eu_valet_panorama
Foto: Arkivbild

Ny vädervarning: Över en decimeter snö

En ny vädervarning är utfärdad för kommunen. På måndagen väntas över en decimeter snö enligt SMHI.

centrum_artikel_host

SMHI har utfärdat en Gul varning för bland annat Sigtuna kommun från måndag 12.00 till måndag kväll 23.00. Uppempt 15 centimeter snö väntas falla under en kort period vilket kan medföra framkomlighetsproblem i trafiken, risk för förseningar inom buss, tåg och flyg samt inställda avgångar. Det finns också risk för elavbrott i områden där det är luftburna ledningar. Snöovädret väntas dra snabbt förbi. Redan på tisdag ska det bli plus 7 grader varmt.

Snart sommaruppehåll för renoveringen av Stora Gatan

Notiser Renoveringsarbetet på Stora gatan fortskrider enligt plan och den sista etappen för denna omgång påbörjas den 17 maj och avslutas den 11 juni. Därefter görs ett uppehåll fram till augusti, och arbetet återupptas den 19 augusti.

seniormassa_pan
pantamera_avc_helsida
bygdensdag_helsida
connys_helsida

Uppmaning att spara vatten: Hög vattenförbrukning

Nyheter I norra Storstockholm går det åt ovanligt mycket dricksvatten just nu. Norrvatten, som förser 14 kommuner i området med dricksvatten, uppmanar nu både privatpersoner och verksamheter att spara på kranvattnet. Detta är nödvändigt för att vattenverket ska kunna producera tillräckligt med vatten för alla.

mp_helsida_eu
centrum_host_helsida
eldsjal2024_helsida

Sigtunas rådhus fyllde 280 år

Nyheter I lördags firade Sigtuna en viktig milstolpe – det var 280 år sedan Sigtuna Rådhus invigdes av Eric Kihlman den 18 maj 1744. Detta historiska ögonblick markerades av invånarna med glädje och stolthet över stadens rika kulturarv.

Extra

Sigtunas befolkning minskade

Nyheter Sigtuna kommun upplevde en befolkningsminskning med 31 personer under första kvartalet 2024, vilket är den största minskningen under ett kvartal på hela 2000-talet. Trots att fler barn föddes än personer dog, var det fler som flyttade från kommunen än till den, vilket resulterade i en minskning av invånarantalet.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

centrum_outsider_host
connys
eu_valet_outsider
seniormassa_outsider
nrh_sigtuna
bygdensdag_outsider
eldsjal2024_out
ridskola_2020_outsider
pantamera_out
nationaldag_outsider