Foto: Illustration/NRES

Ny koncern bygger bostadsrätter i Stadsängarna

Sigtuna stadsängar får 74 bostadsrättslägenheter som nya NRES (New Real Estate Sweden AB) ska bygga.

NRES är en nystartad koncern av Ulf Sjöstrand, Ulf Morelius och Peter Wågström som tillsammans har över 100 års erfarenhet av bygg- och fastighetsutveckling. Nu bygger de BRF Tallkronan i Sigtuna. Ett projekt med 75 bostadsrätter med bland annat pool på innergården och takterass i solige. Fokus är på social hållbarhet och trivsamt boende med aktiviteter och gemenskapsytor.
– Varje projekt har unika förutsättningar – Vi lovar att göra det bästa av dem. Och i Sigtuna stadsängar vill vi värna om det gedigna hållbarhetsarbete som redan finns och därför väljer vi att bygga helt i trä med syftet att ha en så låg koldioxidbelastning som möjligt, säger Peter Wågström, styrelseordförande, NRES

Det blir varierad storlek på lägenheterna med 1-4 RoK och sex stadsradhus med egna terasser. Dessa kommer även att ha garage med cykelverkstad och vallabod.
– Cykelverkstad och en vallabod känns som ett fint initiativ då både stadsdelens egen OS-klassade mountainbikebana samt vårt eget längdsskidspår, Äppelspåret, ligger ett stenkast från kvarteret. Väljer man att bosätta sig i BRF Tallkronan kan man ta skidorna under armen eller sätta sig på cykeln och på mindre än en minut befinna sig i antingen skidspår eller MTB-spår, säger Kim Hultén verksamhetschef Sigtuna stadsängar Exploateringsbolag.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening