karnkraft_m
Sigtunas hamnFoto: Destination Sigtuna

Ny intensiv båtsommar att vänta

Sommaren 2021 spås bli en intensiv båtsommar: - Vi är förberedda för en intensiv säsong. Vi vet att många satsar på en sommar i båten, säger Lars Samuelsson, maritim ledare på Sjöräddningssällskapet.

centrum_artikel_host

Förra året var det många som köpte båt eftersom semesterplanerna grusades på grund av pandemin. 2021 väntas bli lika intensiv eftersom båtförsäljningen är kvar på hög nivå och många upptäckt tjusningen med att semestra på sjön. Men med fler båtar är också risken högre att olyckorna ökar. Förra året inträffade en allvarlig olycka i Rävsta där en båt välte och en person omkom.
– Vi är förberedda för en intensiv säsong. Vi vet att många satsar på en sommar i båten. Vädret spelar en stor roll i hur mycket folk som rör sig på sjön, och hur väl förberedd man som båtägare är på oförutsedda händelser, säger Lars Samuelsson, maritim ledare på Sjöräddningssällskapet.

Vanliga orsaker till larm är motor- och propellerhaveri, bränslebrist, grundstötning och tamp i propellen. Några tips för att lyckat båtliv från Sjöräddningssällskapet är att lära känna sin båt, utbilda sig, ha rätt utrustning ombord och att sprida kunskapen vidare till de som åker i båten.

Tänk också på vädret och att meddela var man ska samt att planera färd och ha möjlighet att larma genom en mobiltelefon i ett vattentätt fodral så man kan ringa 112 även från vattnet.

joes-helsida

Morgonkollen

Notiser I dagens morgonkoll med märsta.nu presenterar vi den senaste informationen om vädret, kollektivtrafiken och den senaste blåljusrapporten för Sigtuna kommun.

pantamera_avc_helsida
centrum_host_helsida

Morgonkollen

Notiser Morgonkollen med Märsta.nu, 27 maj: Väder, Kollektivtrafik, Trafik och Blåljusuppdateringar

nrh_sigtuna
pendelkaoset

Kraftigt reducerad pendeltågstrafik under fredagen

Notiser Stor personalbrist påverkar pendeltågstrafiken under fredagen den 26 maj. Resenärer ombeds vara medvetna om att pendeltågen kommer att gå med kraftigt reducerad trafik under dagen. Denna åtgärd beror på den aktuella bristen på personal.

mp_helsida

Morgonkollen

Notiser Morgonkollen med märsta.nu - 26 maj: Väder, kollektivtrafik, blåljus och trafikuppdateringar,

karnkraft_m_topp

Nu invigs Tandvårdshuset i Sigtuna

Nyheter Tandvårdshuset i Sigtuna inviger sina nyrenoverade lokaler idag, den 25 maj. Beläget på Olofsgatan 10 har detta tandvårdshus varit en viktig del av Sigtunas tandvårdssamhälle sedan slutet av 1990-talet. Innan det fungerade lokalerna som både en läkarmottagning och en vårdcentral. År 2020 slogs tre olika tandvårdskliniker samman och bildade den nuvarande verksamheten.

seniordag_helsida
ica_helsida

Dörrarna stängs på pendeltågen för ett bekvämare ombordsklimat

Nyheter Från och med nästa vecka kommer pendeltågsresenärer behöva trycka på dörrknappen för att öppna dörrarna istället för att de öppnas automatiskt. Detta åtgärdas för att skapa ett bekvämare klimat ombord på tågen. För resenärer som behöver stöd eller ledsagning kommer det finnas möjlighet att beställa hjälp.

connys_helsida

Morgonkollen

Notiser Välkommen till Morgonkollen med märsta.nu! Här är de senaste uppdateringarna för dagen.

defacto_helsida

Morgonkollen

Notiser Morgonen den 23 maj presenterar märsta.nu en sammanfattning av vädret, trafikförhållandena och de senaste uppdateringarna om kollektivtrafiken.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

centrum_outsider_host
pantamera_out
ica_outsider
joes_outsider
mp_outsider
nrh
ridskola_2020_outsider
seniordag_outsider
swedol_outsider
connys