Foto: Pressbild

Nu stiger bostadsrättspriserna igen

Priserna på bostadsrätter gick upp igen efter en period med negativa siffror.

För första gången på nästan ett år stiger priserna på bostadsrätter igen. Det senaste kvartalet var uppgången fyra procent jämfört med för tre månader senan. 162 bostadsrätter såldes i kommunen under februari-april till snittpriset 2,1 miljoner. Förra året vid den perioden gjordes 121 affärer. Uppgången är generell i hela länet där 23 av 26 kommuner visar ökningar.

När det gäller villor fortsätter priserna upp, medelpriset gick upp med fyra procent jämfört med perioden nov-jan. 74 villor såldes i kommunen till snittpriset 5,5 miljoner kronor. Förra året såldes 56 villor under perioden februari-april.

Källa: Newsworthy och Svensk mäklarstatistik

Hyresförhandlingen går till skiljeman

Bostad Fastighetsägarna Stockholm har valt att vända sig till hyresnämnden för att få en skiljeman utsedd, som kommer att hantera hyresförhandlingarna för 2024 års hyror i elva stockholmskommuner.

Liten nedgång i bostadspriserna

Bostad Senaste statistiken från Svensk Mäklarstatistik visar att bostadsrättspriserna i Sigtuna kommun går upp med 1 procent under de senaste tre månaderna. Även i hela Stockholms län noteras en ökning på 1 procent för bostadsrätter.

Oron för höjda hyror växer hos hyresgäster

Bostad Hyresgästföreningen rapporterar om pågående förhandlingar med SigtunaHem där hyresnivåerna står i fokus. Det råder en spänning mellan parterna då fastighetsägarna tidigare uttryckt en önskan om en höjning på 12 procent, en siffra som mötts av betydande förvåning.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening