helsida_bostad
Marie Axelsson

Nya uppgifter: S tänker bjuda in till breda samtal

Socialdemokraterna avser bjuda in till breda samtal om en ny kommunledning: - Jag tänker prata med flera partier och lägger alla kort på bordet, säger Marie Axelsson (S) till märsta.nu

centrum_artikel_host

Marie Axelsson tänker bjuda in till samtal om att forma en bred kommunledning. Socialdemokraterna gjorde ett starkt val men lyckades inte få ihop en på klar rödgrön koalition. De rödgröna har 24 mandat mot 29 hos nuvarande kommunledningen. Sverigedemokraterna har som märsta.nu rapporterat om sagt sig vara beredda att stödja nuvarande kommunledningen. Enda problemet är att Liberalerna och Centerpartiet deklarerat att de inte vill sitta med stöd från SD.

Marie Axelsson uppger för märsta.nu att hon inte gett upp hoppet om en ny progressiv koalition i Sigtuna kommun. Hon vill inte avslöja vilka hon samtalar med eller ska bjuda in till samtal men tänker lägga korten på bordet.
– Onsdagsräkningen kan dessutom ändra mandaten något i kommunen men det återstår att se. Sigtuna kommun behöver en ny kommunledning.

Moderaterna skulle kunna slå sina mandat ihop med Kristdemokraterna och Sverigedemokraterna vilket ger 30 mandat. Samling för Sigtuna har traditionellt varit ett borgerligt parti och skulle kunna vara en del av underlaget vilket skulle ge 32 mandat för en kommunledning. Moderaterna har avböjt kommentarer tills dess att valresultatet fastställts.

Läs mer: Axelsson: Vi gjorde ett bra val

pantamera_avc_helsida
EXTRA

Märstabo döms för våldtäkt mot barn

Notiser En man i 35-årsåldern från Märsta döms för våldtäkt mot barn. Enligt domen ska han ha utfört handlingar mot en flicka i 10-årsåldern som är att jämställa med våldtäkt.

centrum_sommar2022_helsida
connys_helsida
ungdomsarbete_helsida
defacto_helsida
toppbanner

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

connys
ridskola_2020_outsider
arbete_outsider
nrh
centrum_sommar_outsider2022
pantamera_out
swedol_outsider