centrum_panorama_hostshopping

Ny insamling till Norrbackafamiljer

Ännu en insamling startas till familjer som är drabbade av branden på Norrbacka.

centrum_artikel_host

Tidigare i veckan har Josefine Bergman startat en insamling till en specifik familj på Norrbacka som dragit in drygt 30 000 kronor. Den insamlingen är nu avslutad.

En annan insamling som vänder sig till samtliga familjer har nu startats upp. Det är Suheyla Kusek Ström som är administratör. Målet är att få in 40 000 kronor till de drabbade familjerna. Suheyla skriver om insamlingen som heter Hjälp till några av de drabbade av branden att några är i behov av akut hjälp då de saknar hemförsäkring och inte kunnat få hjälp med korttidskontrakt.

Man kan skänka pengar via Facebook eller Suheylas man Clemens Ström via Swhish 0769090030. Under lördagseftermiddagen hade drygt 5500 kronor samlats in.

Här hittar du insamlingen

centrum_host_helsida

Andelen arbetslösa bland utrikesfödda går ner

Nyheter I maj noterade Sigtuna kommun den lägsta arbetslösheten bland utlandsfödda sedan februari 2020. Enligt Arbetsförmedlingen sjönk arbetslösheten bland utlandsfödda med 0,3 procentenheter till 13,4 procent.

pantamera_avc_helsida
fritidsbanken_helsida

Ekonomisk kris i regionen kan leda till högre SL-priser

Politik SL står inför en ekonomisk kris med ett budgetunderskott på 1,3 miljarder kronor nästa år, enligt Trafikförvaltningens egna beräkningar. Detta kan leda till nya prishöjningar och ytterligare nedskärningar. Moderaterna i Region Stockholm kräver nu en kriskommission för att hantera situationen.

mp_tack_helsida
connys_helsida
brobygget_2024

Renoveringen av Stora gatan pausas över sommaren

Notiser Renoveringen av Stora gatan i Sigtuna har gått enligt tidsplan och alla vårens etapper är nu färdiga. Som planerat kommer arbetet att pausas över sommaren för att inte störa handeln och turismen under högsäsongen, och det återupptas igen den 19 augusti.

Skyfall förväntas i kommunen idag

Notiser Meteorologerna har utfärdat en varning för skyfallsliknande regn i Sigtuna kommun och övriga delar av södra Svealand och norra Götaland. Enligt prognoserna kommer kraftiga skurar att bildas under eftermiddagen, vilket kan ge stora mängder regn lokalt och orsaka översvämningar.

SSHL satsar på ny belysning som en del av energieffektiviseringen

Nyheter Sigtunaskolan Humanistiska Läroverket (SSHL) har genom finansiering från EU tagit ett stort steg mot hållbarhet och energieffektivisering. Med stöd från Signify och EU-projektet "Eco2 Schools as New European Bauhaus Lab" har skolan sett märkbara förbättringar i både energieffektivitet och studiemiljö.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

nrh_sigtuna
brobygget_outsider
ridskola_2020_outsider
fritidsbanken_outsider
centrum_outsider_host
mp_tack_outsider
connys
pantamera_out