centrum_panorama_hostshopping
Munskydd i kollektivtrafiken rekommenderas Foto: Skånetrafiken

Nya rekommendationer införs

Regeringen har meddelat att rekommendationer för att minska smittspridning ska införas igen med start onsdag 8:e december.

centrum_artikel_host

Nu införs rekommendationer igen för att minska smittspridning. I detta läge rör det att hålla avstånd, undvika trängsel i kollektivtrafik genom att välja andra färdsätt, man uppmanas även använda munskydd i kollektivtrafik.

För arbetsgivare ska dessa möjliggöra att anställda kan hålla avstånd och undvika större samlingar i fikarum och omklädningsrum. Man ska även underlätta för anställda att vaccinera sig och göra det möjligt för anställda att arbeta hemifrån om det är möjligt.

Även serveringsställen inför rekommendationer genom att begränsa antalet besökare på serveringarna, möblera om så man kan hålla avstånd och markera på golvet. Man kan också införa nummerlappssystem istället för köer.

Här kan du se samtliga rekommendationer som inför.

connys_helsida

Andelen arbetslösa bland utrikesfödda går ner

Nyheter I maj noterade Sigtuna kommun den lägsta arbetslösheten bland utlandsfödda sedan februari 2020. Enligt Arbetsförmedlingen sjönk arbetslösheten bland utlandsfödda med 0,3 procentenheter till 13,4 procent.

centrum_host_helsida
mp_tack_helsida

Ekonomisk kris i regionen kan leda till högre SL-priser

Politik SL står inför en ekonomisk kris med ett budgetunderskott på 1,3 miljarder kronor nästa år, enligt Trafikförvaltningens egna beräkningar. Detta kan leda till nya prishöjningar och ytterligare nedskärningar. Moderaterna i Region Stockholm kräver nu en kriskommission för att hantera situationen.

brobygget_2024
pantamera_avc_helsida
fritidsbanken_helsida

Renoveringen av Stora gatan pausas över sommaren

Notiser Renoveringen av Stora gatan i Sigtuna har gått enligt tidsplan och alla vårens etapper är nu färdiga. Som planerat kommer arbetet att pausas över sommaren för att inte störa handeln och turismen under högsäsongen, och det återupptas igen den 19 augusti.

Skyfall förväntas i kommunen idag

Notiser Meteorologerna har utfärdat en varning för skyfallsliknande regn i Sigtuna kommun och övriga delar av södra Svealand och norra Götaland. Enligt prognoserna kommer kraftiga skurar att bildas under eftermiddagen, vilket kan ge stora mängder regn lokalt och orsaka översvämningar.

SSHL satsar på ny belysning som en del av energieffektiviseringen

Nyheter Sigtunaskolan Humanistiska Läroverket (SSHL) har genom finansiering från EU tagit ett stort steg mot hållbarhet och energieffektivisering. Med stöd från Signify och EU-projektet "Eco2 Schools as New European Bauhaus Lab" har skolan sett märkbara förbättringar i både energieffektivitet och studiemiljö.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

pantamera_out
brobygget_outsider
fritidsbanken_outsider
centrum_outsider_host
ridskola_2020_outsider
nrh_sigtuna
connys
mp_tack_outsider