moderat_pan_nov
Sigtunas hamnFoto: Destination Sigtuna

Ny intensiv båtsommar att vänta

Sommaren 2021 spås bli en intensiv båtsommar: - Vi är förberedda för en intensiv säsong. Vi vet att många satsar på en sommar i båten, säger Lars Samuelsson, maritim ledare på Sjöräddningssällskapet.

centrum_artikel_host

Förra året var det många som köpte båt eftersom semesterplanerna grusades på grund av pandemin. 2021 väntas bli lika intensiv eftersom båtförsäljningen är kvar på hög nivå och många upptäckt tjusningen med att semestra på sjön. Men med fler båtar är också risken högre att olyckorna ökar. Förra året inträffade en allvarlig olycka i Rävsta där en båt välte och en person omkom.
– Vi är förberedda för en intensiv säsong. Vi vet att många satsar på en sommar i båten. Vädret spelar en stor roll i hur mycket folk som rör sig på sjön, och hur väl förberedd man som båtägare är på oförutsedda händelser, säger Lars Samuelsson, maritim ledare på Sjöräddningssällskapet.

Vanliga orsaker till larm är motor- och propellerhaveri, bränslebrist, grundstötning och tamp i propellen. Några tips för att lyckat båtliv från Sjöräddningssällskapet är att lära känna sin båt, utbilda sig, ha rätt utrustning ombord och att sprida kunskapen vidare till de som åker i båten.

Tänk också på vädret och att meddela var man ska samt att planera färd och ha möjlighet att larma genom en mobiltelefon i ett vattentätt fodral så man kan ringa 112 även från vattnet.

budget2023

(S)-kritik mot besparingar på 27 miljoner

Nyheter Den borgerliga kommunledningens budget klubbade på onsdagen men Socialdemokraterna är kritiska till besparingar i budgeten: - Vi har ställt frågan flera gånger under budgetdebatten men inte fått svar på vilka nedskärningar det är som ligger på bordet. Vi får inga svar och det är fegt, säger Marie Axelsson (S).

moderat_pan_helsida
centrum_host_helsida
defacto_helsida
vintermarknad_helsida
budget2023

Budgetdebatt på onsdagen: Stora utmaningar väntar

Politik Onsdag 30:e november ska budgeten klubbas för 2023: - Att Sverige, Sigtuna och resten av världen står inför mycket stora ekonomiska utmaningar 2023 på grund av flera sammanvägda faktorer råder ingen oenighet kring, säger Bengt Hellström (KD), gruppledare.

pantamera_avc_helsida
advent_kyrka_helsida
julmarknad_2022
dackskifte_helsida
connys_helsida

Ljusmanifestation för att uppmärksamma mäns våld mot kvinnor

Notiser En Ljusmanifestation hölls i Valsta i torsdags för att uppmärksamma mäns våld mot kvinnor: - Vi är tacksamma för att varje år få vara med och bidra med en aktiv ståndpunkt mot våldet mot kvinnor och det är en självklarhet för oss att medverka med andra föreningar, organisationer och kommunen kring frågan, sa Sibtain Govani från Shiamuslimska församlingen i Valsta

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

vintermarknad_outsider
nrh
dackskifteoutsider
ridskola_2020_outsider
marknaden_outsider
swedol_outsider
connys
kyrka_outsider_advent
centrum_outsider_host
pantamera_out