defacto_pan2020
Vägen har varit avstängd av säkerhetsskäl.Foto: Street view/Google

Nu öppnas vägen mellan Slottsbyn och Steningehöjden

I flera års tid har boende som ska till Sigtuna eller lämna av barn på Steningehöjdens skola tvingats köra flera kilometers omväg för att ta sig till Steningehöjden.

centrum_artikel_host

Vägen mellan Steninge slottsby och Steningehöjden har varit stängd för trafik ut mot Flottviksvägen i flera års tid. Många som bor i slottsbyn har genom åren framfört kritik mot att vägen inte öppnas upp i takt med att fler och fler boende flyttat till den nya stadsdelen. Nu är det dock klart att vägen öppnas upp vilket underlättar för alla föräldrar som ska lämna barn på skolan eller som ska ut mot Sigtuna.

Vägen öppnas upp på fredagen och Sigtuna kommun uppmanar till säkerhetstänk hos alla bilister mot bakgrund av att det är många barn och unga som dagligen går eller cyklar mellan slottsbyn och Steningehöjden. Det finns en höjdbegränsning på Gyllenstiernas allé för att motverka att ting trafik färdas förbi skolan utan istället hänvisas till Steninge allé. Vägen har varit stängd av säkerhetsskäl.

Så blir nya Kulturcentret i Valsta

Nyheter Valsta Torgs nya Kultur- och aktivitetscenter har röstats fram: - Det här ska bli en plats för människor att mötas, stimuleras och utvecklas som kommer att stärka hela kommunens attraktivitet.

moderat_pan_helsida
oppethus_helsida_2023
humbacken_helsida
defacto_helsida
pantamera_avc_helsida
connys_helsida
centrum_host_helsida

Tågvärdarna är kvar tillsvidare

Politik Tågvärdarna som skulle ha avskaffats på pendeltågen får vara kvar tillsvidare: - Det här är en stor seger för Vänsterpartiet, men framför allt för personalen på pendeltågen, kommenterar Anna Sehlin (V).´

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

humbacken_outsider
pantamera_out
oppethus_agy_2023_outsider
nrh
ridskola_2020_outsider
connys
swedol_outsider
centrum_outsider_host