nationaldagen_pan
Marie Axelsson

Nya uppgifter: S tänker bjuda in till breda samtal

Socialdemokraterna avser bjuda in till breda samtal om en ny kommunledning: - Jag tänker prata med flera partier och lägger alla kort på bordet, säger Marie Axelsson (S) till märsta.nu

centrum_artikel_host

Marie Axelsson tänker bjuda in till samtal om att forma en bred kommunledning. Socialdemokraterna gjorde ett starkt val men lyckades inte få ihop en på klar rödgrön koalition. De rödgröna har 24 mandat mot 29 hos nuvarande kommunledningen. Sverigedemokraterna har som märsta.nu rapporterat om sagt sig vara beredda att stödja nuvarande kommunledningen. Enda problemet är att Liberalerna och Centerpartiet deklarerat att de inte vill sitta med stöd från SD.

Marie Axelsson uppger för märsta.nu att hon inte gett upp hoppet om en ny progressiv koalition i Sigtuna kommun. Hon vill inte avslöja vilka hon samtalar med eller ska bjuda in till samtal men tänker lägga korten på bordet.
– Onsdagsräkningen kan dessutom ändra mandaten något i kommunen men det återstår att se. Sigtuna kommun behöver en ny kommunledning.

Moderaterna skulle kunna slå sina mandat ihop med Kristdemokraterna och Sverigedemokraterna vilket ger 30 mandat. Samling för Sigtuna har traditionellt varit ett borgerligt parti och skulle kunna vara en del av underlaget vilket skulle ge 32 mandat för en kommunledning. Moderaterna har avböjt kommentarer tills dess att valresultatet fastställts.

Läs mer: Axelsson: Vi gjorde ett bra val

connys_helsida

Snart sommaruppehåll för renoveringen av Stora Gatan

Notiser Renoveringsarbetet på Stora gatan fortskrider enligt plan och den sista etappen för denna omgång påbörjas den 17 maj och avslutas den 11 juni. Därefter görs ett uppehåll fram till augusti, och arbetet återupptas den 19 augusti.

mp_helsida_eu
eldsjal2024_helsida
bygdensdag_helsida
centrum_host_helsida

Uppmaning att spara vatten: Hög vattenförbrukning

Nyheter I norra Storstockholm går det åt ovanligt mycket dricksvatten just nu. Norrvatten, som förser 14 kommuner i området med dricksvatten, uppmanar nu både privatpersoner och verksamheter att spara på kranvattnet. Detta är nödvändigt för att vattenverket ska kunna producera tillräckligt med vatten för alla.

pantamera_avc_helsida
seniormassa_pan

Sigtunas rådhus fyllde 280 år

Nyheter I lördags firade Sigtuna en viktig milstolpe – det var 280 år sedan Sigtuna Rådhus invigdes av Eric Kihlman den 18 maj 1744. Detta historiska ögonblick markerades av invånarna med glädje och stolthet över stadens rika kulturarv.

Extra

Sigtunas befolkning minskade

Nyheter Sigtuna kommun upplevde en befolkningsminskning med 31 personer under första kvartalet 2024, vilket är den största minskningen under ett kvartal på hela 2000-talet. Trots att fler barn föddes än personer dog, var det fler som flyttade från kommunen än till den, vilket resulterade i en minskning av invånarantalet.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

bygdensdag_outsider
nrh_sigtuna
seniormassa_outsider
ridskola_2020_outsider
eldsjal2024_out
pantamera_out
eu_valet_outsider
nationaldag_outsider
connys
centrum_outsider_host