centrum_panorama_hostshopping
Foto: Daniel Iskandar

Rösterna räknas i kommunhuset

Onsdagsräkningen pågår i kommunhuset.

centrum_artikel_host

Onsdagsräkningen pågår i kommunhuset och rösterna till riksdagsvalet är klart. 986 röster är det som ska sprättas upp och räknas i kommunvalet. En röst verkar ha tappats bort då det enligt röstlängden ska vara 987 röster som ska räknas. Valförrättarna kommer ändå att räknas inom kort. Rösträknarna har trippelräknat alla kuvert men utan förändrat antal valkuvert.

986 röster ska alltså räknas. Ett lokalt resultat väntas inom kort. Rösträkning pågår för fullt. Det lutar åt att Socialdemokraterna blir största parti i Uppsamlingsräkningen med ca 25 procent av rösterna. Moderaterna kommer in på cirka 20 procent.

eldsjal2024_helsida
sigtunakampen_helsida
connys_helsida
centrum_host_helsida

Sveriges Lärare larmar: För stora barngrupper

Nyheter Enligt nya rapporter är över hälften av alla barngrupper i förskolan i Sverige större än de rekommenderade riktlinjerna. I Sigtuna kommun är 67 procent av de åldersindelade barngrupperna för stora, vilket är en ökning jämfört med föregående år. Sveriges Lärare kräver nu att regeringen lagstiftar om barngruppernas storlek för att säkerställa barnens välbefinnande och pedagogiska kvalitet.

pantamera_avc_helsida
mp_helsida_eu

Axelssons motion om lustgasförbud får stöd

Politik Kommunstyrelsen har ett viktigt steg i kampen mot missbruk av lustgas genom att bifalla Socialdemokraternas motion om förbud mot dess användning i berusningssyfte. Förslaget, framlagt av Marie Axelsson (S), har stöd från kommunstyrelsen, där Moderaterna har majoritet tillsammans med Sverigedemokraterna, Kristdemokraterna och Samling för Sigtuna.

Så motverkas isolering och ensamhet bland seniorer

Nyheter Sigtuna kommun har tagit initiativ till att motverka ofrivillig ensamhet bland äldre genom att genomföra hälsosamtal med kommuninvånare över 80 år under våren, i samarbete med företaget Seniorglädje. Syftet med samtalen är att fånga upp signaler om social isolering och informera om olika senioraktiviteter i kommunen.

Sigtuna långt ner som barnvänlig kommun

Nyheter En ny sammanställning från Länsförsäkringar har avslöjat vilka kommuner som erbjuder de mest barnvänliga miljöerna i Sverige, sedda ur barnens perspektiv. Resultaten pekar tydligt på att Vellinge, beläget i Skåne, är landets mest barnvänliga kommun, med Lidingö och Danderyd som tätt följande på andra och tredje plats.

Färre än en tredjedel har cykelavstånd till jobbet

Notiser Enligt den senaste analysen från Statistiska Centralbyrån (SCB) har nästan en tredjedel av svenskarna möjlighet att cykla till jobbet på bara 15 minuter. Detta är en del av den vision som kallas för 15-minutersstaden, där det ska vara möjligt att på kort tid nå viktiga destinationer som jobb, skola och affärer genom hållbara transportmedel som cykel eller gång.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

eu_valet_outsider
centrum_outsider_host
sigtunakampen_outsider
mp_eu_outsider
eldsjal2024_out
connys
pantamera_out
nrh_sigtuna
ridskola_2020_outsider