vinter_pan
Foto: Insändarbild

Nu ska utryckningarna till nya platser gå snabbare

Sigtuna har godkänts som en av 30 blåljuskommuner vilket innebär att kommunen bidrar till snabbast möjliga insats när räddningstjänst larmas till incidenter av olika slag.

centrum_artikel_host

För att brandkår och annan blåljusverksamhet snabbt ska komma till en olycksplats eller brand har Sigtuna kommun uppdaterat sin geografiska information i Geodataregistret. Exempelvis kan allmänhet ringa in och uppge en plats, skola eller idrottsplats men utan att ange adress. Geografisk information är nu uppdaterad om allt från fastigheter, byggnader, vägar och sjöar till adresser. Sigtuna är en av 30 kommuner som ni är godkända som så kallade Blåljuskommuner.

En saknad väg kan försena en brandinsats om adressen till ny skola till exempel saknas. Därför är det viktigt att kommunens mätningsingenjör Monne Naesenius är med och håller kartan uppdaterad tillsammans med sina medarbetare.
– Det är ett stort jobb som fler kommuner borde göra, uppger Monne Naesenius.

pantamera_avc_helsida
slottsby_helsida

Konkurserna ökar med 59 procent i kommunen: Uppgifter från UC

Notiser Under de elva första månaderna i år har konkurserna i kommunen skjutit i höjden och nått en ökning på hela 59 procent jämfört med föregående år. Enligt färska siffror från UC, ett kreditupplysningsföretag, har antalet konkurser ökat dramatiskt från 29 till 46.

storemore_helsida
connys_helsida

Långa lastbilar kan få köra genom kommunen

Nyheter En banbrytande förändring i svensk vägtrafik kommer träda i kraft den 1 december när lastbilar får en utökad längd på upp till 34,5 meter. Detta innebär att fordonen nu kan bli nästan tio meter längre än tidigare tillåtet.

oppethus_dec
joes-helsida
nrh_sigtuna

Polisen varnar nu för bildelsstölder

Nyheter Ett ökande antal stölder av airbags, rattar, navigationsutrustning och byggmaskiner skapar oro i Sigtuna, Upplands Väsby och Sollentuna. Företagsbilar och fordon med kostsamma verktygsuppsättningar är särskilt utsatta för denna typ av brott.

ica_helsida
defacto_helsida

Ny rapport: Så robust är Sigtuna kommun

Nyheter Sigtuna är på 19:e plats i länet av 26 kommuner och 97 i riket av 260 kommuner när WSP släpper sin årliga ranking över kommunernas förmåga att hantera kriser och motstå förändringar i en osäker omvärld.

vinter_helsida

Var tredje elev tar inte gymnasieexamen

Nyheter En ny genomgång av statistik från Skolverket avslöjar att i Sigtuna kommun klarade endast 70 procent av eleverna att ta gymnasieexamen inom tre år. Denna siffra speglar en nationell trend där nästan 30 procent av eleverna i hela landet inte når examen inom samma tidsram.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

swedol_outsider
joes_outsider
nrh
connys
pantamera_out
ridskola_2020_outsider
slottsby_outsider
vinter_outsider
oppethus_out
storemore_out
ica_outsider