eldsjal2024_pan
Foto: Danish Saroee

Ny vaccinationsstrategi i Region Stockholm

En ny vaccinationsstrategi har antagits på grund av vaccinationstillgången i Region Stockholm.

centrum_artikel_host

Doserna till Region Stockholm uppges vara färre än vad som utlovats enligt ett pressmeddelande. På grund av tillgången så är det färre vaccinatörer som deltar men det blir för få doser per invånare. Tillgången är också osäker och med leveransförseningar som innebär att Region Stockholm nu behöver en strategi för att anpassa verksamheten för att leveranserna kan förändras under hela vaccinationsperioden.
– Förutsättningarna kring vaccinerna, leveransprognoser och faktiska utfall har under hela vaccinprogrammet löpande ändrats, vilket gör det svårt att styra arbetet. Därför behöver vi nu skapa en lösning som är flexibel och robust, med ett utbud av vaccinatörer som klarar stora variationer av vaccintillgång, och där vi kan erbjuda länets invånare en smittsäker vaccinering med hög kapacitet och god tillgänglighet, säger Magnus Thyberg, vaccinsamordnare i Region Stockholm.

Allmänhetens vaccination för alla mellan 18-59 år kan påbörjas först i mitten av maj, en grupp som omfattar 1,4 miljoner i hela länet. Denna tidpunkt kan också komma att justeras beroende av när leveranserna kommer. Personer mellan 70-79 ska dock erbjudas vaccin vecka 14, därefter personer mellan 65-69 och sedan fas tre av personer mellan 60-65 samt medicinska riskgrupper.

Syftet med den nya strategin är att öka flexibiliteten och effektiviteten. Man vill också ge husläkarmottagningar möjlighet att fokusera på annan vård än vaccinationer.
– Vi har inte fått några stabila vaccinleveranser under de knappa tre månader som vaccinationsinsatsen pågått. Därför behöver vi planera för en fortsatt krokig väg framåt, och den här lösningen ger vaccinatörerna en chans att öka eller minska vaccineringen med kort varsel, samtidigt som vårdcentralerna får utrymme att ge annan vård än vaccination. Vi kan också etablera vaccinationsplatser så att vi får en bra spridning över hela länet, säger Magnus Thyberg.

pantamera_avc_helsida

EPA-bil körde in i mur i Sigtuna

Blåljus Tidigt på eftermiddagen den 15 april rapporterades en trafikolycka i Sigtuna där en A-traktor påstås ha kört in i en mur längs Drottning Kristinas väg och Stora gatan. Polisen fick larm om händelsen vid 15-tiden på måndagen.

eldsjal2024_helsida
connys_helsida

Nu har akutskolan öppnat

Nyheter Akutskolan som är en del av kommunledningens tiopunktsprogram har öppnat: - I Sigtuna kommuns skolor ska man känna trygghet och studiero. Att etablera en akutskola är vårt sätt att skapa goda förutsättningar för en trygg tillvaro där förutsättningar ges för att eleverna ska klara grundskolan med godkända betyg, samtidigt som vi får möjlighet att bryta destruktiva beteenden hos de som stör och förstör för andra, säger Mattias Askerson, ordförande i förskole- och grundskolenämnden

centrum_host_helsida
storemore_helsida
steningekompani_helsida
spedition_helsida

Bevakningsbolaget Avarn riskerar böter

Nyheter Transports skyddsombud har slagit larm om bristerna i arbetsmiljön till Arbetsmiljöverket. Efter en inspektion på Arlanda flygplats riskerar bevakningsbolaget Avarn Security böter på upp till 100 000 kronor om inga åtgärder vidtas.

mp_helsida_eu

Stor risk för gräsbrand i Sigtuna kommun

Notiser Under fredagen varnar SMHI för en hög risk för gräsbrand i Sigtuna kommun och omkringliggande områden. Det torra vädret har ökat risken för att gräsbränder lätt kan uppstå och spridas i det torra fjolårsgräset.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

mp_eu_outsider
nrh_sigtuna
storemore_out
centrum_outsider_host
ridskola_2020_outsider
spedition_outsider
stentekompani_outsider
connys
pantamera_out
eldsjal2024_out