centrum_panorama_hostshopping
Foto: Norrtälje kommun

Nu ska fler testas

Region Stockholm har ökat testkapaciteten för att kunna få fler att testa sig.

centrum_artikel_host

Provtagningskapaciteten ökar i länet efter beslut av Region Stockholm. Detta för att fler ska kunna testa sig. Apotek kommer att involveras likaså drop-in-verksamgeter. Dessutom ska lådor testas där man kan lämna sina prover för analys. Förra veckan analyserades nästan 60 000 prov i länet, en kraftig ökning från veckan dessförinnan där det var 24 000 test.
– Vi visste att vi skulle se en ökning men inte riktigt att vi skulle se en så stor ökning på så kort tid. Vi rekommenderar att alla testar sig när man har symtom som kan vara covid-19. Då får man reda på om man är smittad och ska man stanna hemma tillsammans med de man bor med under de kommande sju dagarna, säger chefläkare Elda Sparrelid.

Det finns tre alternativ för den som ska testa sig. Dels boka digitalt via appen Alltid öppet, gå till en provtagningsbuss eller ring för att boka test som kan hämtas ut vid vissa apotek.

centrum_host_helsida
bygdensdag_helsida
sigtunakampen_helsida
pantamera_avc_helsida
eldsjal2024_helsida

Sveriges Lärare larmar: För stora barngrupper

Nyheter Enligt nya rapporter är över hälften av alla barngrupper i förskolan i Sverige större än de rekommenderade riktlinjerna. I Sigtuna kommun är 67 procent av de åldersindelade barngrupperna för stora, vilket är en ökning jämfört med föregående år. Sveriges Lärare kräver nu att regeringen lagstiftar om barngruppernas storlek för att säkerställa barnens välbefinnande och pedagogiska kvalitet.

mp_helsida_eu
connys_helsida

Axelssons motion om lustgasförbud får stöd

Politik Kommunstyrelsen har ett viktigt steg i kampen mot missbruk av lustgas genom att bifalla Socialdemokraternas motion om förbud mot dess användning i berusningssyfte. Förslaget, framlagt av Marie Axelsson (S), har stöd från kommunstyrelsen, där Moderaterna har majoritet tillsammans med Sverigedemokraterna, Kristdemokraterna och Samling för Sigtuna.

Så motverkas isolering och ensamhet bland seniorer

Nyheter Sigtuna kommun har tagit initiativ till att motverka ofrivillig ensamhet bland äldre genom att genomföra hälsosamtal med kommuninvånare över 80 år under våren, i samarbete med företaget Seniorglädje. Syftet med samtalen är att fånga upp signaler om social isolering och informera om olika senioraktiviteter i kommunen.

Sigtuna långt ner som barnvänlig kommun

Nyheter En ny sammanställning från Länsförsäkringar har avslöjat vilka kommuner som erbjuder de mest barnvänliga miljöerna i Sverige, sedda ur barnens perspektiv. Resultaten pekar tydligt på att Vellinge, beläget i Skåne, är landets mest barnvänliga kommun, med Lidingö och Danderyd som tätt följande på andra och tredje plats.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

bygdensdag_outsider
ridskola_2020_outsider
connys
eu_valet_outsider
nrh_sigtuna
eldsjal2024_out
centrum_outsider_host
mp_eu_outsider
pantamera_out
sigtunakampen_outsider