helsida_bostad
Foto: Danish Saroee

Nu ska 80-plussare vaccineras

På måndag och två veckor framåt kommer personer som är 80 och över att få ett erbjudande om vaccination.

centrum_artikel_host

Region Stockholm meddelar att alla som bor i länet födda 1941 eller tidigare kommer att få ett brev hem med erbjudande om vaccinering mot covid-19. Alla brev kommer dock inte att skickas ut samtidigt utan i omgångar under vecka 10 och 11. Cirka 25 procent av alla stockholmare över 80 år är redan vaccinerade.
– Äntligen är vi igång med fas 2 i vaccinationen mot covid-19 och jag tror att intresset kommer att vara stort. Det är viktigt att många vill vaccinera sig, men tyvärr kommer inte alla att få en tid direkt eftersom vi har en stor brist på vaccin, säger Magnus Thyberg, vaccinsamordnare i Region Stockholm.

Breven kommer att vara skrivna på svenska men även innehålla kortare information på åtta andra språk; arabiska, persiska, somaliska, tigrinja, polska, ryska, finska och spanska.

Magnus Thyberg berättar vidare att vaccintillgången är begränsad vilket innebär att endast de som är födda 1941 eller tidigare kan erbjudas vaccin. Detta för att försäkra sig om att de äldsta erbjuds vaccin först.

När tillgången ökar kommer man att erbjuda personer mellan 70-79 år via ett brev, enligt bedömningen beräknas det ske under vecka 13 eller 14, men det kan bli tidigare. Därefter kommer personer mellan 65-69 år att erbjudas. Eftersom alla vaccinsorter kan användas för alla åldersgrupper kan tempot hållas högre för 65 år och äldre.

Man kan inte vaccinera sig via drop-in-mottagning utan måste följa instruktionerna i brevet för att boka tid. Om det är svårt att komma fram i bokningen så kan man vänta någon dag och sedan ringa.

toppbanner
EXTRA

Märstabo döms för våldtäkt mot barn

Notiser En man i 35-årsåldern från Märsta döms för våldtäkt mot barn. Enligt domen ska han ha utfört handlingar mot en flicka i 10-årsåldern som är att jämställa med våldtäkt.

defacto_helsida
ungdomsarbete_helsida
centrum_sommar2022_helsida
pantamera_avc_helsida
connys_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

pantamera_out
connys
arbete_outsider
swedol_outsider
ridskola_2020_outsider
nrh
centrum_sommar_outsider2022