Foto: Pressbild/Länsförsäkringar

Ny ranking: Sigtuna dåligt val för äldre att bo i

Sigtuna anses vara ett mindre fördelaktigt val att bo i som äldre enligt en ny ranking från Länsförsäkringar Fastighetsförmedling.

I en ny kartläggning över vart det är bäst för äldre att bo i placerar sig Sigtuna i botten. Kartläggningen baserar sig på hur mycket boyta man får för 25 procent av sin pension, genomsnittlig flyttskatt, trygghet i hemtjänsten och invånare 65+ per plats på särskilt boende för äldre.

Bara Malmö, Värmdö, Huddinge och Lomma anses vara ett sämre val för äldre att bo i. Bästa kommunerna är Malå, Åsele och Bjurholm. Generellt rankas kommuner i storstadsregionerna sämre än mindre kommuner.
– Det pratas om pensioner, men äldres boendesituation är det väldigt tyst om i den politiska debatten. Åtta av tio äldre bor i dag i en kommun med brist på senioranpassade bostäder, vilket gör att många tvingas bo kvar i ett boende som inte längre passar dem. Nu behövs en ny bostadspolitik för Sveriges pensionärer, säger Marcus Svanberg, VD på Länsförsäkringar Fastighetsförmedling.

Därför inleds rekordtidig hyresförhandling

Bostad märsta.nu kunde tidigare i veckan rapportera om att privata hyresvärdar i kommunen startat hyresförhandlingar redan nu och dessutom yrkat höjning med över 14 procent. Nu bemöter Fastighetsägarna kritiken från Hyresgästföreningen

Hyresförhandlingen går till skiljeman

Bostad Fastighetsägarna Stockholm har valt att vända sig till hyresnämnden för att få en skiljeman utsedd, som kommer att hantera hyresförhandlingarna för 2024 års hyror i elva stockholmskommuner.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening