socialdemokraterna_maj_panorama
Foto: Sigtuna kommun/White arkitekter

Nya förslaget: Krögare får bekosta fastigheten

Det tidigare förslaget om att Sigtuna kommun skulle bygga och förvalta en restaurang på Hamnplanen i Sigtuna har reviderats. I det nya förslaget söks en intressent som själv vill bekosta bygget och driva verksamheten.

centrum_artikel_host

Sigtuna kommun har utlyst en markanvisningstävling för att hitta en aktör som vill driva restaurang på Hamnplan i Sigtuna. Den nya restaurangen kommer att arrendera marken, vilket innebär att den vinnande aktören ansvarar för både byggande och drift.

I markanvisningstävlingen ingår kriterier som att restaurangen ska erbjuda hög kvalitet på mat och service samt bidra till en inbjudande atmosfär vid Hamnplan.

Emil Wahlberg, projektledare på Sigtuna kommun, kommenterar att det är ett strategiskt läge där hamnen kopplas ihop med strandpromenaden. Intresserade aktörer får skicka in förslag på koncept och information om byggnationen, och en jury kommer att välja ut vinnaren.

Enligt bygglovet som Sigtuna kommun har fått beviljat kommer restaurangen att ha en byggnadsarea på 199 kvadratmeter och bruttoarea på 171 kvadratmeter, med 45 platser inomhus och 18 platser utomhus. Den vinnande aktören förväntas uppföra restaurangen enligt det befintliga bygglovet för platsen.

Kommunstyrelsens ordförande, Olov Holst (M), påpekar att Hamnplan är viktig för Sigtunaborna och besöksnäringen. Han noterar att planen tidigare var att kommunen skulle bygga restaurangen för uthyrning, men att man nu istället väljer att arrendera ut marken för byggandet och driften av restaurangen för att undvika ekonomisk belastning på kommunen.

Markanvisningstävlingen pågår mellan den 23 februari och 5 april, och vinnaren förväntas kontaktas senast den 8 maj av Sigtuna kommun.

pantamera_avc_helsida
eldsjal2024_helsida
EXTRA

Ungdomar slogs i Märsta

Nyheter Polis larmades till ett bråk i Märsta där ett 15-tal ungdomar ska ha varit inblandade strax före klockan 16.

mp_helsida_eu
forstamaj_helsida
EXTRA

Ytterligare beslag på Arlanda

Nyheter Gränspolisen har under söndagen upprättat ytterligare anmälningar om penningtvättsbrott, den andra denna helg då det i lördags också beslagtogs kontanter och klockor.

connys_helsida

Morgonkollen

Nyheter Här är morgonkollen med uppdateringar från märsta.nu för den 21 april:

centrum_host_helsida

Resnär upptäckt med större mängd pengar

Nyheter En incident med misstänkt penningtvätt har inträffat på Arlanda flygplats. Vid klockan 09:49 den 19 april upptäckte tullpersonal en resenär med en betydande mängd kontanter i sin väska.

Cykelutmaning för Naturklasser på Arlandagymnasiet

Nyheter Eleverna på Arlandagymnasiet tar pedalen till en ny nivå med en spännande cykelutmaning som pågår just nu. Initiativet kommer från deras biologilärare Mathias Alterman, och det har redan väckt stor entusiasm bland eleverna.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

pantamera_out
mp_eu_outsider
ridskola_2020_outsider
eldsjal2024_out
centrum_outsider_host
nrh_sigtuna
connys