centrum_panorama_hostshopping
Foto: Daniel Iskander

Ny modern elledning mellan Odensala-Sollentuna byggs

Elnätet i kommunen ska rustas upp. Sweco kommer att projektera en 26 kilometer lång luftledning som ska gå genom kommunen mellan Odensala-Sollentuna.

centrum_artikel_host

En 26 kilometer lång ledning mellan Odensala-Sollentuna ska säkra elleveranser i Uppsala- och stockholmsregionen. Den nya ledningen kommer att ha högre spänningsnivå än befintlig ledning.
– Att förstärka elnätet i Stockholms- och Uppsalaregionen är en förutsättning för regionernas fortsatta utveckling. Jag är väldigt stolt över att vi vunnit dessa två uppdrag. Det är glädjande att få förtroendet att fortsätta utveckla stamnätet i regionen tillsammans med Svenska kraftnät, Conny Udd, divisionschef för Swecos energi- och industrikonsulter.

Arbetet i Odensala startar i oktober 2022 och beräknas pågå till 2028. Bakgrunden till uppgradering av elnätet är att Sveriges elanvändning kommer öka med drygt 20 TWh fram till 2030.

fritidsbanken_helsida
brobygget_2024
connys_helsida
pantamera_avc_helsida
centrum_host_helsida

Flyg ställdes in: Man kastade sko

Blåljus En man kastade sin skog in i en fönsterruta när han fick besked om att hans flygplan ställts in i samband med de globala tekniska problemen som pågick under fredagen.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

fritidsbanken_outsider
connys
klara_outsider
pantamera_out
brobygget_outsider
centrum_outsider_host
ridskola_2020_outsider