vintermarknad_pan
Marie Unander-Scharin, Ibrahim Khalifa, Olga Persson och Helena SvenssonFoto: Daniel Iskander

Nya lokaler för Kvinnojouren

Kvinnojouren invigde sina nya lokaler i Märsta Centrum på torsdagen: - Den första lokalen vi hade var i en tvättsuga, berättare Marie Unander-Scharin, ordförande för Kvinnojouren Sigtuna.

centrum_artikel_host

I nya fräscha lokaler i Märsta Centrum kan nu Kvinnojouren bedriva sin verksamhet. Där kan man träffa personer som behöver deras stöd istället för att man ska uppta en av de tre lägenheter man har att tillgå i kommunen för utsatta kvinnor och barn.
– Här kan vi ha stödsamtal, aktiviteter, evenemang och studiecirklar. Det är stora lokaler som ligger bra, säger verksamhetsanvarige Helena Svensson.

Jouren behövs i kommunen
Helena Svensson flyttade till kommunen sedan hon fått jobbet som verksamhetsansvarig i Sigtuna kommun, hon hade tidigare arbete på Kvinnofridsrådgivningen i Falu Kommun. Hon märker av att det finns behov av jourens verksamhet i Sigtuna kommun. Men det går inte bara att droppa in till lokalerna om man är i behov av stöd utan det Helena hänvisar till mail, telefon eller via polis, socialtjänst samt sjukvård. De skyddade boendena finns på helt andra ställen.
– Vi kommer i kontakt med fler och fler eftersom vi syns mer i media. Behovet är större än vad man tror, fortsätter Helena Svensson.

Började i en tvättstuga
Kvinnojouren hade dukat upp till mingel och lättare lunch, några av gästerna var Unizons generalsekreterare Olga Persson som hyllade Sigtuna kommuns idéburna partnerskap med Unizon och hoppades att fler kommuner skulle ta efter. Marie Unander-Scharin mindes tillbaka hur det var när Kvinnojouren fick sin allra första lokal i kommunen, en gammal tvättstuga.

budget2023

(S)-kritik mot besparingar på 27 miljoner

Nyheter Den borgerliga kommunledningens budget klubbade på onsdagen men Socialdemokraterna är kritiska till besparingar i budgeten: - Vi har ställt frågan flera gånger under budgetdebatten men inte fått svar på vilka nedskärningar det är som ligger på bordet. Vi får inga svar och det är fegt, säger Marie Axelsson (S).

vintermarknad_helsida
connys_helsida
advent_kyrka_helsida
defacto_helsida
budget2023

Budgetdebatt på onsdagen: Stora utmaningar väntar

Politik Onsdag 30:e november ska budgeten klubbas för 2023: - Att Sverige, Sigtuna och resten av världen står inför mycket stora ekonomiska utmaningar 2023 på grund av flera sammanvägda faktorer råder ingen oenighet kring, säger Bengt Hellström (KD), gruppledare.

centrum_host_helsida
julmarknad_2022
dackskifte_helsida
moderat_pan_helsida
pantamera_avc_helsida

Ljusmanifestation för att uppmärksamma mäns våld mot kvinnor

Notiser En Ljusmanifestation hölls i Valsta i torsdags för att uppmärksamma mäns våld mot kvinnor: - Vi är tacksamma för att varje år få vara med och bidra med en aktiv ståndpunkt mot våldet mot kvinnor och det är en självklarhet för oss att medverka med andra föreningar, organisationer och kommunen kring frågan, sa Sibtain Govani från Shiamuslimska församlingen i Valsta

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

pantamera_out
vintermarknad_outsider
marknaden_outsider
centrum_outsider_host
swedol_outsider
connys
nrh
ridskola_2020_outsider
dackskifteoutsider
kyrka_outsider_advent