valstadagen_pan
Pocket Bar & Bistro i Sky CityFoto: Pressbild

Ny restaurang Pocket Bar & Bistro öppnar på Stockholm Arlanda Airport i SkyCity

Stockholm Arlanda Airport är mitt i en stor utvecklingsfas med flera spännande förändringar på gång. Under andra halvan av 2023 kommer den nya Marknadsplatsen att öppna på flygplatsen, och flera nya restauranger, barer och butiker kommer att öppna i SkyCity under året. En av de senaste tillskotten är restaurangen Pocket Bar & Bistro, som precis har slagit upp sina portar en trappa upp i SkyCity, mittemot Arlanda Centralstation.

centrum_artikel_host

Stockholm Arlanda Airport är mitt i en stor utvecklingsfas med flera spännande förändringar på gång. Under andra halvan av 2023 kommer den nya Marknadsplatsen att öppna på flygplatsen, och flera nya restauranger, barer och butiker kommer att öppna i SkyCity under året. En av de senaste tillskotten är restaurangen Pocket Bar & Bistro, som precis har slagit upp sina portar en trappa upp i SkyCity, mittemot Arlanda Centralstation.

Matupplevelsen på flygplatsen är en viktig del av den totala resenärsupplevelsen, och därför kommer det att finnas fler ytor för restauranger och barer som är anpassade efter dagens och framtidens resenärers behov. Fokus ligger på ett brett utbud som passar alla plånböcker, mer hälsosam mat och mat med tydlig lokal förankring.

”Utbudet ska tillgodose alla de olika typer av behov som resenärerna kan tänkas ha oavsett tid på dygnet. Just för den här ytan i SkyCity så har vi efterfrågat en svensk bistro som både är dag och kvällsorienterad med bra luncherbjudanden till en attraktiv prisbild. Restaurangen ska tilltala en bred målgrupp och vara kvalitativ i sitt erbjudande vilket Pocket Bar & Bistro uppfyller”, säger Charlotte Ljunggren, direktör för Marknad och försäljning på Stockholm Arlanda Airport.

På Pocket Bar & Bistro kommer det att serveras mat under hela dagen. Menyn kommer att bestå av svenska klassiska rätter såväl som populära rätter med internationell karaktär. Här finns även en bardel med mysig atmosfär för exempelvis resenärer eller hotellgäster som befinner sig i SkyCity.

”Vi har länge sett fram emot att få öppna Pocket Bar & Bistro, som blir vår andra restaurang här på Arlanda. Under det närmsta året öppnar vi ytterligare tre restauranger på flygplatsen – allt för att ge fler goda alternativ till den som är på resande fot. En schysstare måltidsupplevelse för både resenärer och medarbetare på Arlanda helt enkelt”, säger Michael Bühring, VD på Nordrest, som ligger bakom konceptet.

I samband med öppningen av Pocket Bar & Bistro kommer även fler restauranger, barer och butiker att öppna i SkyCity under året, och under sommaren planeras även en ny säkerhetskontroll att öppna i Terminal 5. Detta är en del av den pågående utvecklingen av Stockholm Arlanda Airport för att förbättra resenärernas upplevelse och erbjuda ett varierat och attraktivt utbud av mat, dryck och shoppingmöjligheter.

Fotnot: Denna text genererades med märsta.nu:s textrobot

ica_helsida
joes-helsida

SAS ser stark ökning i efterfrågan inför kommande sommarsäsong

Näringsliv Med sommaren inom räckhåll har SAS, Skandinaviens ledande flygbolag, rapporterat en stark ökning i efterfrågan från passagerare under det andra kvartalet. Enligt nyligen publicerade siffror ökade antalet passagerare som reste med SAS med imponerande 36 procent jämfört med samma period föregående år, vilket innebar att 5,4 miljoner människor valde att flyga med bolaget under kvartalet.

centrum_host_helsida
defacto_helsida

Två bolag i konkurs

Ekonomi Vecka 19 innebar att två företag i kommunen begärdes i konkurs. Siffrorna för vecka 20 är ännu ej klara.

