Foto: HSB Brf Silverskatten

Nya bostadsrättslägenheter i Sigtuna

HSB sätter spaden i marken för projektet BRF Silverskatten i Sigtuna stadsängar på onsdag.

77 lägenheter ska byggas i HSB:s projekt BRF Silverskatten i Sigtuna stadsängar. En del av lägenheterna kommer att bli unika vindslägenheter:
– Sigtuna Stadsängar är en mycket viktig del i framtidens Sigtuna kommun. Den helt nya stadsdelen är planerad utifrån omfattande medborgardialoger och växer nu fram i snabb takt. Sigtuna behöver fler attraktiva bostadsrätter och det är glädjande att HSB, som redan finns på flera ställen i vår kommun, också valt att etablera sig här. På det här sättet fortsätter vårt goda samarbete in i framtiden, säger Olov Holst (M), kommunstyrelsens ordförande.

I spadtaget som tas på onsdag medverkar förutom Holst även Mats Weibull (M), ordförande i bygg- och miljönämnden, Catherina Fred, VD på HSB Norra Stor-Stockholm och Mario Gonzales Sandoval som köpt en lägenhet.

Hyresförhandlingen går till skiljeman

Bostad Fastighetsägarna Stockholm har valt att vända sig till hyresnämnden för att få en skiljeman utsedd, som kommer att hantera hyresförhandlingarna för 2024 års hyror i elva stockholmskommuner.

Liten nedgång i bostadspriserna

Bostad Senaste statistiken från Svensk Mäklarstatistik visar att bostadsrättspriserna i Sigtuna kommun går upp med 1 procent under de senaste tre månaderna. Även i hela Stockholms län noteras en ökning på 1 procent för bostadsrätter.

Oron för höjda hyror växer hos hyresgäster

Bostad Hyresgästföreningen rapporterar om pågående förhandlingar med SigtunaHem där hyresnivåerna står i fokus. Det råder en spänning mellan parterna då fastighetsägarna tidigare uttryckt en önskan om en höjning på 12 procent, en siffra som mötts av betydande förvåning.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening