eldsjal2024_pan
Peter Andersson är ny samhällsbyggnadschef.Foto: Sigtuna kommun

Ny samhällsbyggnadschef i kommunen

Peter Andersson är ny samhällsbyggnadschef i kommunen och han vill arbeta med att utveckla infrastrukturen runt Arlanda och Märsta.

centrum_artikel_host

Sedan 10:e januari är Peter Andersson ny samhällsbyggnadschef i kommunen.
– I den här rollen finns det utrymme att vara med och påverka, det här är ett så spännande uppdrag. Vi har höga mål i Sigtuna kommun, vi ska bli en av Sveriges allra bästa kommuner att leva, bo och verka i. Förutsättningarna finns och samhällsbyggnadskontoret är en stor och viktig spelare i det arbetet, säger Peter Andersson i ett pressmeddelande.

Han vill lägga stort fokus på infrastruktur främst kring Arlanda och Märsta.
– Det är tydligt att det finns mycket som inte är tillfredställande idag och som behöver bli bättre för att utvecklingen av kommunen ska kunna gå framåt så som vi vill.

Inom hans uppdragsområde finns också att arbeta med Samhällsbyggnadslyftet för att förebygga och motverka segregationen i kommunen.
– Boendefrågan är intressant. Jag kommer också att ha ett stort fokus på det nya kultur- och aktivitetscentret som kommunen ska byggas i Valsta, vilket är ett spännande projekt som är tänkt att på olika vis inkludera många invånare.

Tidigare har han varit programdirektör på Trafikförvaltningen i Stockholm samt att driva och utveckla bolag och organisationer inom samhällsbyggnad. Han ser också förutsättningar om att bredda utbudet av företag och attrahera olika företag att etablera sig i kommunen. Där handlar det om att förbereda mark med mera. Under pandemin blev det sårbart för kommunen och kommuninvånarna eftersom en stor del av verksamheterna är beroende av Arlanda eller besöksnäringen.

centrum_host_helsida
connys_helsida
mp_helsida_eu
pantamera_avc_helsida
eldsjal2024_helsida

EPA-bil körde in i mur i Sigtuna

Blåljus Tidigt på eftermiddagen den 15 april rapporterades en trafikolycka i Sigtuna där en A-traktor påstås ha kört in i en mur längs Drottning Kristinas väg och Stora gatan. Polisen fick larm om händelsen vid 15-tiden på måndagen.

steningekompani_helsida
storemore_helsida

Nu har akutskolan öppnat

Nyheter Akutskolan som är en del av kommunledningens tiopunktsprogram har öppnat: - I Sigtuna kommuns skolor ska man känna trygghet och studiero. Att etablera en akutskola är vårt sätt att skapa goda förutsättningar för en trygg tillvaro där förutsättningar ges för att eleverna ska klara grundskolan med godkända betyg, samtidigt som vi får möjlighet att bryta destruktiva beteenden hos de som stör och förstör för andra, säger Mattias Askerson, ordförande i förskole- och grundskolenämnden

Bevakningsbolaget Avarn riskerar böter

Nyheter Transports skyddsombud har slagit larm om bristerna i arbetsmiljön till Arbetsmiljöverket. Efter en inspektion på Arlanda flygplats riskerar bevakningsbolaget Avarn Security böter på upp till 100 000 kronor om inga åtgärder vidtas.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

storemore_out
stentekompani_outsider
connys
mp_eu_outsider
nrh_sigtuna
eldsjal2024_out
centrum_outsider_host
pantamera_out
ridskola_2020_outsider