eldsjal2024_pan
Foto: Sigtuna kommun

Nu satsas det på att få ungdomar i arbete

Ungdomar som inte går i gymnasiet eller inte tagit gymnasieexamen ska få arbetslivserfarenhet och möjlighet att ta examen.

centrum_artikel_host

Sigtuna kommun gör en satsning på att unga som inte studerar på gymnasiet eller tagit gymnasieexamen ska både få arbetslivserfarenhet samt ta gymnasieexamen. Syftet med satsningen som kallas ”Jobb mot studier” är att motivera ungdomar tillbaka till studier.

Ungdomarna som är mellan 16-20 år erbjuds en deltidstjänst på 200 timmar inom antingen kommunal eller privat arbetsgivare.
– Det handlar om att skapa ett Möjligheternas Sigtuna där enskilda har framtidshopp och mindre beroende av bidrag och rustade för framtidens arbetsmarknaden, säger Lars-Göran Mellberg (L), förste vice ordförande i utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden, i ett uttalande.

I år är det fokus de ungdomar som ska fulla 19 år under höstterminen. Kommunerna har ett aktivitetsans varför ungdomar mellan 16-20 år. Genom Jobb mot studier kan ungdomarna få en långsiktig etablering på arbetsmarknaden. Ungdomsarbetslösheten i kommunen är hög och har ökat under pandemin på grund av att många jobb inom turist- och konferensnäringen försvunnit.

storemore_helsida
pantamera_avc_helsida
steningekompani_helsida

Bevakningsbolaget Avarn riskerar böter

Nyheter Transports skyddsombud har slagit larm om bristerna i arbetsmiljön till Arbetsmiljöverket. Efter en inspektion på Arlanda flygplats riskerar bevakningsbolaget Avarn Security böter på upp till 100 000 kronor om inga åtgärder vidtas.

connys_helsida
eldsjal2024_helsida

Stor risk för gräsbrand i Sigtuna kommun

Notiser Under fredagen varnar SMHI för en hög risk för gräsbrand i Sigtuna kommun och omkringliggande områden. Det torra vädret har ökat risken för att gräsbränder lätt kan uppstå och spridas i det torra fjolårsgräset.

centrum_host_helsida
spedition_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

stentekompani_outsider
spedition_outsider
nrh_sigtuna
centrum_outsider_host
pantamera_out
eldsjal2024_out
ridskola_2020_outsider
connys
storemore_out