sap_feb_pan
Foto: Daniel Asplund/Swedavia

NYAB vinner uppdrag på Arlanda värt 66 miljoner kronor

NYAB, en infrastrukturaktör med Sverige som största marknad, har tilldelats ett uppdrag på Arlanda av Swedavia för att bredda taxibanor. Enligt avtalet är värdet på uppdraget 66 miljoner kronor.

centrum_artikel_host

Arbetet med att utveckla Arlanda med bredare taxibanor är verksamhetskritiskt och kommer att kräva noggrann planering för att uppfylla arbetenas korta utförandetid och höga precision. Arbetet beräknas starta i slutet av juni och kommer att utföras under en period av 11 veckor.

NYAB:s vice VD och affärsområdeschef i Mälardalen, Johan Skoog, kommenterade vinsten av uppdraget och sa att han var stolt över att NYAB har medarbetare med spjutspetskunskap och förmågan att färdigställa kritiska projekt snabbt. Han betonade också att det är ett komplext arbete som kräver expertis och kapacitet som få företag klarar av, men att NYAB är ett av dem.

Projektet innebär att man justerar taxibanor på Arlanda för att framtidsanpassa dem till bana 1 på Airside, där de största planen i första hand landar och där de största trafikmängderna hanteras. Det här är inte första gången som NYAB har arbetat med Swedavia. Företaget har tidigare utfört komplexa entreprenader för Swedavia och Johan Skoog säger att han är både glad och inspirerad över att återigen få möjligheten att arbeta med Swedavia på detta projekt.

Denna text genererades med hjälp av en textrobot

Politiker presenterar åtgärder för Arlandas konkurrenskraft

Näringsliv En ny rapport från politiker i Mälardalsrådets temagrupp belyser åtgärder för att stärka Arlandas konkurrenskraft, främja tåg- och sjötrafik samt säkerställa internationell tillgänglighet mot kontinenten och Norge. Ledare från olika regioner betonar Arlandas nyckelroll och behovet av statligt stöd för att säkerställa en framgångsrik infrastrukturutveckling.

spedition_helsida
sportlov

SigtunaHöjden prisas med eventpriset

Näringsliv SigtunaHöjdens Lotta Giesenfeld Boman tog emot Stora Eventpriset i samband med Eventmässan tidigare i veckan:- Det är helt klart en fantastisk ära! Jag ser det som ett kvitto på att vi gör rätt saker, gör intryck hos våra branschkollegor, inspirerar och banar väg för andra att satsa på en hållbar framtid, säger Lotta.

Ryanair utökar med två linjer

Näringsliv Ryanair expanderar sitt flygutbud från Stockholm Arlanda Airport genom att lägga till nya linjer till Vilnius i Litauen och den populära ön Rhodos i Grekland.

centrum_host_helsida

Kraftig ökning av flyg till Nordamerika

Näringsliv Stockholm Arlanda Airport kommer att se en betydande ökning av tillgängligheten till Nordamerika när två nya långlinjer läggs till det befintliga utbudet från flygplatsen. Från och med mitten av april kommer både United Airlines och Delta Air Lines att återvända och trafikera linjer från Stockholm Arlanda till Newark och JFK under sommarsäsongen 2024.

skridskodisco_helsida
steningekompani_helsida
foraldranatverk_helsida

WayCup etablerar på Terminal 5

Näringsliv WayCup etablerar sig på Arlanda med ett unikt koncept som skapar en balans mellan njutning och hållbarhet. Bakom detta initiativ står Nordrest och North Way & Co, företag som strävar efter att förbättra framtiden genom innovativa matupplevelser.

funkisfest_helsida
fritidsbanken_sportlov

Här finns jobben på Arlanda

Näringsliv Swedavia genomförde rekryteringsdag på Arlanda i samarbete med ett omfattande antal arbetsgivare på flygplatserna. Över 30 företag deltog på Arlanda och efterfrågan är stor hos Arlandas aktörer.

connys_helsida
pantamera_avc_helsida

Ökad tågtrafik till kombiterminalen i Rosersberg

Näringsliv Efter en ökad efterfrågan från kontinenten har antalet avgångar mellan YILPORT Stockholm Nord och Europa fördubblats, tack vare Spedition Bode och Kombiverkehrs satsning på utökad tågservice. Från och med januari ökar Europapendeln från tre till sex regelbundna avgångar per vecka.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

foraldranatverk_outsider
centrum_outsider_host
connys
skridskodisco_outsider
spedition_outsider
stentekompani_outsider
funkisfest_outsider
pantamera_out
ridskola_2020_outsider
nrh_sigtuna