eu_valet_panorama
Foto: Privat

Ny barnbok om Sigtuna med hjälp av en tomte

Sigtunaprofilen Crister Mattsson ger ut ytterligare en bok om Sigtuna: Tomten bor i Sigtuna.

centrum_artikel_host

Tomten bor i Sigtuna är en sagobok om livet i en liten stad som egentligen var en bondby. Tomten flyttar sen ifrån den lilla staden men återvänder för att träffa barnen. Det är handlingen i boken. Författare är Crister Mattsson som bor i staden och tidigare skrivit guideboken En vägvisare till Sigtuna. Syftet med boken är att visa barnen allt spännande som hänt i Sigtuna med hjälp av en tomte.

vårfester

Vårfester runt om i kommunen

Nöjesnyheter Lördagen 25 maj är det Vårfest runt om i kommunen med Kulturskolans dag i Sigtuna och Märsta, Mellan Hägg och Syren samt Bygdens Dag i Österby. Dessvärre ställdes Vårfesten i Märsta Centrum in med kort varsel.

centrum_host_helsida
seniormassa_pan
pantamera_avc_helsida

Nytt koncept för Sigtuna Möte

Nöjesnyheter Sigtuna Möte, en årlig tradition med sina rötter i det sista jordbruksmötet från 1912, tar i år en annorlunda form. Istället för två dagars marknad har arrangörerna valt att koncentrera allt till en enda dag – lördagen den 31 augusti.

Över 700 nya svenska medborgare i kommunen

Kulturnyheter Under 2023 fick över 700 invånare i Sigtuna kommun möjligheten att kalla sig svenska medborgare. För att fira denna viktiga milstolpe bjuder kommunen in till den årliga medborgarskapsceremonin på Borgmästarängen den 6 juni, Sveriges nationaldag.

mp_helsida_eu
bygdensdag_helsida
eldsjal2024_helsida

Nu träder nya öppettider i kraft

Kulturnyheter Biblioteket i Märstas nya öppettider trädde i kraft under månaden: - Vi förstår att många tycker att det är tråkigt och vi har gjort vårt bästa för att hitta det alternativ som vi hoppas ska påverka våra besökare minst efter att ha studerat besöksstatistiken. Men förändringen kommer självklart ändå att märkas av för våra besökare, det är oundvikligt, säger bibliotekschef Åsa Veghed.

connys_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

eldsjal2024_out
eu_valet_outsider
centrum_outsider_host
nrh_sigtuna
nationaldag_outsider
pantamera_out
bygdensdag_outsider
seniormassa_outsider
ridskola_2020_outsider
connys