defacto_pan2020
Foto: Danish Saroee

Ny vaccinationsstrategi i Region Stockholm

En ny vaccinationsstrategi har antagits på grund av vaccinationstillgången i Region Stockholm.

centrum_artikel_host

Doserna till Region Stockholm uppges vara färre än vad som utlovats enligt ett pressmeddelande. På grund av tillgången så är det färre vaccinatörer som deltar men det blir för få doser per invånare. Tillgången är också osäker och med leveransförseningar som innebär att Region Stockholm nu behöver en strategi för att anpassa verksamheten för att leveranserna kan förändras under hela vaccinationsperioden.
– Förutsättningarna kring vaccinerna, leveransprognoser och faktiska utfall har under hela vaccinprogrammet löpande ändrats, vilket gör det svårt att styra arbetet. Därför behöver vi nu skapa en lösning som är flexibel och robust, med ett utbud av vaccinatörer som klarar stora variationer av vaccintillgång, och där vi kan erbjuda länets invånare en smittsäker vaccinering med hög kapacitet och god tillgänglighet, säger Magnus Thyberg, vaccinsamordnare i Region Stockholm.

Allmänhetens vaccination för alla mellan 18-59 år kan påbörjas först i mitten av maj, en grupp som omfattar 1,4 miljoner i hela länet. Denna tidpunkt kan också komma att justeras beroende av när leveranserna kommer. Personer mellan 70-79 ska dock erbjudas vaccin vecka 14, därefter personer mellan 65-69 och sedan fas tre av personer mellan 60-65 samt medicinska riskgrupper.

Syftet med den nya strategin är att öka flexibiliteten och effektiviteten. Man vill också ge husläkarmottagningar möjlighet att fokusera på annan vård än vaccinationer.
– Vi har inte fått några stabila vaccinleveranser under de knappa tre månader som vaccinationsinsatsen pågått. Därför behöver vi planera för en fortsatt krokig väg framåt, och den här lösningen ger vaccinatörerna en chans att öka eller minska vaccineringen med kort varsel, samtidigt som vårdcentralerna får utrymme att ge annan vård än vaccination. Vi kan också etablera vaccinationsplatser så att vi får en bra spridning över hela länet, säger Magnus Thyberg.

ica_helsida

Morgonkollen

Nyheter I dagens morgonkoll med märsta.nu presenterar vi den senaste informationen om vädret, kollektivtrafiken och den senaste blåljusrapporten för Sigtuna kommun.

karnkraft_m_topp
connys_helsida

Morgonkollen

Nyheter Morgonkollen med Märsta.nu, 27 maj: Väder, Kollektivtrafik, Trafik och Blåljusuppdateringar

pantamera_avc_helsida
pendelkaoset

Kraftigt reducerad pendeltågstrafik under fredagen

Nyheter Stor personalbrist påverkar pendeltågstrafiken under fredagen den 26 maj. Resenärer ombeds vara medvetna om att pendeltågen kommer att gå med kraftigt reducerad trafik under dagen. Denna åtgärd beror på den aktuella bristen på personal.

defacto_helsida

Morgonkollen

Nyheter Morgonkollen med märsta.nu - 26 maj: Väder, kollektivtrafik, blåljus och trafikuppdateringar,

joes-helsida

Nu invigs Tandvårdshuset i Sigtuna

Nyheter Tandvårdshuset i Sigtuna inviger sina nyrenoverade lokaler idag, den 25 maj. Beläget på Olofsgatan 10 har detta tandvårdshus varit en viktig del av Sigtunas tandvårdssamhälle sedan slutet av 1990-talet. Innan det fungerade lokalerna som både en läkarmottagning och en vårdcentral. År 2020 slogs tre olika tandvårdskliniker samman och bildade den nuvarande verksamheten.

nrh_sigtuna
centrum_host_helsida

Dörrarna stängs på pendeltågen för ett bekvämare ombordsklimat

Nyheter Från och med nästa vecka kommer pendeltågsresenärer behöva trycka på dörrknappen för att öppna dörrarna istället för att de öppnas automatiskt. Detta åtgärdas för att skapa ett bekvämare klimat ombord på tågen. För resenärer som behöver stöd eller ledsagning kommer det finnas möjlighet att beställa hjälp.

mp_helsida

Morgonkollen

Nyheter Välkommen till Morgonkollen med märsta.nu! Här är de senaste uppdateringarna för dagen.

Morgonkollen

Nyheter Morgonen den 23 maj presenterar märsta.nu en sammanfattning av vädret, trafikförhållandena och de senaste uppdateringarna om kollektivtrafiken.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

ridskola_2020_outsider
seniordag_outsider
mp_outsider
nrh
centrum_outsider_host
pantamera_out
ica_outsider
joes_outsider
connys
swedol_outsider