eldsjal2024_pan
Foto: Jamshid Jamshidi/Arkiv

Nya säkerhetskontrollen invigs i början av juni

Arlandas nya säkerhetskontroll öppnar upp 5 juni.

centrum_artikel_host

Kökaoset från förra året på Arlanda ska undvikas, under flera år har arbetet med den nya säkerhetskontrollen pågått och 5 juni ska den öppnas upp. Med säkerhetskontrollen är det tänkt att köerna till gateside ska minska kraftigt. Det ska gå dubbelt så snabbt att ta sig förbi med kläder och handbagage rapporterar Sveriges Radio Stockholm. Fackklubben får markservicepersonalen välkomnar förändringen men är rädda för teknikkrångel.
– Rädd för att det inte ska fungera. Då blir det stökigt igen, säger Martin Johansson, fackklubbsordförande för markservice på SAS.

Med den nya säkerhetskontrollen så behöver man inte plocka ut elektroni ur sitt handbagage. Införandet sker stegvis från 5 juni. De gamla säkerhetskontrollerna är i full drift under tiden på terminal 4 och 5. Martin Johanssons oro är att det är som mest att göra från 5 juni till midsommar.

eldsjal2024_helsida
steningekompani_helsida
pantamera_avc_helsida
mp_helsida_eu
centrum_host_helsida

EPA-bil körde in i mur i Sigtuna

Blåljus Tidigt på eftermiddagen den 15 april rapporterades en trafikolycka i Sigtuna där en A-traktor påstås ha kört in i en mur längs Drottning Kristinas väg och Stora gatan. Polisen fick larm om händelsen vid 15-tiden på måndagen.

connys_helsida
storemore_helsida

Nu har akutskolan öppnat

Nyheter Akutskolan som är en del av kommunledningens tiopunktsprogram har öppnat: - I Sigtuna kommuns skolor ska man känna trygghet och studiero. Att etablera en akutskola är vårt sätt att skapa goda förutsättningar för en trygg tillvaro där förutsättningar ges för att eleverna ska klara grundskolan med godkända betyg, samtidigt som vi får möjlighet att bryta destruktiva beteenden hos de som stör och förstör för andra, säger Mattias Askerson, ordförande i förskole- och grundskolenämnden

Bevakningsbolaget Avarn riskerar böter

Nyheter Transports skyddsombud har slagit larm om bristerna i arbetsmiljön till Arbetsmiljöverket. Efter en inspektion på Arlanda flygplats riskerar bevakningsbolaget Avarn Security böter på upp till 100 000 kronor om inga åtgärder vidtas.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

centrum_outsider_host
stentekompani_outsider
connys
pantamera_out
storemore_out
nrh_sigtuna
mp_eu_outsider
ridskola_2020_outsider
eldsjal2024_out