karnkraft_m
Korsningen är trafikfarlig från både Ölsta och Steningehöjden.Foto: Daniel Iskander
Så här ska rondellen se utFoto: Illustration/Trafikverket

Bygget av Ölstarondellen startar

Bygget av Ölstarondellen startar nu i februari.

centrum_artikel_host

Under flera års tid har det planerats och förberetts för arbetet med nya Ölstarondellen. Så sent som i mellandagarna rapporterade märsta.nu om en trafikolycka som skedde i korsningen, då fick Trafikverket kritik av de kringboende som menade att man inte kunde se ut från korsningen på grund av allt grus som staplats upp.

Gruset var en del av förberedelserna till byggstarten som sker i februari. Trafikverket bekräftar på sin hemsida att det startar denna månad. I samband med bygget kommer det råda begränsad framkomlighet i båda riktningar förbi Ölsta/Steningehöjden. Det kan också bli aktuellt med omladdning. Arbetet beräknas vara klart till hösten i år.

Här kan du läsa mer om projektet (Obs! Extern länk)

pantamera_avc_helsida
connys_helsida

Morgonkollen

Notiser Morgonkollen med Märsta.nu, 27 maj: Väder, Kollektivtrafik, Trafik och Blåljusuppdateringar

joes-helsida
pendelkaoset

Kraftigt reducerad pendeltågstrafik under fredagen

Notiser Stor personalbrist påverkar pendeltågstrafiken under fredagen den 26 maj. Resenärer ombeds vara medvetna om att pendeltågen kommer att gå med kraftigt reducerad trafik under dagen. Denna åtgärd beror på den aktuella bristen på personal.

defacto_helsida

Morgonkollen

Notiser Morgonkollen med märsta.nu - 26 maj: Väder, kollektivtrafik, blåljus och trafikuppdateringar,

seniordag_helsida

Nu invigs Tandvårdshuset i Sigtuna

Nyheter Tandvårdshuset i Sigtuna inviger sina nyrenoverade lokaler idag, den 25 maj. Beläget på Olofsgatan 10 har detta tandvårdshus varit en viktig del av Sigtunas tandvårdssamhälle sedan slutet av 1990-talet. Innan det fungerade lokalerna som både en läkarmottagning och en vårdcentral. År 2020 slogs tre olika tandvårdskliniker samman och bildade den nuvarande verksamheten.

mp_helsida

Dörrarna stängs på pendeltågen för ett bekvämare ombordsklimat

Nyheter Från och med nästa vecka kommer pendeltågsresenärer behöva trycka på dörrknappen för att öppna dörrarna istället för att de öppnas automatiskt. Detta åtgärdas för att skapa ett bekvämare klimat ombord på tågen. För resenärer som behöver stöd eller ledsagning kommer det finnas möjlighet att beställa hjälp.

nrh_sigtuna

Morgonkollen

Notiser Välkommen till Morgonkollen med märsta.nu! Här är de senaste uppdateringarna för dagen.

centrum_host_helsida
ica_helsida

Morgonkollen

Notiser Morgonen den 23 maj presenterar märsta.nu en sammanfattning av vädret, trafikförhållandena och de senaste uppdateringarna om kollektivtrafiken.

karnkraft_m_topp
EXTRA

Kvinna greps för grov fridskränkning i Märsta

Nyheter Ett brottsoffer lyckades fly från sin bostad för att larma polisen om att hans flickvän hotat och misshandlat honom. Polisen ingrep snabbt och grep gärningspersonen, som nu hålls anhållen misstänkt för grov fridskränkning.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

connys
ridskola_2020_outsider
nrh
mp_outsider
seniordag_outsider
pantamera_out
ica_outsider
swedol_outsider
centrum_outsider_host
joes_outsider