karnkraft_m
Peter Andersson är ny samhällsbyggnadschef.Foto: Sigtuna kommun

Ny samhällsbyggnadschef i kommunen

Peter Andersson är ny samhällsbyggnadschef i kommunen och han vill arbeta med att utveckla infrastrukturen runt Arlanda och Märsta.

centrum_artikel_host

Sedan 10:e januari är Peter Andersson ny samhällsbyggnadschef i kommunen.
– I den här rollen finns det utrymme att vara med och påverka, det här är ett så spännande uppdrag. Vi har höga mål i Sigtuna kommun, vi ska bli en av Sveriges allra bästa kommuner att leva, bo och verka i. Förutsättningarna finns och samhällsbyggnadskontoret är en stor och viktig spelare i det arbetet, säger Peter Andersson i ett pressmeddelande.

Han vill lägga stort fokus på infrastruktur främst kring Arlanda och Märsta.
– Det är tydligt att det finns mycket som inte är tillfredställande idag och som behöver bli bättre för att utvecklingen av kommunen ska kunna gå framåt så som vi vill.

Inom hans uppdragsområde finns också att arbeta med Samhällsbyggnadslyftet för att förebygga och motverka segregationen i kommunen.
– Boendefrågan är intressant. Jag kommer också att ha ett stort fokus på det nya kultur- och aktivitetscentret som kommunen ska byggas i Valsta, vilket är ett spännande projekt som är tänkt att på olika vis inkludera många invånare.

Tidigare har han varit programdirektör på Trafikförvaltningen i Stockholm samt att driva och utveckla bolag och organisationer inom samhällsbyggnad. Han ser också förutsättningar om att bredda utbudet av företag och attrahera olika företag att etablera sig i kommunen. Där handlar det om att förbereda mark med mera. Under pandemin blev det sårbart för kommunen och kommuninvånarna eftersom en stor del av verksamheterna är beroende av Arlanda eller besöksnäringen.

seniordag_helsida
connys_helsida

Morgonkollen

Notiser Morgonkollen med Märsta.nu, 27 maj: Väder, Kollektivtrafik, Trafik och Blåljusuppdateringar

karnkraft_m_topp
pendelkaoset

Kraftigt reducerad pendeltågstrafik under fredagen

Notiser Stor personalbrist påverkar pendeltågstrafiken under fredagen den 26 maj. Resenärer ombeds vara medvetna om att pendeltågen kommer att gå med kraftigt reducerad trafik under dagen. Denna åtgärd beror på den aktuella bristen på personal.

ica_helsida

Morgonkollen

Notiser Morgonkollen med märsta.nu - 26 maj: Väder, kollektivtrafik, blåljus och trafikuppdateringar,

mp_helsida

Nu invigs Tandvårdshuset i Sigtuna

Nyheter Tandvårdshuset i Sigtuna inviger sina nyrenoverade lokaler idag, den 25 maj. Beläget på Olofsgatan 10 har detta tandvårdshus varit en viktig del av Sigtunas tandvårdssamhälle sedan slutet av 1990-talet. Innan det fungerade lokalerna som både en läkarmottagning och en vårdcentral. År 2020 slogs tre olika tandvårdskliniker samman och bildade den nuvarande verksamheten.

joes-helsida

Dörrarna stängs på pendeltågen för ett bekvämare ombordsklimat

Nyheter Från och med nästa vecka kommer pendeltågsresenärer behöva trycka på dörrknappen för att öppna dörrarna istället för att de öppnas automatiskt. Detta åtgärdas för att skapa ett bekvämare klimat ombord på tågen. För resenärer som behöver stöd eller ledsagning kommer det finnas möjlighet att beställa hjälp.

nrh_sigtuna

Morgonkollen

Notiser Välkommen till Morgonkollen med märsta.nu! Här är de senaste uppdateringarna för dagen.

centrum_host_helsida
defacto_helsida

Morgonkollen

Notiser Morgonen den 23 maj presenterar märsta.nu en sammanfattning av vädret, trafikförhållandena och de senaste uppdateringarna om kollektivtrafiken.

pantamera_avc_helsida
EXTRA

Kvinna greps för grov fridskränkning i Märsta

Nyheter Ett brottsoffer lyckades fly från sin bostad för att larma polisen om att hans flickvän hotat och misshandlat honom. Polisen ingrep snabbt och grep gärningspersonen, som nu hålls anhållen misstänkt för grov fridskränkning.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

connys
mp_outsider
nrh
ridskola_2020_outsider
ica_outsider
centrum_outsider_host
pantamera_out
joes_outsider
swedol_outsider
seniordag_outsider