centrum_panorama_hostshopping
Vägen har varit avstängd av säkerhetsskäl.Foto: Street view/Google

Nu öppnas vägen mellan Slottsbyn och Steningehöjden

I flera års tid har boende som ska till Sigtuna eller lämna av barn på Steningehöjdens skola tvingats köra flera kilometers omväg för att ta sig till Steningehöjden.

centrum_artikel_host

Vägen mellan Steninge slottsby och Steningehöjden har varit stängd för trafik ut mot Flottviksvägen i flera års tid. Många som bor i slottsbyn har genom åren framfört kritik mot att vägen inte öppnas upp i takt med att fler och fler boende flyttat till den nya stadsdelen. Nu är det dock klart att vägen öppnas upp vilket underlättar för alla föräldrar som ska lämna barn på skolan eller som ska ut mot Sigtuna.

Vägen öppnas upp på fredagen och Sigtuna kommun uppmanar till säkerhetstänk hos alla bilister mot bakgrund av att det är många barn och unga som dagligen går eller cyklar mellan slottsbyn och Steningehöjden. Det finns en höjdbegränsning på Gyllenstiernas allé för att motverka att ting trafik färdas förbi skolan utan istället hänvisas till Steninge allé. Vägen har varit stängd av säkerhetsskäl.

Ekonomisk kris i regionen kan leda till högre SL-priser

Politik SL står inför en ekonomisk kris med ett budgetunderskott på 1,3 miljarder kronor nästa år, enligt Trafikförvaltningens egna beräkningar. Detta kan leda till nya prishöjningar och ytterligare nedskärningar. Moderaterna i Region Stockholm kräver nu en kriskommission för att hantera situationen.

brobygget_2024
fritidsbanken_helsida
pantamera_avc_helsida
centrum_host_helsida

Renoveringen av Stora gatan pausas över sommaren

Notiser Renoveringen av Stora gatan i Sigtuna har gått enligt tidsplan och alla vårens etapper är nu färdiga. Som planerat kommer arbetet att pausas över sommaren för att inte störa handeln och turismen under högsäsongen, och det återupptas igen den 19 augusti.

mp_tack_helsida

Skyfall förväntas i kommunen idag

Notiser Meteorologerna har utfärdat en varning för skyfallsliknande regn i Sigtuna kommun och övriga delar av södra Svealand och norra Götaland. Enligt prognoserna kommer kraftiga skurar att bildas under eftermiddagen, vilket kan ge stora mängder regn lokalt och orsaka översvämningar.

SSHL satsar på ny belysning som en del av energieffektiviseringen

Nyheter Sigtunaskolan Humanistiska Läroverket (SSHL) har genom finansiering från EU tagit ett stort steg mot hållbarhet och energieffektivisering. Med stöd från Signify och EU-projektet "Eco2 Schools as New European Bauhaus Lab" har skolan sett märkbara förbättringar i både energieffektivitet och studiemiljö.

connys_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

centrum_outsider_host
brobygget_outsider
mp_tack_outsider
fritidsbanken_outsider
pantamera_out
ridskola_2020_outsider
connys
nrh_sigtuna