Foto: Pressbild

Nu stiger bostadsrättspriserna igen

Priserna på bostadsrätter gick upp igen efter en period med negativa siffror.

För första gången på nästan ett år stiger priserna på bostadsrätter igen. Det senaste kvartalet var uppgången fyra procent jämfört med för tre månader senan. 162 bostadsrätter såldes i kommunen under februari-april till snittpriset 2,1 miljoner. Förra året vid den perioden gjordes 121 affärer. Uppgången är generell i hela länet där 23 av 26 kommuner visar ökningar.

När det gäller villor fortsätter priserna upp, medelpriset gick upp med fyra procent jämfört med perioden nov-jan. 74 villor såldes i kommunen till snittpriset 5,5 miljoner kronor. Förra året såldes 56 villor under perioden februari-april.

Källa: Newsworthy och Svensk mäklarstatistik

Oron för höjda hyror växer hos hyresgäster

Bostad Hyresgästföreningen rapporterar om pågående förhandlingar med SigtunaHem där hyresnivåerna står i fokus. Det råder en spänning mellan parterna då fastighetsägarna tidigare uttryckt en önskan om en höjning på 12 procent, en siffra som mötts av betydande förvåning.

Bostadsmarknaden står sig stark

Bostad Bostadsmarkanden i kommunen visar inga röda siffror för varken bostadsrätter eller villor den senaste tremånadersperioden. Villapriserna har gått upp med hela tolv procent sedan juni.

Stor ökning av vräkningar som drabbar barn

Bostad Enligt färsk statistik från Kronofogden var det första halvåret i år många barn som drabbades av vräkningar: – Antalet barn som berörs ökar när det totala antalet vräkningar går upp. Det kan vara barn som mister sitt hem, men det kan också handla om barn som bor på deltid hos en förälder som vräks, säger Davor Vuleta, privatekonomisk talesperson på Kronofogden.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening