centrum_panorama_hostshopping
Dagens tåg på UppsalapendelnFoto: Arkivbild

Nya tåg på Uppsalapendeln

Tågflottan mellan Uppsala-Stockholm ska moderniseras samband med att SJ satsar 30 miljarder på nya tåg.

centrum_artikel_host

SJ köper in 30 nya tåg för omkring tre miljarder kronor i Mälardalen vilket inkluderar Uppsalapendeln mellan Uppsala-Stockholm med stopp i Märsta/Arlanda.
– Tågresandet ökar och därmed viljan att resa med oss. Som det ser ut i dag kan vi inte möta den efterfrågan som finns, och det är därför som vi genomför den här satsningen, säger Tobbe Lundell, presschef på SJ, till SVT Uppsala.

De nya tågen kommer att vara modernare och fräschare och de gamla tågen är gamla och slitna. De kommer även att rymma fler passagerare. Fler resenärer kommer att få plats i samband med varje avgång, inget pekar på att investeringen leder till ökade biljettpriser. De nya tågen kommer också att ha högre driftsäkerhet vilket är positivt för punktligheten. 2023 väntas de nya tågen tas i drift.

connys_helsida
fritidsbanken_helsida
centrum_host_helsida
brobygget_2024
mp_tack_helsida
pantamera_avc_helsida

Beslut om Kultur- och Aktivitetscenter i Valsta

Politik I gårdagens kommunfullmäktige, den 18 juni, beslutades det att bygga ett nytt kultur- och aktivitetscenter i Valsta. Centret ska bli en mötesplats med aktiviteter för barn och unga, och byggstarten är planerad till våren 2025.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

connys
pantamera_out
mp_tack_outsider
ridskola_2020_outsider
fritidsbanken_outsider
brobygget_outsider
centrum_outsider_host
nrh_sigtuna