

eldsjal2024_helsida
seniormassa_pan
centrum_host_helsida
bygdensdag_helsida

Uppmaning att spara vatten: Hög vattenförbrukning

Nyheter I norra Storstockholm går det åt ovanligt mycket dricksvatten just nu. Norrvatten, som förser 14 kommuner i området med dricksvatten, uppmanar nu både privatpersoner och verksamheter att spara på kranvattnet. Detta är nödvändigt för att vattenverket ska kunna producera tillräckligt med vatten för alla.

mp_helsida_eu
pantamera_avc_helsida
connys_helsida

Sigtunas rådhus fyllde 280 år

Nyheter I lördags firade Sigtuna en viktig milstolpe – det var 280 år sedan Sigtuna Rådhus invigdes av Eric Kihlman den 18 maj 1744. Detta historiska ögonblick markerades av invånarna med glädje och stolthet över stadens rika kulturarv.

Extra

Sigtunas befolkning minskade

Nyheter Sigtuna kommun upplevde en befolkningsminskning med 31 personer under första kvartalet 2024, vilket är den största minskningen under ett kvartal på hela 2000-talet. Trots att fler barn föddes än personer dog, var det fler som flyttade från kommunen än till den, vilket resulterade i en minskning av invånarantalet.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

ridskola_2020_outsider
pantamera_out
seniormassa_outsider
nationaldag_outsider
centrum_outsider_host
bygdensdag_outsider
connys
nrh_sigtuna
eu_valet_outsider
eldsjal2024_out