centrum_panorama_hostshopping
Munskydd i kollektivtrafiken rekommenderas Foto: Skånetrafiken

Nya rekommendationer införs

Regeringen har meddelat att rekommendationer för att minska smittspridning ska införas igen med start onsdag 8:e december.

centrum_artikel_host

Nu införs rekommendationer igen för att minska smittspridning. I detta läge rör det att hålla avstånd, undvika trängsel i kollektivtrafik genom att välja andra färdsätt, man uppmanas även använda munskydd i kollektivtrafik.

För arbetsgivare ska dessa möjliggöra att anställda kan hålla avstånd och undvika större samlingar i fikarum och omklädningsrum. Man ska även underlätta för anställda att vaccinera sig och göra det möjligt för anställda att arbeta hemifrån om det är möjligt.

Även serveringsställen inför rekommendationer genom att begränsa antalet besökare på serveringarna, möblera om så man kan hålla avstånd och markera på golvet. Man kan också införa nummerlappssystem istället för köer.

Här kan du se samtliga rekommendationer som inför.

nrh_sigtuna
centrum_host_helsida

Morgonkollen

Notiser Morgonkollen med Märsta.nu, 27 maj: Väder, Kollektivtrafik, Trafik och Blåljusuppdateringar

pantamera_avc_helsida
pendelkaoset

Kraftigt reducerad pendeltågstrafik under fredagen

Notiser Stor personalbrist påverkar pendeltågstrafiken under fredagen den 26 maj. Resenärer ombeds vara medvetna om att pendeltågen kommer att gå med kraftigt reducerad trafik under dagen. Denna åtgärd beror på den aktuella bristen på personal.

ica_helsida

Morgonkollen

Notiser Morgonkollen med märsta.nu - 26 maj: Väder, kollektivtrafik, blåljus och trafikuppdateringar,

connys_helsida

Nu invigs Tandvårdshuset i Sigtuna

Nyheter Tandvårdshuset i Sigtuna inviger sina nyrenoverade lokaler idag, den 25 maj. Beläget på Olofsgatan 10 har detta tandvårdshus varit en viktig del av Sigtunas tandvårdssamhälle sedan slutet av 1990-talet. Innan det fungerade lokalerna som både en läkarmottagning och en vårdcentral. År 2020 slogs tre olika tandvårdskliniker samman och bildade den nuvarande verksamheten.

defacto_helsida

Dörrarna stängs på pendeltågen för ett bekvämare ombordsklimat

Nyheter Från och med nästa vecka kommer pendeltågsresenärer behöva trycka på dörrknappen för att öppna dörrarna istället för att de öppnas automatiskt. Detta åtgärdas för att skapa ett bekvämare klimat ombord på tågen. För resenärer som behöver stöd eller ledsagning kommer det finnas möjlighet att beställa hjälp.

karnkraft_m_topp

Morgonkollen

Notiser Välkommen till Morgonkollen med märsta.nu! Här är de senaste uppdateringarna för dagen.

seniordag_helsida
mp_helsida

Morgonkollen

Notiser Morgonen den 23 maj presenterar märsta.nu en sammanfattning av vädret, trafikförhållandena och de senaste uppdateringarna om kollektivtrafiken.

joes-helsida
EXTRA

Kvinna greps för grov fridskränkning i Märsta

Nyheter Ett brottsoffer lyckades fly från sin bostad för att larma polisen om att hans flickvän hotat och misshandlat honom. Polisen ingrep snabbt och grep gärningspersonen, som nu hålls anhållen misstänkt för grov fridskränkning.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

seniordag_outsider
nrh
swedol_outsider
ridskola_2020_outsider
ica_outsider
pantamera_out
joes_outsider
centrum_outsider_host
connys
mp_outsider