Foto: Daniel Iskander

Ny bredbandsleverantör till SigtunaHem

SigtunaHem kommer att få Open Universe som uppkoppling i sitt nät.

SigtunaHems hyresgäster kommer att få ny bredbandsleverantör från och med mars 2020, arbetet med migrering av befintligt nät startar i höst. Det är Telenor Sverige som genom sin kommunikationsoperatör Open Universe kommer att leverera en öppen uppkoppling.
– Vi är glada över att SigtunaHem väljer att gå från en stängd lösning levererad av flera aktörer till ett enhetligt öppet nät från Open Universe. Ett öppet nät där kunden själv får välja tjänsteleverantör är framtiden, säger Per Sjöberg Head of Open Universe på Telenor Sverige.

Ett öppet nät kommer innebära mer valfrihet för de boende i Sigtunahems lägenheter. Tidigare har SigtunaHem haft tre bredbandsleverantörer, i och med detta kommer man att ha en till samtliga fastigheter. Varje kund får välja den leverantör och hastighet som man ill utifrån Open Universes utbud.

Renoveringen av Stora gatan pausas över sommaren

Notiser Renoveringen av Stora gatan i Sigtuna har gått enligt tidsplan och alla vårens etapper är nu färdiga. Som planerat kommer arbetet att pausas över sommaren för att inte störa handeln och turismen under högsäsongen, och det återupptas igen den 19 augusti.

Skyfall förväntas i kommunen idag

Notiser Meteorologerna har utfärdat en varning för skyfallsliknande regn i Sigtuna kommun och övriga delar av södra Svealand och norra Götaland. Enligt prognoserna kommer kraftiga skurar att bildas under eftermiddagen, vilket kan ge stora mängder regn lokalt och orsaka översvämningar.

SSHL satsar på ny belysning som en del av energieffektiviseringen

Nyheter Sigtunaskolan Humanistiska Läroverket (SSHL) har genom finansiering från EU tagit ett stort steg mot hållbarhet och energieffektivisering. Med stöd från Signify och EU-projektet "Eco2 Schools as New European Bauhaus Lab" har skolan sett märkbara förbättringar i både energieffektivitet och studiemiljö.

Sommarlovsbiljetten är igång

Nyheter Under sommarperioden 5 juni till 27 augusti reser ungdomar mellan 12 och 18 år gratis med SL-trafiken. Initiativet med lovkortet är ett steg från Region Stockholm för att uppmuntra miljövänliga resor.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening