centrum_panorama_hostshopping
Några av fåren på Österby gård utanför SigtunaFoto: Österby Gård

Nya fårstölder från Österby gård

Österby gård har på nytt blivit av med får. Två får försvann kring nyårshelgen: - Nu är resten av fåren flyttade och inlåsta dygnet runt, med övervakning. Alla stölder är polisanmälda, men det finns i dagsläget ingenting att gå på för att lösa brotten. Vi känner oss ledsna och uppgivna över situationen, skriver Österby gårds ägare i ett facebookinlägg.

centrum_artikel_host

märsta.nu har tidigare rapporterat om att Österby gård drabbats av fårstölder. I november stals två får och resterna av dem hittades åtta kilometer bort i Knivsta. I nyårshelgen stals två får på nytt; en dräktig tacka och ett nästan vuxet lamm enligt ett inlägg från Österby gård.

Drömmen om öppen gård grusad
Efter stölderna i november så vidtog gården åtgärder för att förhindra nya stölder, men nu kommer man att låsa in alla fåren inomhus istället. Man har också polisanmält stölden men det finns inget att gå på för att lösa brotten.
– Vår dröm är en öppen gård, där människor ska vara välkomna både till gårdsbutiken och i framtiden även till fler delar av gården. Vi vill visa upp vår fina djurhållning, och det aktiva lantbruk vi driver, står det i inlägget på Facebook.

Istället kommer man planera för mer staket, lås, bommar och övervakningskameror. Man vädjar samtidigt till allmänhet att höra av sig om de sett något misstänkt kring nyårshelgen på Österby gård.

connys_helsida
brobygget_2024
pantamera_avc_helsida
centrum_host_helsida
fritidsbanken_helsida

Flyg ställdes in: Man kastade sko

Blåljus En man kastade sin skog in i en fönsterruta när han fick besked om att hans flygplan ställts in i samband med de globala tekniska problemen som pågick under fredagen.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

connys
klara_outsider
centrum_outsider_host
pantamera_out
brobygget_outsider
ridskola_2020_outsider
fritidsbanken_outsider