nationaldagen_pan
Korsningen är trafikfarlig från både Ölsta och Steningehöjden.Foto: Daniel Iskander
Så här ska rondellen se utFoto: Illustration/Trafikverket

Bygget av Ölstarondellen startar

Bygget av Ölstarondellen startar nu i februari.

centrum_artikel_host

Under flera års tid har det planerats och förberetts för arbetet med nya Ölstarondellen. Så sent som i mellandagarna rapporterade märsta.nu om en trafikolycka som skedde i korsningen, då fick Trafikverket kritik av de kringboende som menade att man inte kunde se ut från korsningen på grund av allt grus som staplats upp.

Gruset var en del av förberedelserna till byggstarten som sker i februari. Trafikverket bekräftar på sin hemsida att det startar denna månad. I samband med bygget kommer det råda begränsad framkomlighet i båda riktningar förbi Ölsta/Steningehöjden. Det kan också bli aktuellt med omladdning. Arbetet beräknas vara klart till hösten i år.

Här kan du läsa mer om projektet (Obs! Extern länk)

Snart sommaruppehåll för renoveringen av Stora Gatan

Nyheter Renoveringsarbetet på Stora gatan fortskrider enligt plan och den sista etappen för denna omgång påbörjas den 17 maj och avslutas den 11 juni. Därefter görs ett uppehåll fram till augusti, och arbetet återupptas den 19 augusti.

centrum_host_helsida
pantamera_avc_helsida
eldsjal2024_helsida
connys_helsida

Uppmaning att spara vatten: Hög vattenförbrukning

Nyheter I norra Storstockholm går det åt ovanligt mycket dricksvatten just nu. Norrvatten, som förser 14 kommuner i området med dricksvatten, uppmanar nu både privatpersoner och verksamheter att spara på kranvattnet. Detta är nödvändigt för att vattenverket ska kunna producera tillräckligt med vatten för alla.

bygdensdag_helsida
seniormassa_pan
mp_helsida_eu

Sigtunas rådhus fyllde 280 år

Nyheter I lördags firade Sigtuna en viktig milstolpe – det var 280 år sedan Sigtuna Rådhus invigdes av Eric Kihlman den 18 maj 1744. Detta historiska ögonblick markerades av invånarna med glädje och stolthet över stadens rika kulturarv.

Extra

Sigtunas befolkning minskade

Nyheter Sigtuna kommun upplevde en befolkningsminskning med 31 personer under första kvartalet 2024, vilket är den största minskningen under ett kvartal på hela 2000-talet. Trots att fler barn föddes än personer dog, var det fler som flyttade från kommunen än till den, vilket resulterade i en minskning av invånarantalet.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

connys
centrum_outsider_host
pantamera_out
eu_valet_outsider
eldsjal2024_out
seniormassa_outsider
bygdensdag_outsider
ridskola_2020_outsider
nationaldag_outsider
nrh_sigtuna