Drygt 100 smittade förra veckan

För andra veckan i rad ökade antal covid-19-fall i kommunen och vecka 7 var det 107 bekräftade fall i kommunen.

centrum_artikel_host

Folkhälsomyndighetens siffror för vecka 7 visar att 107 kommuninvånare bekräftats smittade med covid-19. Det är en ökning för andra veckan i rad och nästan dubbelt så mycket sedan vecka 5. Totalt i kommunen har 2485 personer smittats under pandemin. Under några veckor kring jul och nyår minskade fallen i både kommunen och regionen men nu syns alltså en uppgång igen och det har varnats för en tredje våg från myndigheternas sida.

En rad nya rekommendationer och restriktioner kablades ut tidigare i veckan. Bland annat för barn- och ungdomsidrotten som inte längre får spela matcher i Stockholm samt att högstadieskolor ska undervisa på distans direkt efter sportlovet.

I region Stockholm 5083 nya fall, en ökning med drygt 1000 fall från vecka 6. 18 stockholmare var i behov av intensivvård och nio avled med covid-19. Totalt i regionen har nu nästan 151 000 smittats och 3860 avlidit.

pantamera_avc_helsida
centrum_host_helsida
storemore_helsida
joes-helsida

Övervåningarna öppnas upp på Mälartåg

Notiser Från och med torsdagkväll och successivt under natten mot fredag den 8 december kommer övervåningarna på Mälartågs dubbeldäckare att åter öppnas för resenärer. Detta sker efter att en säkerhetsutredning konstaterat att ingen säkerhetsrisk föreligger.

defacto_helsida
wenngarn_jul_helsida
slottsby_helsida

Tekniska Problem Störde VMA-testet

Nyheter Måndagens välkända VMA-test (Viktigt Meddelande till Allmänheten) ställdes inför oväntade tekniska hinder, vilket resulterade i att varningssignalen inte nådde stora delar av centrala Stockholm och norra delar av länet.

connys_helsida

Misstänkt brand i byggbarack

Blåljus Tidigt på morgonen den 5 december rapporterades en brandincident i Steninge slottsby, där en byggbarack på Mejeriets väg engagerade räddningstjänsten och polisen.

ica_helsida

Konkurserna ökar med 59 procent i kommunen: Uppgifter från UC

Notiser Under de elva första månaderna i år har konkurserna i kommunen skjutit i höjden och nått en ökning på hela 59 procent jämfört med föregående år. Enligt färska siffror från UC, ett kreditupplysningsföretag, har antalet konkurser ökat dramatiskt från 29 till 46.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

slottsby_outsider
joes_outsider
pantamera_out
ridskola_2020_outsider
ica_outsider
centrum_outsider_host
wnngarn_jul_outsider
swedol_outsider
nrh_sigtuna
connys
storemore_out