valstadagen_pan
Vägen har varit avstängd av säkerhetsskäl.Foto: Street view/Google

Nu öppnas vägen mellan Slottsbyn och Steningehöjden

I flera års tid har boende som ska till Sigtuna eller lämna av barn på Steningehöjdens skola tvingats köra flera kilometers omväg för att ta sig till Steningehöjden.

centrum_artikel_host

Vägen mellan Steninge slottsby och Steningehöjden har varit stängd för trafik ut mot Flottviksvägen i flera års tid. Många som bor i slottsbyn har genom åren framfört kritik mot att vägen inte öppnas upp i takt med att fler och fler boende flyttat till den nya stadsdelen. Nu är det dock klart att vägen öppnas upp vilket underlättar för alla föräldrar som ska lämna barn på skolan eller som ska ut mot Sigtuna.

Vägen öppnas upp på fredagen och Sigtuna kommun uppmanar till säkerhetstänk hos alla bilister mot bakgrund av att det är många barn och unga som dagligen går eller cyklar mellan slottsbyn och Steningehöjden. Det finns en höjdbegränsning på Gyllenstiernas allé för att motverka att ting trafik färdas förbi skolan utan istället hänvisas till Steninge allé. Vägen har varit stängd av säkerhetsskäl.

defacto_helsida

Morgonkollen

Notiser Morgonkollen med märsta.nu om det senaste vädret, blåljushändelser, kollektivtrafiken och trafiksituationen i kommunen. Här är en sammanfattning av morgonens nyheter:

valstadagen
pantamera_avc_helsida

Morgonkollen

Notiser märsta.nu välkomnar läsarna till ännu en dag med den dagliga Morgonkollen för att hålla sig uppdaterade om det senaste som händer i kommunen. Här är de senaste nyheterna för den 2 juni.

mp_helsida

Nationaldagsfirande i Sigtuna och Valsta

Nyheter Invånarna i Sigtuna och Valsta ser fram emot att fira den svenska nationaldagen den 6 juni med en dag full av festligheter och samhörighet. Borgmästarängen i Sigtuna stad och Valsta centrum förbereder sig för att bli epicentrum för det spännande firandet, där invånare i alla åldrar förväntas samlas.

joes-helsida
connys_helsida

Stulen moped hittades och återlämnades

Blåljus I en snabb och framgångsrik insats återlämnade polisen en stulen moped till dess ägare efter en kontroll i Valsta under tisdagen. Händelsen inträffade klockan 16:50 och resulterade i att den efterlysta mopeden nu har tagits bort från vägtrafikregistret.

Morgonkollen

Notiser märsta.nu ger dig den senaste morgonkollen med aktuella nyheter och information för dagen. Här är sammanfattningen:

nrh_sigtuna
elon_helsida

Morgonkollen

Notiser Morgonkollen med märsta.nu 30 maj! En vacker morgon hälsar oss välkomna till en ny dag i kommunen med behagliga temperaturer och en del trafikrelaterade nyheter att hålla koll på.

Wenngarns_cafe_helsida

Rekordmånga butiksstölder och snatterier

Nyheter Enligt nyligen släppt statistik från Brottsförebyggande rådet (Brå) har antalet anmälda butiksstölder och snatterier i Sigtuna kommun nått en alarmerande nivå. Under april 2023 rapporterades fler brott av denna typ än någon annan månad sedan november 2012.

centrum_host_helsida

Morgonkollen

Notiser Morgonkollen med märsta.nu - 29 maj: Väder, kollektivtrafik, blålju och trafikläge

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

valstadagen_outsider
wenngarn_outsider
mp_outsider
ridskola_2020_outsider
centrum_outsider_host
pantamera_out
connys
swedol_outsider
joes_outsider
student_outsider
nrh