centrum_panorama_hostshopping
Biblioteket i Märsta CentrumFoto: Sigtuna kommun

Nu träder nya öppettider i kraft

Biblioteket i Märstas nya öppettider trädde i kraft under månaden: - Vi förstår att många tycker att det är tråkigt och vi har gjort vårt bästa för att hitta det alternativ som vi hoppas ska påverka våra besökare minst efter att ha studerat besöksstatistiken. Men förändringen kommer självklart ändå att märkas av för våra besökare, det är oundvikligt, säger bibliotekschef Åsa Veghed.

centrum_artikel_host

Beslutet att ändra öppettiderna på Märsta bibliotek, motiverat av kostnadsbesparingar, togs av kultur- och fritidsnämnden i januari. Bibliotekschefen Åsa Veghed förklarar att de gjorde sitt bästa för att minimera påverkan på besökarna efter att ha analyserat besöksstatistiken. Trots detta kommer förändringen naturligtvis att märkas av för besökarna.

För att tillgodose de flestas behov behåller biblioteket öppettiden från kl. 10.00 under fem av veckans sex öppna dagar, då många besökare, såsom förskolegrupper, pensionärer och studenter, vanligtvis kommer. För de som arbetar kontorstider och ungdomar som besöker biblioteket efter skolan kommer biblioteket även fortsättningsvis att vara öppet till kl. 19.00 på torsdagar och på lördagar som vanligt.

Åtgärden att ändra öppettiderna är en del av kommunens övergripande åtgärder för att spara kostnader, något som görs även på andra platser i kommunen på grund av den svåra ekonomiska situationen. Veghed påpekar att liknande ekonomiska utmaningar är vanliga för bibliotek i hela landet och inte bara för Märsta bibliotek eller Sigtuna kommun.

connys_helsida
pantamera_avc_helsida

Nytt koncept för Sigtuna Möte

Nöjesnyheter Sigtuna Möte, en årlig tradition med sina rötter i det sista jordbruksmötet från 1912, tar i år en annorlunda form. Istället för två dagars marknad har arrangörerna valt att koncentrera allt till en enda dag – lördagen den 31 augusti.

Över 700 nya svenska medborgare i kommunen

Kulturnyheter Under 2023 fick över 700 invånare i Sigtuna kommun möjligheten att kalla sig svenska medborgare. För att fira denna viktiga milstolpe bjuder kommunen in till den årliga medborgarskapsceremonin på Borgmästarängen den 6 juni, Sveriges nationaldag.

mp_helsida_eu
eldsjal2024_helsida
seniormassa_pan
centrum_host_helsida
bygdensdag_helsida

Nu ger förre polischefen ut bok om kriminaliteten i Märsta

Kulturnyheter Christoffer Bohman, en tidigare polischef, avslöjar i sin kommande bok "Hundra in i döden" den växande oorganiserade gängkriminaliteten i Sverige. Med ett unikt inifrånperspektiv beskriver han dramatiska händelser från knarkbeslag till dödligt våld, och belyser samtidens komplexa kriminella landskap.

Babblarna kommer till Kulturum

Kulturnyheter Babblarna kommer till Märsta den 28 december med en sprakande föreställning i Kulturum. Efter att ha genomfört imponerande 950 färgglada föreställningar tar de med sig något nytt och spännande för de små: ”Babblarna & Tjingeling-affären”.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

mp_eu_outsider
centrum_outsider_host
seniormassa_outsider
connys
nrh_sigtuna
ridskola_2020_outsider
eu_valet_outsider
eldsjal2024_out
pantamera_out
bygdensdag_outsider