eu_valet_panorama

Nu öppnas Terminal 4 igen

Terminal 4 som varit stängd under pandemin öppnar upp igen för att resenärsflödena ska flyta på bättre.

centrum_artikel_host

Arlanda har under våren haft problem med långa köer i säkerhetskontrollen på grund av personalbrist. För att underlätta flödena nu inför sommaren har man valt att öppna upp Terminal 4 och en gångtunnel mellan terminalerna rapporterar SVT Uppsala. Andra insatser som man vidtar är att anställa skolungdomar som ska hjälpa till och informera resenärer samt hantera köer. Man flyttar också personal från andra flygplatser till Arlanda. Men resandet kommer trots åtgärderna inte flyta på som innan pandemin. Det finns utmaningar som Swedavia fortfarande måste hantera som effekter av pandemin då resandet föll till historiskt låga nivåer.

Snart sommaruppehåll för renoveringen av Stora Gatan

Notiser Renoveringsarbetet på Stora gatan fortskrider enligt plan och den sista etappen för denna omgång påbörjas den 17 maj och avslutas den 11 juni. Därefter görs ett uppehåll fram till augusti, och arbetet återupptas den 19 augusti.

eldsjal2024_helsida
mp_helsida_eu
centrum_host_helsida
seniormassa_pan

Uppmaning att spara vatten: Hög vattenförbrukning

Nyheter I norra Storstockholm går det åt ovanligt mycket dricksvatten just nu. Norrvatten, som förser 14 kommuner i området med dricksvatten, uppmanar nu både privatpersoner och verksamheter att spara på kranvattnet. Detta är nödvändigt för att vattenverket ska kunna producera tillräckligt med vatten för alla.

bygdensdag_helsida
pantamera_avc_helsida
connys_helsida

Sigtunas rådhus fyllde 280 år

Nyheter I lördags firade Sigtuna en viktig milstolpe – det var 280 år sedan Sigtuna Rådhus invigdes av Eric Kihlman den 18 maj 1744. Detta historiska ögonblick markerades av invånarna med glädje och stolthet över stadens rika kulturarv.

Extra

Sigtunas befolkning minskade

Nyheter Sigtuna kommun upplevde en befolkningsminskning med 31 personer under första kvartalet 2024, vilket är den största minskningen under ett kvartal på hela 2000-talet. Trots att fler barn föddes än personer dog, var det fler som flyttade från kommunen än till den, vilket resulterade i en minskning av invånarantalet.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

pantamera_out
seniormassa_outsider
bygdensdag_outsider
eu_valet_outsider
ridskola_2020_outsider
centrum_outsider_host
connys
eldsjal2024_out
nrh_sigtuna
nationaldag_outsider