vinter_pan
Kanonkullen har rensats upp från träd och annan vegetationFoto: Sigtuna kommun

Ny park i Kanonkullen

Kanonkullen har rensats på vegetation för att ge plats åt en ny park som ska byggas under 2021.

centrum_artikel_host

Det ska bli en ny park på Kanonkullen i Norrbackaområdet, under hösten har det rensats vegetation och träd. Den nya parken kommer få nya inslag som grill, multisport, lekplats, mötesplats samt nya gång- och cykelbanor med ny belysning. De öppna ytorna som nu finns kommer att bevaras. Arbetet inleds enligt Sigtuna kommun det första kvartalet i år och färdigställs i olika etapper under året.

joes-helsida
slottsby_helsida
defacto_helsida
centrum_host_helsida

Konkurserna ökar med 59 procent i kommunen: Uppgifter från UC

Notiser Under de elva första månaderna i år har konkurserna i kommunen skjutit i höjden och nått en ökning på hela 59 procent jämfört med föregående år. Enligt färska siffror från UC, ett kreditupplysningsföretag, har antalet konkurser ökat dramatiskt från 29 till 46.

connys_helsida
storemore_helsida

Långa lastbilar kan få köra genom kommunen

Nyheter En banbrytande förändring i svensk vägtrafik kommer träda i kraft den 1 december när lastbilar får en utökad längd på upp till 34,5 meter. Detta innebär att fordonen nu kan bli nästan tio meter längre än tidigare tillåtet.

oppethus_dec
ica_helsida
pantamera_avc_helsida

Polisen varnar nu för bildelsstölder

Nyheter Ett ökande antal stölder av airbags, rattar, navigationsutrustning och byggmaskiner skapar oro i Sigtuna, Upplands Väsby och Sollentuna. Företagsbilar och fordon med kostsamma verktygsuppsättningar är särskilt utsatta för denna typ av brott.

nrh_sigtuna
vinter_helsida

Ny rapport: Så robust är Sigtuna kommun

Nyheter Sigtuna är på 19:e plats i länet av 26 kommuner och 97 i riket av 260 kommuner när WSP släpper sin årliga ranking över kommunernas förmåga att hantera kriser och motstå förändringar i en osäker omvärld.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

oppethus_out
connys
storemore_out
centrum_outsider_host
joes_outsider
swedol_outsider
vinter_outsider
ica_outsider
ridskola_2020_outsider
nrh
pantamera_out
slottsby_outsider