socialdemokraterna_maj_panorama
Foto: Matthias Pfeil/Mälartåg

Ny aktör tar över Mälartåg

Transdev kommer att ta över driften av Mälartåg, som ansvarar för den regionala tågtrafiken i Stockholm-Mälardalen, från och med den 16 juni i år.

centrum_artikel_host

Kontraktet sträcker sig fram till 2026 med möjlighet till förlängning i maximalt två år. Detta är resultatet av att samarbetet med det tidigare trafikföretaget har avslutats.

Anna Höjer, vd för Transdev Sverige, betonar att det är ett stort och ansvarsfullt arbete som väntar och att företaget är redo för utmaningen. Förhoppningen är att all personal som arbetar för Mälartåg idag kommer att följa med till Transdev, och inga övertalighetssituationer förväntas.

Mälartåg spelar en viktig roll för spårburen pendling i Stockholm-Mälarregionen och är en kritisk del av kollektivtrafiken med över 12,5 miljoner resande per år. Avtalet mellan Transdev och Mälardalstrafik sträcker sig till 2026 med möjlighet till förlängning. För Transdev är detta en del av deras långsiktiga strävan att växa inom spårburen kollektivtrafik.

pantamera_avc_helsida
mp_helsida_eu
EXTRA

Ungdomar slogs i Märsta

Blåljus Polis larmades till ett bråk i Märsta där ett 15-tal ungdomar ska ha varit inblandade strax före klockan 16.

centrum_host_helsida
eldsjal2024_helsida
EXTRA

Ytterligare beslag på Arlanda

Blåljus Gränspolisen har under söndagen upprättat ytterligare anmälningar om penningtvättsbrott, den andra denna helg då det i lördags också beslagtogs kontanter och klockor.

connys_helsida

Morgonkollen

Notiser Här är morgonkollen med uppdateringar från märsta.nu för den 21 april:

forstamaj_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

pantamera_out
centrum_outsider_host
ridskola_2020_outsider
connys
mp_eu_outsider
eldsjal2024_out
nrh_sigtuna