sap_feb_pan
Foto: Danish Saroee

Nu ska 80-plussare vaccineras

På måndag och två veckor framåt kommer personer som är 80 och över att få ett erbjudande om vaccination.

centrum_artikel_host

Region Stockholm meddelar att alla som bor i länet födda 1941 eller tidigare kommer att få ett brev hem med erbjudande om vaccinering mot covid-19. Alla brev kommer dock inte att skickas ut samtidigt utan i omgångar under vecka 10 och 11. Cirka 25 procent av alla stockholmare över 80 år är redan vaccinerade.
– Äntligen är vi igång med fas 2 i vaccinationen mot covid-19 och jag tror att intresset kommer att vara stort. Det är viktigt att många vill vaccinera sig, men tyvärr kommer inte alla att få en tid direkt eftersom vi har en stor brist på vaccin, säger Magnus Thyberg, vaccinsamordnare i Region Stockholm.

Breven kommer att vara skrivna på svenska men även innehålla kortare information på åtta andra språk; arabiska, persiska, somaliska, tigrinja, polska, ryska, finska och spanska.

Magnus Thyberg berättar vidare att vaccintillgången är begränsad vilket innebär att endast de som är födda 1941 eller tidigare kan erbjudas vaccin. Detta för att försäkra sig om att de äldsta erbjuds vaccin först.

När tillgången ökar kommer man att erbjuda personer mellan 70-79 år via ett brev, enligt bedömningen beräknas det ske under vecka 13 eller 14, men det kan bli tidigare. Därefter kommer personer mellan 65-69 år att erbjudas. Eftersom alla vaccinsorter kan användas för alla åldersgrupper kan tempot hållas högre för 65 år och äldre.

Man kan inte vaccinera sig via drop-in-mottagning utan måste följa instruktionerna i brevet för att boka tid. Om det är svårt att komma fram i bokningen så kan man vänta någon dag och sedan ringa.

Trafikverket arbetar med att åtgärda potthål

Nyheter Trafikverket upplever för närvarande ökade problem med potthål på vägarna. Vägnätet är omfattande, vilket gör det till ett betydande arbete att åtgärda dessa problem. De stora vägarna som påverkas i kommunen inkluderar 263, 273 och 255, där det är särskilt många potthål mellan Märsta och Sigtuna i båda riktningarna.

connys_helsida

A-traktorer fortsätter öka

Notiser Den senaste utvecklingen inom användningen av A-traktorer i Sverige och särskilt i Sigtuna kommun visar en markant ökning under det senaste decenniet, med fortsatt tillväxt under 2023. Enligt nyligen publicerade siffror från Trafikanalys har antalet A-traktorer i Sigtuna ökat för tredje året i rad, vilket pekar på en stadigt växande trend i regionen.

skridskodisco_helsida
steningekompani_helsida

Nya insatser för att stoppa utbrottet av granbarkborre

Notiser I kampen mot granbarkborren tar Sigtuna kommun nu ett aktivt steg genom att bekämpa dess spridning. I skogskanterna kan du möjligen se nedfällda granar, en del av det pågående arbetet med att förbereda inför granbarkborrens svärmningssäsong senare i vår.

centrum_host_helsida
pantamera_avc_helsida

Gängkriminell greps på Arlanda

Blåljus En 31-årig man, känd som Foxtrotmannen, som varit jagad internationellt för flera grova brott, inklusive morden på två tonårspojkar i Stockholm, har gripits på Arlanda flygplats.

fritidsbanken_sportlov
hamnplanen

Nya förslaget: Krögare får bekosta fastigheten

Nyheter Det tidigare förslaget om att Sigtuna kommun skulle bygga och förvalta en restaurang på Hamnplanen i Sigtuna har reviderats. I det nya förslaget söks en intressent som själv vill bekosta bygget och driva verksamheten.

Ny aktör tar över Mälartåg

Nyheter Transdev kommer att ta över driften av Mälartåg, som ansvarar för den regionala tågtrafiken i Stockholm-Mälardalen, från och med den 16 juni i år.

spedition_helsida

Ökad befolkning trots färre födda barn

Nyheter Antalet nyfödda i Sverige fortsätter att minska enligt ny statistik från SCB. I Sigtuna kommun var antalet nyfödda det lägsta på elva år under 2023, med endast 546 levande födslar. Även om antalet nyfödda minskar, ökade den totala folkmängden i Sigtuna med 653 invånare.

funkisfest_helsida
sportlov

Varning utfärdad för ishalka i Sigtuna kommun

Nyheter En varning har utfärdats för plötslig ishalka i Sigtuna kommun och stora delar av Svealand samt sydostligaste Norrland. Underkylt regn eller regn på kalla vägytor kan orsaka svårigheter med plötslig ishalka.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

connys
ridskola_2020_outsider
pantamera_out
spedition_outsider
nrh_sigtuna
centrum_outsider_host
stentekompani_outsider
skridskodisco_outsider
funkisfest_outsider