Foto: Stockholm Exergi
Foto: Stockholm Exergi

Ny anläggning ska sortera ut plast

Stockholm Exergis och SÖRAB:s eftersorteringsanläggning har öppnat i Brista: - Det här ger vinster på flera sätt. Dels kan en större mängd material gå till materialåtervinning och användas igen, och därmed minska vår belastning på jordens resurser. Dels undviker vi att fossilt material eldas vilket innebär att vi alltså undviker onödiga koldioxidutsläpp, säger Anders Egelrud, vd Stockholm Exergi.

centrum_artikel_host

SÖRAB som ansvarar för avfallshantering i nio Norrortskommuner, dock ej Sigtuna, har engagerats med Stockholm Exergi i en eftersorteringsanläggning där redan sorterat avfall ska sorteras mer noggrant. Mest är det plast som ska sorteras ut och resterande avfall går till bränning som blir till värme och el.

Anläggningen är inte ett alternativ till källsortering utan är ett komplement för att minska koldioxidutsläpp och öka materialåtervinning ytterligare.
– Det här ger vinster på flera sätt. Dels kan en större mängd material gå till materialåtervinning och användas igen, och därmed minska vår belastning på jordens resurser. Dels undviker vi att fossilt material eldas vilket innebär att vi alltså undviker onödiga koldioxidutsläpp, säger Anders Egelrud, vd Stockholm Exergi.

pantamera_avc_helsida
connys_helsida
defacto_helsida
ica_helsida

Övervåningarna öppnas upp på Mälartåg

Notiser Från och med torsdagkväll och successivt under natten mot fredag den 8 december kommer övervåningarna på Mälartågs dubbeldäckare att åter öppnas för resenärer. Detta sker efter att en säkerhetsutredning konstaterat att ingen säkerhetsrisk föreligger.

wenngarn_jul_helsida
joes-helsida
storemore_helsida

Tekniska Problem Störde VMA-testet

Nyheter Måndagens välkända VMA-test (Viktigt Meddelande till Allmänheten) ställdes inför oväntade tekniska hinder, vilket resulterade i att varningssignalen inte nådde stora delar av centrala Stockholm och norra delar av länet.

slottsby_helsida

Misstänkt brand i byggbarack

Blåljus Tidigt på morgonen den 5 december rapporterades en brandincident i Steninge slottsby, där en byggbarack på Mejeriets väg engagerade räddningstjänsten och polisen.

centrum_host_helsida

Konkurserna ökar med 59 procent i kommunen: Uppgifter från UC

Notiser Under de elva första månaderna i år har konkurserna i kommunen skjutit i höjden och nått en ökning på hela 59 procent jämfört med föregående år. Enligt färska siffror från UC, ett kreditupplysningsföretag, har antalet konkurser ökat dramatiskt från 29 till 46.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

ica_outsider
centrum_outsider_host
wnngarn_jul_outsider
pantamera_out
joes_outsider
nrh_sigtuna
swedol_outsider
slottsby_outsider
storemore_out
connys
ridskola_2020_outsider