eu_valet_panorama
Foto: Norrtälje kommun

Nya rekordnoteringar för covid-smittade

Sigtuna kommun har rekordmånga smittade igen, föregående vecka har 120 personer konstaterats ha covid-19.

centrum_artikel_host

120 personer har konstaterats covid-19 i kommunen, det är en kraftig ökning jämfört med vecka 45 då 76 personer var smittade. Totalt under pandemin har nu 775 personer konstaterats med covid-19. De senaste tre veckorna är det hela 260 konstaterade fall. Antalet avlidna redovisas just nu inte på kommunnivå av Folkhälsomyndigheten.

Region Stockholm låter i sin dagsrapport om covidläget meddela att 46 patienter får intensivvård i länet och 574 får vård vid akutsjukhus eller geriatrik.
– Nu är det ett mycket ansträngt läge för vårdens medarbetare och samtliga akutsjukhus är nu i antingen stabsläge eller förstärkningsläge för att ta hand om det ökande antalet patienter med covid-19. Trots detta vill jag trycka på hur viktigt det är att söka akut vård för den som behöver det. I våras var det patienter som undvek att söka vård och därmed var vid sämre hälsa när de väl kom till vården. Den som är tveksam om hon eller han ska söka vård bör ringa 1177 för vägledning, säger hälso- och sjukvårdsdirektör Björn Eriksson.

pantamera_avc_helsida
seniormassa_pan
centrum_host_helsida
connys_helsida

Snart sommaruppehåll för renoveringen av Stora Gatan

Notiser Renoveringsarbetet på Stora gatan fortskrider enligt plan och den sista etappen för denna omgång påbörjas den 17 maj och avslutas den 11 juni. Därefter görs ett uppehåll fram till augusti, och arbetet återupptas den 19 augusti.

mp_helsida_eu

Uppmaning att spara vatten: Hög vattenförbrukning

Nyheter I norra Storstockholm går det åt ovanligt mycket dricksvatten just nu. Norrvatten, som förser 14 kommuner i området med dricksvatten, uppmanar nu både privatpersoner och verksamheter att spara på kranvattnet. Detta är nödvändigt för att vattenverket ska kunna producera tillräckligt med vatten för alla.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

connys
ridskola_2020_outsider
pantamera_out
seniormassa_outsider
centrum_outsider_host
nrh_sigtuna
nationaldag_outsider
eu_valet_outsider
mp_eu_outsider