eu_valet_panorama
Foto: Skånetrafiken

Nya restriktioner från onsdag

Med anledning av ökad smittspridning har regeringen beslutat om nya restriktioner som börjar gälla från onsdag 12:e januari.

centrum_artikel_host

Från och med 12:e januari och två veckor framåt då regeringen ska ompröva sitt beslut kring restriktioner för människor så gäller bland annat att krogar ska stänga senast 23 och att man får vara högst åtta i ett sällskap samt att det ska vara en meter mellan sällskapen.

Ett råd införs om att vuxna ska begränsa sina kontakter med andra inomhus, att allmänna sammankomster och offentliga tillställningar har maxtak på 50 personer om det inte finns vaccinbevis.

Idrotten påverkar på så sätt att det blir avrådan från cuper och läger inomhus fram till 31 januari då nytt beslut kan komma. Dock kan man träna vidare och tävlingar i ordinarie seriespel påverkas inte.

Offentliga tillställningar på mellan 50-500 personer så ska det vara sittande publik och max åtta per sällskap med en meter mellan sällskapen. Ett deltagartak på max 500 föreslås vilket kan träda i kraft inom kort. Mässor omfattas av vaccinbevis om det blir fler än 50 deltagare och i privata sammankomster får det vara max 20 personer, tidigare var antalet 50.

pantamera_avc_helsida
seniormassa_pan
centrum_host_helsida
mp_helsida_eu

Snart sommaruppehåll för renoveringen av Stora Gatan

Notiser Renoveringsarbetet på Stora gatan fortskrider enligt plan och den sista etappen för denna omgång påbörjas den 17 maj och avslutas den 11 juni. Därefter görs ett uppehåll fram till augusti, och arbetet återupptas den 19 augusti.

connys_helsida

Uppmaning att spara vatten: Hög vattenförbrukning

Nyheter I norra Storstockholm går det åt ovanligt mycket dricksvatten just nu. Norrvatten, som förser 14 kommuner i området med dricksvatten, uppmanar nu både privatpersoner och verksamheter att spara på kranvattnet. Detta är nödvändigt för att vattenverket ska kunna producera tillräckligt med vatten för alla.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

centrum_outsider_host
eu_valet_outsider
connys
ridskola_2020_outsider
pantamera_out
nationaldag_outsider
nrh_sigtuna
mp_eu_outsider
seniormassa_outsider