vinter_pan
Munskydd i kollektivtrafiken rekommenderas Foto: Skånetrafiken

Nya rekommendationer införs

Regeringen har meddelat att rekommendationer för att minska smittspridning ska införas igen med start onsdag 8:e december.

centrum_artikel_host

Nu införs rekommendationer igen för att minska smittspridning. I detta läge rör det att hålla avstånd, undvika trängsel i kollektivtrafik genom att välja andra färdsätt, man uppmanas även använda munskydd i kollektivtrafik.

För arbetsgivare ska dessa möjliggöra att anställda kan hålla avstånd och undvika större samlingar i fikarum och omklädningsrum. Man ska även underlätta för anställda att vaccinera sig och göra det möjligt för anställda att arbeta hemifrån om det är möjligt.

Även serveringsställen inför rekommendationer genom att begränsa antalet besökare på serveringarna, möblera om så man kan hålla avstånd och markera på golvet. Man kan också införa nummerlappssystem istället för köer.

Här kan du se samtliga rekommendationer som inför.

storemore_helsida
slottsby_helsida

Tekniska Problem Störde VMA-testet

Nyheter Måndagens välkända VMA-test (Viktigt Meddelande till Allmänheten) ställdes inför oväntade tekniska hinder, vilket resulterade i att varningssignalen inte nådde stora delar av centrala Stockholm och norra delar av länet.

wenngarn_jul_helsida

Misstänkt brand i byggbarack

Blåljus Tidigt på morgonen den 5 december rapporterades en brandincident i Steninge slottsby, där en byggbarack på Mejeriets väg engagerade räddningstjänsten och polisen.

defacto_helsida
ica_helsida
joes-helsida
centrum_host_helsida

Konkurserna ökar med 59 procent i kommunen: Uppgifter från UC

Notiser Under de elva första månaderna i år har konkurserna i kommunen skjutit i höjden och nått en ökning på hela 59 procent jämfört med föregående år. Enligt färska siffror från UC, ett kreditupplysningsföretag, har antalet konkurser ökat dramatiskt från 29 till 46.

connys_helsida
pantamera_avc_helsida

Långa lastbilar kan få köra genom kommunen

Nyheter En banbrytande förändring i svensk vägtrafik kommer träda i kraft den 1 december när lastbilar får en utökad längd på upp till 34,5 meter. Detta innebär att fordonen nu kan bli nästan tio meter längre än tidigare tillåtet.

vinter_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

centrum_outsider_host
storemore_out
pantamera_out
ica_outsider
ridskola_2020_outsider
vinter_outsider
nrh_sigtuna
swedol_outsider
connys
joes_outsider
slottsby_outsider
wnngarn_jul_outsider