centrum_panorama_hostshopping
Marie Axelsson

Nya uppgifter: S tänker bjuda in till breda samtal

Socialdemokraterna avser bjuda in till breda samtal om en ny kommunledning: - Jag tänker prata med flera partier och lägger alla kort på bordet, säger Marie Axelsson (S) till märsta.nu

centrum_artikel_host

Marie Axelsson tänker bjuda in till samtal om att forma en bred kommunledning. Socialdemokraterna gjorde ett starkt val men lyckades inte få ihop en på klar rödgrön koalition. De rödgröna har 24 mandat mot 29 hos nuvarande kommunledningen. Sverigedemokraterna har som märsta.nu rapporterat om sagt sig vara beredda att stödja nuvarande kommunledningen. Enda problemet är att Liberalerna och Centerpartiet deklarerat att de inte vill sitta med stöd från SD.

Marie Axelsson uppger för märsta.nu att hon inte gett upp hoppet om en ny progressiv koalition i Sigtuna kommun. Hon vill inte avslöja vilka hon samtalar med eller ska bjuda in till samtal men tänker lägga korten på bordet.
– Onsdagsräkningen kan dessutom ändra mandaten något i kommunen men det återstår att se. Sigtuna kommun behöver en ny kommunledning.

Moderaterna skulle kunna slå sina mandat ihop med Kristdemokraterna och Sverigedemokraterna vilket ger 30 mandat. Samling för Sigtuna har traditionellt varit ett borgerligt parti och skulle kunna vara en del av underlaget vilket skulle ge 32 mandat för en kommunledning. Moderaterna har avböjt kommentarer tills dess att valresultatet fastställts.

Läs mer: Axelsson: Vi gjorde ett bra val

joes-helsida

Pristak på Arlanda införs

Nyheter Arlanda har länge varit föremål för resenärers ilska över de hutlösa matpriserna som erbjuds vid terminalerna. Nu, som ett svar på dessa klagomål, tar Swedavia ett steg mot att sätta stopp för de tokdyra måltiderna.

connys_helsida
EXTRA

Grov misshandel på buss

Blåljus Under natten till söndag inträffade en allvarlig misshandel på en buss mellan Märsta och Sigtuna där fem okända gärningspersoner är nu misstänkta för brottet. Polisen utreder händelsen som grov misshandel.

nrh_sigtuna

Morgonkollen

Notiser Morgonkollen 24 september: märsta.nu ger dig den senaste informationen

moderat_fokus_helsida

Man misstänkts för våldsamt motstånd och olaga hot på Arlanda

Blåljus Under de tidiga morgontimmarna på utspelade sig en händelse på Terminal 5 vid en av Sveriges mest trafikerade flygplatser, där en man greps av polisen efter att ha misstänkts för våldsamt motstånd mot tjänstemän. Händelsen ägde rum i avgångshallen på terminalen och ledde till ett pådrag av polis och säkerhetsvakter.

Morgonkollen

Notiser Välkommen till Morgonkollen med märsta.nu, din dagliga uppdatering om vad som händer i kommunen. Här är dagens sammanfattning:

pantamera_avc_helsida

Fler parkeringsplatser utanför Forum

Nyheter Arbetet med att utöka antalet parkeringsplatser vid Forum, beläget i korsningen Ringvägen/Stockholmsvägen i Märsta, har nu påbörjats. Detta efterlängtade projekt är en välkommen nyhet för anställda och besökare i området.

defacto_helsida

Landshövdingen besökte kommunen

Nyheter Landshövdingen Anna Kinberg-Batra besökte Sigtuna kommun den 21 september. Under besöket betonade hon vikten av Arlanda och dess omgivningar för tillväxt, säkerhet och hållbarhet både för regionen och hela landet.

centrum_host_helsida
sap_sep23_helsida
hockeyskola_helsida
ica_helsida

Sydkorea vill lära av Sigtunas barnomsorg

Nyheter Sydkorea står inför en utmaning när det kommer till den minskande födelsetal i landet, och politikerna letar nu efter lösningar genom att satsa på högkvalitativ barnomsorg. För att hitta inspiration har de vänt sig till de nordiska länderna och specifikt till Sigtuna kommun i Sverige.

Misstänkt för olaga intrång och hot greps av Polisen

Blåljus En man har gripits inom kommunen av polisen efter misstankar om olaga intrång och hot mot ett brottsoffer på hans före detta arbetsplats. Händelsen utspelade sig tidigt på morgonen den 18 september, då polisen snabbt agerade för att lösa fallet.

Långtidsarbetslösheten ökar

Nyheter Nyligen släppta arbetsmarknadsstatistik visar att långtidsarbetslösheten i Sigtuna kommun har ökat under den senaste månaden. Samtidigt har den jämfört med samma period föregående år minskat något, enligt rapporter från arbetsförmedlingen.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

connys
nrh
moderat_bli_medlem
ica_outsider
hockeyskola_outsider
socialdem_sep23_outsider
joes_outsider
centrum_outsider_host
pantamera_out
swedol_outsider
ridskola_2020_outsider