centrum_panorama_hostshopping
MP-medlemmen Levon Der Nercessian med Kulturminister Alice Bah-Kunke och Pierre Cengiz-Edstrand. Foto: Insändarbild

Ny attack på Cengiz-Edstrand

På torsdagen kom en ny attack mot Pierre Cengiz-Edstrand från ersättaren i fullmäktige Henrik Naglitsch (MP): - Det vi vill visa är att Pierres agerande innebär att han inte har någon framtid som företrädare för Miljöpartiet de Gröna i Sigtuna kommun, skriver Naglitsch i mail till märsta.nu

centrum_artikel_host

Nyligen ska Miljöpartiet i Sigtuna kommun hållit årsmöte och där valdes den styrelse som anses ha förtroende för Pierre Cengiz-Edstrand och hans agerande i kommunstyrelsen samt att han deklarerat att (MP) röstar fritt i Kommunstyrelsen och fullmäktige. En trio bestående av ersättaren i fullmäktige Henrik Naglitsch, förre ordföranden Elwood Overholt och Karolina Windefalk, ordförande i Individ- och familjeomsorgsnämnden samt fullmäktigeledamot, skickade i tisdags ett pressmeddelande om att det nu finns två miljöpartier i kommunen och riktade skärp kritik mot Cengiz-Edstrands agerande då alla ärenden utom två bordlades i Kommunstyrelsen.

Bör avgå
Enligt pressmeddelandet som skickades under torsdagen så är det tre före detta politiska sekreterare som uppger att de haft svårt att samarbeta med Cengiz-Edstrand. Enligt Naglitsch måste Cengiz-Edstrand avgå för att få ett ”fungerande parti och få igång den politiska ledningen av kommunen”. Naglitsch uppger att varken han Overholt eller Windefalk närvarade vid årsmötet som hölls. Han tror heller inte att det är den vägen man ska gå för att få till en ändring utan att Cengiz-Edstrand helt enkelt bör avgå självmant.

”Skadar partiet”
Pierre Cengiz-Edstrand var nyligen på MP-kongressen och valde där språkröret Isabella Lövin, han och medlemmen Levon Der Nercessian träffade även Alice Bah, kulturminister.
– Vi har en styrelse som är demokratisk vald, dessa personer har självmant valt att utebli, då har man inte använt de demokratiska verktyg man har. Samtidigt går de ut i media och smutskastar mig i syfte att skada partiet och mig som person. Det är inte logiskt eller rätt. Jag vill därför inte bemöta deras anklagelser, det är oseriöst, säger Pierre Cengiz-Edstrand till märsta.nu

Fotnot: Miljöpartiet i Stockholms län låter hälsa att det pågår ett internt arbete i Sigtuna och att regionen inte vill kommentera det arbetet i nuläget.

brobygget_2024
pantamera_avc_helsida
connys_helsida
centrum_host_helsida
fritidsbanken_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

klara_outsider
fritidsbanken_outsider
connys
centrum_outsider_host
brobygget_outsider
pantamera_out
ridskola_2020_outsider