Foto: Jamshid Jamshidi

Nu öppnar nomineringen till arkitekturpriset

Förra året vann Borgmästarängen Årets arkitekturpris. Nu är det öppet för nya nomineringar.

I Sigtuna kommun, en plats präglad av kontraster och en rik historia, sker ständigt förändringar och utvecklingar inom arkitektur. Moderna nybyggnationer samsas med välbevarade fornminnen, och det är tydligt att arkitekturen spelar en avgörande roll i att forma vår omgivning.

För att lyfta fram och uppmärksamma exemplarisk arkitektur i kommunen arrangeras det årliga arkitekturpriset. Målet är att hylla och inspirera till reflektion kring vad som utgör god arkitektur och hur den påverkar vår vardag. Vilka miljöer och byggnader berör dig, och varför?

Nu har du möjlighet att delta genom att nominera din favoritplats eller byggnad till årets arkitekturpris. Du kan nominera både nya, renoverade eller tillbyggda strukturer, förutsatt att de färdigställts under de senaste tre åren.

Nomineringsperioden pågår från och med idag till den 17 mars. Efter detta granskar en beredningsgrupp alla nomineringar och väljer ut tre kandidater. Denna grupp består av personer med kompetens inom arkitektur och landskapsarkitektur.

De tre utvalda kandidaterna presenteras sedan för en jury som fattar beslut om vinnaren av årets arkitekturpris.

Förra årets vinnare, Borgmästarängen i Sigtuna stad, prisades för sin förmåga att samspela med omgivningen och för dess roll som en välkomnande mötesplats för både invånare och besökare. Det finns många olika aspekter som kan leda till att en plats eller byggnad belönas.

Vilken plats eller byggnad i kommunen tycker du förtjänar erkännande? Ta chansen och nominera din favorit här!

Hyresförhandlingen går till skiljeman

Bostad Fastighetsägarna Stockholm har valt att vända sig till hyresnämnden för att få en skiljeman utsedd, som kommer att hantera hyresförhandlingarna för 2024 års hyror i elva stockholmskommuner.

Liten nedgång i bostadspriserna

Bostad Senaste statistiken från Svensk Mäklarstatistik visar att bostadsrättspriserna i Sigtuna kommun går upp med 1 procent under de senaste tre månaderna. Även i hela Stockholms län noteras en ökning på 1 procent för bostadsrätter.

Oron för höjda hyror växer hos hyresgäster

Bostad Hyresgästföreningen rapporterar om pågående förhandlingar med SigtunaHem där hyresnivåerna står i fokus. Det råder en spänning mellan parterna då fastighetsägarna tidigare uttryckt en önskan om en höjning på 12 procent, en siffra som mötts av betydande förvåning.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening