kyrka_advent _pan
Foto: Danish Saroee

Nu ska 80-plussare vaccineras

På måndag och två veckor framåt kommer personer som är 80 och över att få ett erbjudande om vaccination.

centrum_artikel_host

Region Stockholm meddelar att alla som bor i länet födda 1941 eller tidigare kommer att få ett brev hem med erbjudande om vaccinering mot covid-19. Alla brev kommer dock inte att skickas ut samtidigt utan i omgångar under vecka 10 och 11. Cirka 25 procent av alla stockholmare över 80 år är redan vaccinerade.
– Äntligen är vi igång med fas 2 i vaccinationen mot covid-19 och jag tror att intresset kommer att vara stort. Det är viktigt att många vill vaccinera sig, men tyvärr kommer inte alla att få en tid direkt eftersom vi har en stor brist på vaccin, säger Magnus Thyberg, vaccinsamordnare i Region Stockholm.

Breven kommer att vara skrivna på svenska men även innehålla kortare information på åtta andra språk; arabiska, persiska, somaliska, tigrinja, polska, ryska, finska och spanska.

Magnus Thyberg berättar vidare att vaccintillgången är begränsad vilket innebär att endast de som är födda 1941 eller tidigare kan erbjudas vaccin. Detta för att försäkra sig om att de äldsta erbjuds vaccin först.

När tillgången ökar kommer man att erbjuda personer mellan 70-79 år via ett brev, enligt bedömningen beräknas det ske under vecka 13 eller 14, men det kan bli tidigare. Därefter kommer personer mellan 65-69 år att erbjudas. Eftersom alla vaccinsorter kan användas för alla åldersgrupper kan tempot hållas högre för 65 år och äldre.

Man kan inte vaccinera sig via drop-in-mottagning utan måste följa instruktionerna i brevet för att boka tid. Om det är svårt att komma fram i bokningen så kan man vänta någon dag och sedan ringa.

budget2023

(S)-kritik mot besparingar på 27 miljoner

Nyheter Den borgerliga kommunledningens budget klubbade på onsdagen men Socialdemokraterna är kritiska till besparingar i budgeten: - Vi har ställt frågan flera gånger under budgetdebatten men inte fått svar på vilka nedskärningar det är som ligger på bordet. Vi får inga svar och det är fegt, säger Marie Axelsson (S).

defacto_helsida
centrum_host_helsida
moderat_pan_helsida
advent_kyrka_helsida
budget2023

Budgetdebatt på onsdagen: Stora utmaningar väntar

Politik Onsdag 30:e november ska budgeten klubbas för 2023: - Att Sverige, Sigtuna och resten av världen står inför mycket stora ekonomiska utmaningar 2023 på grund av flera sammanvägda faktorer råder ingen oenighet kring, säger Bengt Hellström (KD), gruppledare.

pantamera_avc_helsida
connys_helsida
julmarknad_2022
vintermarknad_helsida
dackskifte_helsida

Ljusmanifestation för att uppmärksamma mäns våld mot kvinnor

Notiser En Ljusmanifestation hölls i Valsta i torsdags för att uppmärksamma mäns våld mot kvinnor: - Vi är tacksamma för att varje år få vara med och bidra med en aktiv ståndpunkt mot våldet mot kvinnor och det är en självklarhet för oss att medverka med andra föreningar, organisationer och kommunen kring frågan, sa Sibtain Govani från Shiamuslimska församlingen i Valsta

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

dackskifteoutsider
centrum_outsider_host
ridskola_2020_outsider
pantamera_out
marknaden_outsider
swedol_outsider
kyrka_outsider_advent
vintermarknad_outsider
connys
nrh