Wenngarns_cafe_helsida

Ramirent nöjda med etablering i Märsta

Näringsliv Ramirents kundcenter i Märsta firar ett framgångsrikt år i sin nya anläggning. Kundcenterchefen Fredrik Aronsson summerar erfarenheterna från det senaste året och riktar blicken mot framtiden.

EXTRA

Dessa kan bli Årets företagare 2023

Näringsliv Sigtuna kommun är fylld med entreprenörsanda och framgångsrika företag. Årets Företagare-nomineringarna för 2023 är inget undantag, där tre enastående företagare har utmärkt sig med sina innovativa idéer, starka ledarskap och enastående prestationer. Bland de nominerade återfinns RC Bageri AB, Steningekompaniet AB och Laserpro, medan Årets Unga Företagare-nomineringarna har gått till Madeleine Pettersson från SidebySide AB och Ludwig Askerwall från Sigtuna Bil: Lundqvist & Askervall AB.

mp_helsida

SAS lanserar ny linje till Marocko

Näringsliv SAS expanderar på Stockholm Arlanda Airport och stärker tillgängligheten genom en ny direktlinje till Agadir i Marocko. Linjen är tidigare otrafikerad och kommer att flygas en gång i veckan, lördagar, med start 4 november i år.

valstadagen

Arlandas resenärer ökade kraftigt i april

Näringsliv Flygresandet fortsätter att återhämta sig efter pandemin, enligt en rapport från Swedavia. Totalt sett reste över 2,6 miljoner resenärer via Swedavias flygplatser under april, vilket är en ökning med 17 procent jämfört med förra årets aprilresande. Detta motsvarar 81 procent av prepandeminivåerna från 2019.

elon_helsida

Cargo City utökas

Näringsliv Swedavia, ägaren till Stockholm Arlanda Airport, söker nu partners för att utveckla en stor markyta inom Cargo City - ett nytt centrum för flygfrakt, logistik och industri. Totalt ska en markyta om 144 400 kvm utvecklas och Swedavia söker en eller flera partners för långsiktiga samarbeten.

connys_helsida

Sigtuna är Årets välfärdsraket enligt Företagarna

Näringsliv Småföretagen står för den största delen av svenska kommunernas skatteintäkter, enligt den nyligen släppta rapporten Välfärdsskaparna 2023 från Företagarna. Rapporten, som publiceras vartannat år, analyserar skatteintäkterna från samtliga av Sveriges 290 kommuner. Resultaten visar att småföretagen är den största skattebetalaren i 198 av kommunerna och står för 28 procent av de totala kommunala skatteintäkterna.

Lokala mötesplatser kan prisas

Näringsliv Svenska Möten, en organisation som arbetar för att främja och utveckla mötesindustrin i Sverige, har presenterat de nominerade till Årets Mötesplats. Detta prestigefyllda pris går till den anläggning som fått högst betyg från Svenska Mötens kunder vad det gäller övergripande kundnöjdhet. Nominerade till årets pris är Villa Aske Konferens, Hotell Kristina samt United Spaces Arlanda.

pantamera_avc_helsida

Luthman Nordic AB i konkurs – Omsatte nära 100 miljoner

Näringsliv Sigtuna kommun, den 18:e april 2023: Luthman Nordic AB, ett företag som har sitt säte i Sigtuna kommun och grundades år 2008, har inlett en konkursprocess. Enligt tillgänglig information är Luthman Nordic AB det enda bolaget i Sigtuna som har drabbats av konkurs under vecka 14.

nrh_sigtuna

Arlandaområdet tar steget mot hållbar mobilitet med autonoma bussar

Näringsliv RISE, Sveriges forskningsinstitut, leder ett projekt för att införa autonoma bussar i Arlandaområdet. Projektet finansieras av Vinnova och drivs i samarbete med Arlandastad Group, Vy, Adastec och Applied Autonomy. Det är ett första steg mot att införa autonoma bussar i Sverige och kan bli en av världens första pilotstudier med autonoma bussar av denna typ.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

ica_outsider
joes_outsider
pantamera_out
nrh
mp_outsider
ridskola_2020_outsider
connys
student_outsider
centrum_outsider_host
swedol_outsider
valstadagen_outsider
wenngarn_outsider