helsida_bostad
Sigtunas hamnFoto: Destination Sigtuna

Ny intensiv båtsommar att vänta

Sommaren 2021 spås bli en intensiv båtsommar: - Vi är förberedda för en intensiv säsong. Vi vet att många satsar på en sommar i båten, säger Lars Samuelsson, maritim ledare på Sjöräddningssällskapet.

centrum_artikel_host

Förra året var det många som köpte båt eftersom semesterplanerna grusades på grund av pandemin. 2021 väntas bli lika intensiv eftersom båtförsäljningen är kvar på hög nivå och många upptäckt tjusningen med att semestra på sjön. Men med fler båtar är också risken högre att olyckorna ökar. Förra året inträffade en allvarlig olycka i Rävsta där en båt välte och en person omkom.
– Vi är förberedda för en intensiv säsong. Vi vet att många satsar på en sommar i båten. Vädret spelar en stor roll i hur mycket folk som rör sig på sjön, och hur väl förberedd man som båtägare är på oförutsedda händelser, säger Lars Samuelsson, maritim ledare på Sjöräddningssällskapet.

Vanliga orsaker till larm är motor- och propellerhaveri, bränslebrist, grundstötning och tamp i propellen. Några tips för att lyckat båtliv från Sjöräddningssällskapet är att lära känna sin båt, utbilda sig, ha rätt utrustning ombord och att sprida kunskapen vidare till de som åker i båten.

Tänk också på vädret och att meddela var man ska samt att planera färd och ha möjlighet att larma genom en mobiltelefon i ett vattentätt fodral så man kan ringa 112 även från vattnet.

connys_helsida
EXTRA

Märstabo döms för våldtäkt mot barn

Notiser En man i 35-årsåldern från Märsta döms för våldtäkt mot barn. Enligt domen ska han ha utfört handlingar mot en flicka i 10-årsåldern som är att jämställa med våldtäkt.

defacto_helsida
toppbanner
ungdomsarbete_helsida
centrum_sommar2022_helsida
pantamera_avc_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

swedol_outsider
pantamera_out
arbete_outsider
centrum_sommar_outsider2022
connys
ridskola_2020_outsider
nrh