centrum_panorama_hostshopping
Den nya föreningens spelare.Foto: Insändarbild

Ny förening för flick- och damfotboll

Rosersbergs IK, Wigör och Sigtuna IF har tillsammans startat upp nya föreningen Sigtuna Märsta United FK.

centrum_artikel_host

I augusti i år inleddes samtal mellan de tre föreningarna om ett kommunövergripande samarbete kring flickfotbollen. Det har nu resulterat i en nybildad förening som heter Sigtuna Märsta United FK. Ett antal aktiva från vardera förening var med och röstade fram namnet. Föreningen vänder sig till flickor från 15 år som vill satsa på sin fotboll inom kommungränsen. Bakgrunden till den nya föreningen är att det varit för få spelare i moderföreningarna som kan bilda underlag för ett äldre flick eller damlag.

olympiska spelen i Paris

Yolanda Ngarambe stämmer SOK

Friidrott På fredag börjar OS märstabon Yolanda Ngarambe som klarat den internationella kvalgränsen nekas av Sveriges Olympiska Kommitté. Nu stämmer hon SOK tillsammans med andra idrottare.

pantamera_avc_helsida
gothia cup

Bygdens lag ute ur Gothia Cup

Fotboll Det är färdigspelat för bygdens tre lag som var på Gothia Cup; Märsta IK i P18 och Sigtuna Märsta United som har två lag i spel.

Lyckat SM för Märsta BMX

Cykel Den 6 juli deltog nio cyklister från Märsta BMX i Svenska Mästerskapen i Ängelholm, en tävling präglad av sol, regn och imponerande prestationer.

centrum_host_helsida
fritidsbanken_helsida
brobygget_2024

SMACK-cyklist till Paralympics

Cykel Louise Jannering är återigen med på Paralympics. Denna gång går spelen i Paris efter att OS avslutats. Jannering tävlar 6 september.

connys_helsida
division 6

Sigtuna IF dominerade mot Håbo FF2

Fotboll Sigtuna IF visade sin styrka i Division 6 Södra genom att besegra Håbo FF2 med imponerande 6-3. Matchen, som spelades på Sigtunas hemmaplan, såg hemmalaget ta ledningen tidigt och dominera större delen av spelet.

Skånela med på TRIM-SM

Handboll Skånela IF, bestående av ett gäng gamla handbollsprofiler från Märsta och Stockholm, kommer att delta i Trim-SM 2024.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

pantamera_out
brobygget_outsider
centrum_outsider_host
connys
fritidsbanken_outsider
klara_outsider
ridskola_2020_outsider