centrum_panorama_hostshopping
Foto: Insändarbild

Nu ska utryckningarna till nya platser gå snabbare

Sigtuna har godkänts som en av 30 blåljuskommuner vilket innebär att kommunen bidrar till snabbast möjliga insats när räddningstjänst larmas till incidenter av olika slag.

centrum_artikel_host

För att brandkår och annan blåljusverksamhet snabbt ska komma till en olycksplats eller brand har Sigtuna kommun uppdaterat sin geografiska information i Geodataregistret. Exempelvis kan allmänhet ringa in och uppge en plats, skola eller idrottsplats men utan att ange adress. Geografisk information är nu uppdaterad om allt från fastigheter, byggnader, vägar och sjöar till adresser. Sigtuna är en av 30 kommuner som ni är godkända som så kallade Blåljuskommuner.

En saknad väg kan försena en brandinsats om adressen till ny skola till exempel saknas. Därför är det viktigt att kommunens mätningsingenjör Monne Naesenius är med och håller kartan uppdaterad tillsammans med sina medarbetare.
– Det är ett stort jobb som fler kommuner borde göra, uppger Monne Naesenius.

connys_helsida
hamnplanen

Axelsson: Kommunledningen har gjort fel på alla punkter

Politik Marie Axelsson riktar nu skarp kritik mot kommunledningen efter beslutet att pausa restaurangen på Hamnplan: - Den moderatledda kommunledningen som styr i minoritet har gjort fel på alla punkter i detta ärende hittills och nu till slut inser de sitt stora misstag, säger Axelsson.

hamnplanen

Restaurang på hamnplan pausas

Nyheter Planerna för en restaurang på Hamnplan pausas tillfälligt efter beslut i samhällsbyggnadskontoret: - Vi tycker fortfarande att en restaurang på Hamnplan vore det bästa, men kostnaderna för detta har dragit iväg rejält på grund av omvärldsfaktorer som vi ju alla känner till. Vi stoppar inte projektet men har valt att pausa det, säger kommunstyrelsens ordförande Olov Holst.

ica_helsida
dack_helsida
pendelkaoset

Beslut om tågvärdar står fast

Politik Region Stockholm har beslutat beslutet om att avskaffa tågvärdarna står kvar, något som Vänsterpartiet kritiserar: - Efter de senaste veckornas kaos i trafiken borde det vara uppenbart för alla inblandade att avvecklingen av tågvärdarna är ett stort misstag. Tyvärr förstår inte regionens styre det, uppger Anna Sehlin (V), gruppledare.

joes-helsida

Stadsdelsmammor ska synas ute

Nyheter Sigtuna kommun har anställt fyra så kallade stadsdelsmammor som ska finnas ute bland allmänheten och sprida kunskap om samhällsservice och öka känslan av delaktighet hos utrikesfödda.

centrum_host_helsida
pantamera_avc_helsida
defacto_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

centrum_outsider_host
swedol_outsider
ridskola_2020_outsider
pantamera_out
nrh
joes_outsider
connys
dack_outsider
ica_outsider