eldsjal2024_pan
Foto: Insändarbild

Nya åtgärder för att minska kökaoset

Swedavia ska ordna upp köerna genom att hänvisa för tidiga resenärer till väntrum.

centrum_artikel_host

Med start i morse kommer för tidiga resenärer att hänvisas till väntrum. Under den senaste veckan har resenärer kommit för tidigt till terminalen, förra veckan stängde Polisen av vägen till T5 på grund av för mycket resenärer som ville köa till säkerhetskontrollen.
– Just nu kommer många resenärer alldeles för tidigt, långt innan incheckning och bagageinlämning öppnar. Det bidrar till onödig trängsel och långa köer. Den här helgen begränsar vi inflödet till terminal och släpper endast in resenärer som har mindre än 3 timmar till avgång, skriver Swedavia på sin hemsida.

Under lördagsmorgonen var det enligt Swedavias hemsida bara enstaka minuter i kötid till säkerhetskontrollen. Expressen rapporterar att resenärerna kommer få vänta i Clarion Hotels utrymmen om de har mer än tre timmar kvar till resan.
– Vi har väktare som kommer att vara vid entréerna just för att jobba med den här frågan om att begränsa inflödet. Det är just för att det inte ska bli så långa köer och också för dem som har kommit till flygplatsen så pass långt innan, innan de behöver det, uppger Ellen Laurin, pressansvarig på Swedavia för Expressen.

pantamera_avc_helsida

Morgonkollen

Notiser Här är morgonkollen med uppdateringar från märsta.nu för den 21 april:

mp_helsida_eu
eldsjal2024_helsida
connys_helsida
storemore_helsida
centrum_host_helsida

EPA-bil körde in i mur i Sigtuna

Blåljus Tidigt på eftermiddagen den 15 april rapporterades en trafikolycka i Sigtuna där en A-traktor påstås ha kört in i en mur längs Drottning Kristinas väg och Stora gatan. Polisen fick larm om händelsen vid 15-tiden på måndagen.

Nu har akutskolan öppnat

Nyheter Akutskolan som är en del av kommunledningens tiopunktsprogram har öppnat: - I Sigtuna kommuns skolor ska man känna trygghet och studiero. Att etablera en akutskola är vårt sätt att skapa goda förutsättningar för en trygg tillvaro där förutsättningar ges för att eleverna ska klara grundskolan med godkända betyg, samtidigt som vi får möjlighet att bryta destruktiva beteenden hos de som stör och förstör för andra, säger Mattias Askerson, ordförande i förskole- och grundskolenämnden

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

eldsjal2024_out
connys
mp_eu_outsider
pantamera_out
ridskola_2020_outsider
storemore_out
centrum_outsider_host
nrh_sigtuna