eldsjal2024_pan
Jullov hos BrobyggetFoto: Sigtuna kommun

Nu startar jullovet i kommunen

På torsdagen startade jullovet i kommunen. Under jullovet har Sigtuna kommun satsningar på en mängd olika aktiviteter.

centrum_artikel_host

Jullovet i Sigtuna kommun kommer att bjuda på en rad spännande och roliga aktiviteter för ungdomar i olika åldrar. Med start fram till den 24 december finns möjligheter för ungdomar mellan 11 och 15 år att delta i utmaningar på Ungdomens hus och ha chansen att vinna mindre priser – julklappar!

För en energifylld start på jullovet anordnar Ungdomens hus en storslagen grillning där god mat och gemenskap står i fokus. Alla ungdomar är välkomna att delta och ta med sina vänner för att njuta av julstämningen och umgänget.

Sigtuna Ryttarförening öppnar dörrarna för alla mellan 7 och 15 år med ett intresse för hästar. Här väntar en dag full av aktiviteter som käpphästhoppning, pyssel med hästarna och mys i stallmiljön.

För de skridskosugna finns möjlighet att åka skridskor på Valsta torg, där Fritidsbanken tillhandahåller skridskor, hjälmar och stöd för nybörjare helt gratis. Alla yngre besökare bjuds på mellanmål, och Brobyggets ledare finns på plats för att assistera med utlåningen.

Ekillaskolans och Valsta sporthallar öppnar upp för barn och unga upp till 13 år, där man kan delta i olika sportaktiviteter som fotboll, basket och innebandy under hela jullovsperioden. Brobyggets ledare från olika idrottsföreningar kommer att vara på plats för att guida och delta i aktiviteterna.

Biokällan bjuder in barn från sju år, tillsammans med föräldrar, för att se filmen ”Modig”. Det finns två visningar av filmen, en på svenska och en på finska, där snacks kommer att serveras. Det är viktigt att notera att platserna är begränsade, och anmälan krävs för att kunna delta i visningen.

Här hittar du mer info om jullovet

EXTRA

Ungdomar slogs i Märsta

Blåljus Polis larmades till ett bråk i Märsta där ett 15-tal ungdomar ska ha varit inblandade strax före klockan 16.

centrum_host_helsida
connys_helsida
EXTRA

Ytterligare beslag på Arlanda

Blåljus Gränspolisen har under söndagen upprättat ytterligare anmälningar om penningtvättsbrott, den andra denna helg då det i lördags också beslagtogs kontanter och klockor.

pantamera_avc_helsida

Morgonkollen

Notiser Här är morgonkollen med uppdateringar från märsta.nu för den 21 april:

mp_helsida_eu
eldsjal2024_helsida

EPA-bil körde in i mur i Sigtuna

Blåljus Tidigt på eftermiddagen den 15 april rapporterades en trafikolycka i Sigtuna där en A-traktor påstås ha kört in i en mur längs Drottning Kristinas väg och Stora gatan. Polisen fick larm om händelsen vid 15-tiden på måndagen.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

eldsjal2024_out
pantamera_out
connys
ridskola_2020_outsider
mp_eu_outsider
centrum_outsider_host
nrh_sigtuna