moderat_pan_nov
Så här blir nya food hallenFoto: Swedavia

Nya food hall får pristak

I vad som beskrivs som en största kommersiella satsningen på Arlanda någonsin kommer det att finnas en food hall: - Resenären ska enkelt kunna ta del av ett varierat matutbud med smaker från olika delar av världen och utbudet ska tillgodose alla de olika typer av behov som resenärerna kan tänkas ha oavsett tid på dygnet, berättar Charlotte Ljunggren, direktör Marknad och försäljning, på Swedavia.

centrum_artikel_host

märsta.nu har tidigare rapporterat om den nya marknadsplatsen på airside meds shoppinggata. Ett antal nya restauranger har också offentliggjorts till den nya foodhallen. Totalt blir det 11 000 kvadratmeter shopping och mat på Terminal 5:s nya airside. Det blir fokus på ett brett utbud och mer hälsosam mat. Arlanda som även kritiserats för sina höga matpriser får inte ligga högre i pris än jämförande utbud på stan.
– Resenären ska enkelt kunna ta del av ett varierat matutbud med smaker från olika delar av världen och utbudet ska tillgodose alla de olika typer av behov som resenärerna kan tänkas ha oavsett tid på dygnet. Sammantaget ska utbud och upplevelse bidra till en minnesvärd upplevelse som man vill dela med andra och uppleva snart igen, säger Charlotte Ljunggren, direktör Marknad och försäljning, på Swedavia.

HMSHist kommer vara den ledande aktörer för mat och dryck med ett flertal restauranger och barer på Arlanda. Bland de nya satsningarna finns La Neta, Bun Meat Bun och Baba Grill. Ett flertal barer och pubar öppnas också.
– Utvecklingen av Stockholm Arlanda Airports mat- och dryckesutbud gav oss en möjlighet att utöka våra koncept. Vår omfattande varumärkesportfölj och starka lokala relationer skapade den perfekta plattformen från vilken vi kunde skapa en vacker och äkta svensk gästupplevelse, säger Sytze van der Aa, HMSHost International’s Regional Managing Director för Europa.

Etableringarna väntas ge ett stort antal arbetstillfällen i Sigtuna kommun. Något som är välkommet efter åren med pandemi där lägre aktivitet på Arlanda innebar ökad arbetslöshet bland kommuninvånarna.

moderat_pan_helsida
ica_helsida
yrkesutbildning
connys_helsida

XPO redo för EU

Näringsliv Scandinavian XPO är redo för EU:s toppmöten som ska hållas under det första halvåret i år: - Vi är glada över att återigen få välkomna Regeringskansliet som en av våra kunder och ser fram emot att erbjuda dem vår högkvalitativa service och moderna faciliteter, säger Anna Bauer, VD för Scandinavian XPO.

pantamera_avc_helsida
centrum_host_helsida

Padelhall blir fälglager

Näringsliv Padelboomen är över och på flera håll i landet har hallar lagts ner, nyligen stängde We Are Padel i Rosersberg och hallen köps nu av ABS Wheels.

defacto_helsida

Höjda avgifter för flyget

Näringsliv Avgiftshöjningar inom flyget trädde i kraft 1 januari: - Efter pausad höjning av avgifterna för flyget under 2021, på grund av pandemin, har avgifterna sedan bara fortsatt att öka för en bransch som fortsatt är under hårt tryck av pandemin och omställningen, så även för 2023, säger Fredrik Kämpfe, branschchef Transportföretagen Flyg.

Ny Hållbarhetschef hos Arlandastad Group

Näringsliv Anna Stenströmer har rekryterats till Arlandastads Group som Hållbarhetsansvarig: - Jag brinner för ny teknik, nya idéer och nya sätt att tänka för en hållbar framtid, säger Anna Stenströmer i ett uttalande.

RC storsatsar på Arlanda

Näringsliv RC Chocolat och Pâtisserie som haft två enheter på Arlanda kommer att öppna ytterligare fem: - Vår målsättning är att skapa mervärde på flygplatsen där vi vill erbjuda en unik smakupplevelse, med en effektiv och personlig service till alla som är på väg. RC ska vara den naturliga och goda mötesplatsen för alla resenärer på Arlanda, säger Charlotta Söör, grundare och delägare av RC.

UF-företag till Näringslivsdagen

Näringsliv Sigtuna kommuns Näringslivsdag på XPO bjuder också in kommunens många UF-företag: - Det ska bli jätteroligt att ha unga entreprenörer på plats tillsammans med alla etablerade företag i kommunen.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

connys
centrum_outsider_host
ridskola_2020_outsider
pantamera_out
swedol_outsider
ica_outsider
nrh