valstadagen_pan
En brandstation föreslås byggas vid TullenFoto: Magnus Granhagen
Här ska brandstationen ligga

Ny brandstation föreslås byggas vid Tullen

Tullen mellan Märsta och Ölsta utmed väg 263/255 föreslås bli platsen för en ny brandstation i kommunen.

centrum_artikel_host

Märstas brandstation som numera ligger i Kolsta kommer troligtvis att avvecklas i samband med att en ny brandstation byggs vid Tullen. Kommunstyrelsen har godkänt ett planuppdrag och ärendet går vidare till Bygg- och trafiknämnden för att ta fram en detaljplan för den nya brandstationen. Majoriteten är överens med Socialdemokraterna om etableringen. det aktuella området kan också enligt översiktsplanen bebyggas.

I samband med bygget kommer även ambulansverksamheten på Kolsta att flytta med till Märsta. Det finns sedan tidigare en brandstation i Sigtuna ca 5 kilometer från ”Tullen”. Brandstationen kommer att behöva 10 000 kvadratmeter varav fastigheten för brandstationen tar upp 2000-2500 kvadratmeter. Syftet med bygget är ökad närhet och förbättrad service till kommuninvånarna genom kortare insatstider. Det anses också fördelaktigt att ha direkt närhet till väg 263.

Fotnot: I en tidigare version uppgav märsta.nu att brandstationen kunde vara fyra våningar, det stämmer inte utan mer än två är inte aktuellt.

sommar i sigtuna kommun

Nyrenoverade Midgårdsbadet öppnar på fredag

Nyheter På fredag öppnar Midgårdsbadet som renoverats inför den kommande sommaren med en ny vattenreningsteknik: - Jag är oerhört glad och nöjd över att vi fått till den nya biologiska badvattenreningen på utebadet. Det innebär att vi nu kan fortsätta att leverera ett bra badvatten de kommande 20-30 åren, för så länge håller det här nya reningssystemet, och vara det uppskattade vattenhål som så många besöker varje sommar, säger bad och simhallschefen Tapani Röyttä.

centrum_host_helsida
ica_helsida

Villainbrott i Sigtuna

Blåljus Ett säkerhetsbolag slog larm till polisen efter att ha mottagit ett kameralarm om ett pågående inbrott i en villa belägen i Sigtuna. En okänd person hade lyckats ta sig in i bostaden genom baksidan, vilket ledde till att det uppstod skador inomhus. Vid polisens ankomst fanns ingen person kvar på platsen.

valstadagen

Morgonkollen

Notiser Morgonkollen med märsta.nu om det senaste vädret, blåljushändelser, kollektivtrafiken och trafiksituationen i kommunen. Här är en sammanfattning av morgonens nyheter:

pantamera_avc_helsida
mp_helsida
connys_helsida

Morgonkollen

Notiser märsta.nu välkomnar läsarna till ännu en dag med den dagliga Morgonkollen för att hålla sig uppdaterade om det senaste som händer i kommunen. Här är de senaste nyheterna för den 2 juni.

Nationaldagsfirande i Sigtuna och Valsta

Nyheter Invånarna i Sigtuna och Valsta ser fram emot att fira den svenska nationaldagen den 6 juni med en dag full av festligheter och samhörighet. Borgmästarängen i Sigtuna stad och Valsta centrum förbereder sig för att bli epicentrum för det spännande firandet, där invånare i alla åldrar förväntas samlas.

joes-helsida
elon_helsida

Stulen moped hittades och återlämnades

Blåljus I en snabb och framgångsrik insats återlämnade polisen en stulen moped till dess ägare efter en kontroll i Valsta under tisdagen. Händelsen inträffade klockan 16:50 och resulterade i att den efterlysta mopeden nu har tagits bort från vägtrafikregistret.

nrh_sigtuna

Morgonkollen

Notiser märsta.nu ger dig den senaste morgonkollen med aktuella nyheter och information för dagen. Här är sammanfattningen:

Wenngarns_cafe_helsida
defacto_helsida

Morgonkollen

Notiser Morgonkollen med märsta.nu 30 maj! En vacker morgon hälsar oss välkomna till en ny dag i kommunen med behagliga temperaturer och en del trafikrelaterade nyheter att hålla koll på.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

valstadagen_outsider
joes_outsider
pantamera_out
nrh
connys
centrum_outsider_host
wenngarn_outsider
swedol_outsider
student_outsider
mp_outsider
ica_outsider
ridskola_2020_outsider