centrum_panorama_hostshopping
Foto: Arkiv/Jamshid Jamshidi

Nu träder visitationszonerna i kraft

Från och med torsdag 25 april kan så kallade visitationszoner införas i hela länet.

centrum_artikel_host

Riksdagen har godkänt att polisen kan införa säkerhetszoner från den 25 april för att öka tryggheten i våldsutsatta områden. Inom zonerna kan polisen utföra kroppsvisitation och söka fordon utan misstanke om brott. Beslut om zonerna, som varar högst två veckor, tas med beaktande av risken för våldsbrott, enligt Kristian Malzoff från Noa.

Polisen ska informera allmänheten om zonernas placering och syfte samt om visitationsprocedurer. Beslutet kan överklagas, och polisen dokumenterar alla åtgärder inom zonerna. Kroppsvisitation innebär att känna på kläderna utanpå kroppen och kan även utföras på barn om nödvändigt, förklarar Malzoff.

mp_helsida_eu
centrum_host_helsida

Sigtunas rådhus fyllde 280 år

Nyheter I lördags firade Sigtuna en viktig milstolpe – det var 280 år sedan Sigtuna Rådhus invigdes av Eric Kihlman den 18 maj 1744. Detta historiska ögonblick markerades av invånarna med glädje och stolthet över stadens rika kulturarv.

Extra

Sigtunas befolkning minskade

Nyheter Sigtuna kommun upplevde en befolkningsminskning med 31 personer under första kvartalet 2024, vilket är den största minskningen under ett kvartal på hela 2000-talet. Trots att fler barn föddes än personer dog, var det fler som flyttade från kommunen än till den, vilket resulterade i en minskning av invånarantalet.

bygdensdag_helsida
pantamera_avc_helsida
seniormassa_pan
eldsjal2024_helsida
connys_helsida

Sveriges Lärare larmar: För stora barngrupper

Nyheter Enligt nya rapporter är över hälften av alla barngrupper i förskolan i Sverige större än de rekommenderade riktlinjerna. I Sigtuna kommun är 67 procent av de åldersindelade barngrupperna för stora, vilket är en ökning jämfört med föregående år. Sveriges Lärare kräver nu att regeringen lagstiftar om barngruppernas storlek för att säkerställa barnens välbefinnande och pedagogiska kvalitet.

Axelssons motion om lustgasförbud får stöd

Politik Kommunstyrelsen har ett viktigt steg i kampen mot missbruk av lustgas genom att bifalla Socialdemokraternas motion om förbud mot dess användning i berusningssyfte. Förslaget, framlagt av Marie Axelsson (S), har stöd från kommunstyrelsen, där Moderaterna har majoritet tillsammans med Sverigedemokraterna, Kristdemokraterna och Samling för Sigtuna.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

connys
seniormassa_outsider
bygdensdag_outsider
ridskola_2020_outsider
nrh_sigtuna
pantamera_out
centrum_outsider_host
eldsjal2024_out
mp_eu_outsider
eu_valet_outsider