helsida_bostad
Marie Unander-Scharin, Ibrahim Khalifa, Olga Persson och Helena SvenssonFoto: Daniel Iskander

Nya lokaler för Kvinnojouren

Kvinnojouren invigde sina nya lokaler i Märsta Centrum på torsdagen: - Den första lokalen vi hade var i en tvättsuga, berättare Marie Unander-Scharin, ordförande för Kvinnojouren Sigtuna.

centrum_artikel_host

I nya fräscha lokaler i Märsta Centrum kan nu Kvinnojouren bedriva sin verksamhet. Där kan man träffa personer som behöver deras stöd istället för att man ska uppta en av de tre lägenheter man har att tillgå i kommunen för utsatta kvinnor och barn.
– Här kan vi ha stödsamtal, aktiviteter, evenemang och studiecirklar. Det är stora lokaler som ligger bra, säger verksamhetsanvarige Helena Svensson.

Jouren behövs i kommunen
Helena Svensson flyttade till kommunen sedan hon fått jobbet som verksamhetsansvarig i Sigtuna kommun, hon hade tidigare arbete på Kvinnofridsrådgivningen i Falu Kommun. Hon märker av att det finns behov av jourens verksamhet i Sigtuna kommun. Men det går inte bara att droppa in till lokalerna om man är i behov av stöd utan det Helena hänvisar till mail, telefon eller via polis, socialtjänst samt sjukvård. De skyddade boendena finns på helt andra ställen.
– Vi kommer i kontakt med fler och fler eftersom vi syns mer i media. Behovet är större än vad man tror, fortsätter Helena Svensson.

Började i en tvättstuga
Kvinnojouren hade dukat upp till mingel och lättare lunch, några av gästerna var Unizons generalsekreterare Olga Persson som hyllade Sigtuna kommuns idéburna partnerskap med Unizon och hoppades att fler kommuner skulle ta efter. Marie Unander-Scharin mindes tillbaka hur det var när Kvinnojouren fick sin allra första lokal i kommunen, en gammal tvättstuga.

toppbanner
EXTRA

Märstabo döms för våldtäkt mot barn

Notiser En man i 35-årsåldern från Märsta döms för våldtäkt mot barn. Enligt domen ska han ha utfört handlingar mot en flicka i 10-årsåldern som är att jämställa med våldtäkt.

connys_helsida
centrum_sommar2022_helsida
defacto_helsida
ungdomsarbete_helsida
pantamera_avc_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

arbete_outsider
nrh
pantamera_out
swedol_outsider
connys
ridskola_2020_outsider
centrum_sommar_outsider2022