vinter_pan

Nu öppnas Terminal 4 igen

Terminal 4 som varit stängd under pandemin öppnar upp igen för att resenärsflödena ska flyta på bättre.

centrum_artikel_host

Arlanda har under våren haft problem med långa köer i säkerhetskontrollen på grund av personalbrist. För att underlätta flödena nu inför sommaren har man valt att öppna upp Terminal 4 och en gångtunnel mellan terminalerna rapporterar SVT Uppsala. Andra insatser som man vidtar är att anställa skolungdomar som ska hjälpa till och informera resenärer samt hantera köer. Man flyttar också personal från andra flygplatser till Arlanda. Men resandet kommer trots åtgärderna inte flyta på som innan pandemin. Det finns utmaningar som Swedavia fortfarande måste hantera som effekter av pandemin då resandet föll till historiskt låga nivåer.

storemore_helsida
centrum_host_helsida

Tekniska Problem Störde VMA-testet

Nyheter Måndagens välkända VMA-test (Viktigt Meddelande till Allmänheten) ställdes inför oväntade tekniska hinder, vilket resulterade i att varningssignalen inte nådde stora delar av centrala Stockholm och norra delar av länet.

ica_helsida

Misstänkt brand i byggbarack

Blåljus Tidigt på morgonen den 5 december rapporterades en brandincident i Steninge slottsby, där en byggbarack på Mejeriets väg engagerade räddningstjänsten och polisen.

connys_helsida
slottsby_helsida
vinter_helsida

Konkurserna ökar med 59 procent i kommunen: Uppgifter från UC

Notiser Under de elva första månaderna i år har konkurserna i kommunen skjutit i höjden och nått en ökning på hela 59 procent jämfört med föregående år. Enligt färska siffror från UC, ett kreditupplysningsföretag, har antalet konkurser ökat dramatiskt från 29 till 46.

joes-helsida
defacto_helsida
pantamera_avc_helsida

Långa lastbilar kan få köra genom kommunen

Nyheter En banbrytande förändring i svensk vägtrafik kommer träda i kraft den 1 december när lastbilar får en utökad längd på upp till 34,5 meter. Detta innebär att fordonen nu kan bli nästan tio meter längre än tidigare tillåtet.

Polisen varnar nu för bildelsstölder

Nyheter Ett ökande antal stölder av airbags, rattar, navigationsutrustning och byggmaskiner skapar oro i Sigtuna, Upplands Väsby och Sollentuna. Företagsbilar och fordon med kostsamma verktygsuppsättningar är särskilt utsatta för denna typ av brott.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

pantamera_out
vinter_outsider
joes_outsider
ridskola_2020_outsider
swedol_outsider
slottsby_outsider
connys
centrum_outsider_host
storemore_out
ica_outsider
nrh_sigtuna