eldsjal2024_pan

Drygt 100 smittade förra veckan

För andra veckan i rad ökade antal covid-19-fall i kommunen och vecka 7 var det 107 bekräftade fall i kommunen.

centrum_artikel_host

Folkhälsomyndighetens siffror för vecka 7 visar att 107 kommuninvånare bekräftats smittade med covid-19. Det är en ökning för andra veckan i rad och nästan dubbelt så mycket sedan vecka 5. Totalt i kommunen har 2485 personer smittats under pandemin. Under några veckor kring jul och nyår minskade fallen i både kommunen och regionen men nu syns alltså en uppgång igen och det har varnats för en tredje våg från myndigheternas sida.

En rad nya rekommendationer och restriktioner kablades ut tidigare i veckan. Bland annat för barn- och ungdomsidrotten som inte längre får spela matcher i Stockholm samt att högstadieskolor ska undervisa på distans direkt efter sportlovet.

I region Stockholm 5083 nya fall, en ökning med drygt 1000 fall från vecka 6. 18 stockholmare var i behov av intensivvård och nio avled med covid-19. Totalt i regionen har nu nästan 151 000 smittats och 3860 avlidit.

steningekompani_helsida
storemore_helsida
pantamera_avc_helsida
centrum_host_helsida
mp_helsida_eu

EPA-bil körde in i mur i Sigtuna

Blåljus Tidigt på eftermiddagen den 15 april rapporterades en trafikolycka i Sigtuna där en A-traktor påstås ha kört in i en mur längs Drottning Kristinas väg och Stora gatan. Polisen fick larm om händelsen vid 15-tiden på måndagen.

eldsjal2024_helsida
connys_helsida

Nu har akutskolan öppnat

Nyheter Akutskolan som är en del av kommunledningens tiopunktsprogram har öppnat: - I Sigtuna kommuns skolor ska man känna trygghet och studiero. Att etablera en akutskola är vårt sätt att skapa goda förutsättningar för en trygg tillvaro där förutsättningar ges för att eleverna ska klara grundskolan med godkända betyg, samtidigt som vi får möjlighet att bryta destruktiva beteenden hos de som stör och förstör för andra, säger Mattias Askerson, ordförande i förskole- och grundskolenämnden

Bevakningsbolaget Avarn riskerar böter

Nyheter Transports skyddsombud har slagit larm om bristerna i arbetsmiljön till Arbetsmiljöverket. Efter en inspektion på Arlanda flygplats riskerar bevakningsbolaget Avarn Security böter på upp till 100 000 kronor om inga åtgärder vidtas.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

mp_eu_outsider
eldsjal2024_out
connys
ridskola_2020_outsider
stentekompani_outsider
nrh_sigtuna
pantamera_out
storemore_out
centrum_outsider_host