valstadagen_pan
Foto: Insändarbild

Nya åtgärder för att minska kökaoset

Swedavia ska ordna upp köerna genom att hänvisa för tidiga resenärer till väntrum.

centrum_artikel_host

Med start i morse kommer för tidiga resenärer att hänvisas till väntrum. Under den senaste veckan har resenärer kommit för tidigt till terminalen, förra veckan stängde Polisen av vägen till T5 på grund av för mycket resenärer som ville köa till säkerhetskontrollen.
– Just nu kommer många resenärer alldeles för tidigt, långt innan incheckning och bagageinlämning öppnar. Det bidrar till onödig trängsel och långa köer. Den här helgen begränsar vi inflödet till terminal och släpper endast in resenärer som har mindre än 3 timmar till avgång, skriver Swedavia på sin hemsida.

Under lördagsmorgonen var det enligt Swedavias hemsida bara enstaka minuter i kötid till säkerhetskontrollen. Expressen rapporterar att resenärerna kommer få vänta i Clarion Hotels utrymmen om de har mer än tre timmar kvar till resan.
– Vi har väktare som kommer att vara vid entréerna just för att jobba med den här frågan om att begränsa inflödet. Det är just för att det inte ska bli så långa köer och också för dem som har kommit till flygplatsen så pass långt innan, innan de behöver det, uppger Ellen Laurin, pressansvarig på Swedavia för Expressen.

sommar i sigtuna kommun

Nyrenoverade Midgårdsbadet öppnar på fredag

Nyheter På fredag öppnar Midgårdsbadet som renoverats inför den kommande sommaren med en ny vattenreningsteknik: - Jag är oerhört glad och nöjd över att vi fått till den nya biologiska badvattenreningen på utebadet. Det innebär att vi nu kan fortsätta att leverera ett bra badvatten de kommande 20-30 åren, för så länge håller det här nya reningssystemet, och vara det uppskattade vattenhål som så många besöker varje sommar, säger bad och simhallschefen Tapani Röyttä.

nrh_sigtuna
valstadagen

Villainbrott i Sigtuna

Nyheter Ett säkerhetsbolag slog larm till polisen efter att ha mottagit ett kameralarm om ett pågående inbrott i en villa belägen i Sigtuna. En okänd person hade lyckats ta sig in i bostaden genom baksidan, vilket ledde till att det uppstod skador inomhus. Vid polisens ankomst fanns ingen person kvar på platsen.

pantamera_avc_helsida

Morgonkollen

Nyheter Morgonkollen med märsta.nu om det senaste vädret, blåljushändelser, kollektivtrafiken och trafiksituationen i kommunen. Här är en sammanfattning av morgonens nyheter:

mp_helsida
connys_helsida
centrum_host_helsida

Morgonkollen

Nyheter märsta.nu välkomnar läsarna till ännu en dag med den dagliga Morgonkollen för att hålla sig uppdaterade om det senaste som händer i kommunen. Här är de senaste nyheterna för den 2 juni.

Nationaldagsfirande i Sigtuna och Valsta

Nyheter Invånarna i Sigtuna och Valsta ser fram emot att fira den svenska nationaldagen den 6 juni med en dag full av festligheter och samhörighet. Borgmästarängen i Sigtuna stad och Valsta centrum förbereder sig för att bli epicentrum för det spännande firandet, där invånare i alla åldrar förväntas samlas.

Wenngarns_cafe_helsida
joes-helsida

Stulen moped hittades och återlämnades

Nyheter I en snabb och framgångsrik insats återlämnade polisen en stulen moped till dess ägare efter en kontroll i Valsta under tisdagen. Händelsen inträffade klockan 16:50 och resulterade i att den efterlysta mopeden nu har tagits bort från vägtrafikregistret.

defacto_helsida

Morgonkollen

Nyheter märsta.nu ger dig den senaste morgonkollen med aktuella nyheter och information för dagen. Här är sammanfattningen:

elon_helsida

Morgonkollen

Nyheter Morgonkollen med märsta.nu 30 maj! En vacker morgon hälsar oss välkomna till en ny dag i kommunen med behagliga temperaturer och en del trafikrelaterade nyheter att hålla koll på.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

valstadagen_outsider
pantamera_out
connys
student_outsider
wenngarn_outsider
centrum_outsider_host
mp_outsider
nrh
ridskola_2020_outsider
joes_outsider
swedol_outsider